شنبه 24 شهريور 1403

آمادگی هواشناسی ایران برای همکاری مشترک با تاجیکستان

آمادگی هواشناسی ایران برای همکاری مشترک با تاجیکستان
  تاريخ:بيست و دوم خرداد 1403 ساعت 14:15   |     کد : 289082   |     مشاهده: 159
به گزارش صنعت نیوز، رئیس سازمان هواشناسی کشور در دیدار عضو کابینه دولت تاجیکستان و تعدادی از اعضای کمیته دولتی مدیریت زمین و ژئودزی این کشور، از آمادگی هواشناسی ایران برای همکاری مشترک با تاجیکستان خبر داد.
به گزارش صنعت نیوز، رئیس سازمان هواشناسی کشور در دیدار عضو کابینه دولت تاجیکستان و تعدادی از اعضای کمیته دولتی مدیریت زمین و ژئودزی این کشور، از آمادگی هواشناسی ایران برای همکاری مشترک با تاجیکستان خبر داد.
«سحر تاج بخش مسلمان» در بازدید عضو کابینه دولت تاجیکستان و جمعی از اعضای کمیته دولتی مدیریت زمین و ژئودزی این کشور از ظرفیت ها و توانمندی های سازمان هواشناسی ایران اظهار داشت: سازمان هواشناسی ایران ظرفیت ها و توانمندی های قابل توجهی در حوزه های فنی، مهندسی تجهیزات، تولید نرم افزارهای هواشناسی و محصولات کاربردی و آموزش های تخصصی در اختیار دارد که آماده است تا در این زمینه ها با کشور تاجیکستان همکاری کند.
وی به تشریح وضعیت اقلیم ایران و آسیا در سال ۲۰۲۳ پرداخت و گفت: شاید مهمترین موضوعی که امروز مسأله اطلاعات هواشناسی و اقلیم را در دنیا تحت تاثیر قرار داده، مسأله تغییر اقلیم و رخدادهای ناشی از آن است؛ موضعی که اهمیتی زیادی در دنیا دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: آخرین گزارش سازمان جهانی هواشناسی از وضعیت اقلیم قاره آسیا نشان می دهد که تغییرات قابل توجهی در پارامترهای دما و بارش این قاره رخ داده است.
تاج بخش مسلمان افزود: بر اساس این گزارش بخش زیادی از ایران، تاجیکستان، افغانستان و.. شاهد افزایش قابل توجه دما نسبت به بلند مدت بوده اند. علاوه بر ناهنجاری دمای، میزان تغییرات بارش آسیا نیز قابل توجه بوده است.
وی تصریح کرد: سطح پوشش برف آسیا نیز در سال گذشته تغییرات مهمی داشته است که از جمله آن می توان به کاهش سطح پوشش برف در ارتفاعات ایران و بسیاری از بخش های منطقه اشاره کرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: تغییرات اقلیم برای تاجیکستان به دلیل داشتن یخچال های طبیعی، بسیار با اهمیت است چراکه افزایش دمای هوا سبب ذوب شدن یخچال ها و کاهش مساحت آن ها می شود.
تاج بخش مسلمان افزود: بر اساس گزارش های بین المللی ۹۶ درصد از مخاطراتی که مردم را تهدید می کند، مربوط به رخدادهای جوی به ویژه سیل، طوفان، انواع وزش باد، خشکسالی و ... است.
وی در بخش دیگری به تلاش های سازمان ملل برای کاهش خطرات ناشی از پدیده های مخرب جوی اشاره کرد و گفت: سازمان ملل متحد تلاش می کند با استفاده از چارچوب سندای، مدیریت بحران های جوی را بهبود دهد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: چارچوب سندای از مهمترین ابزارها برای بهبود مدیریت بحران از جمله مدیریت بحران آب و هوایی است که هفت هدف دارد و کشورها تا سال ۲۰۳۰ باید آن ها را اجرایی کنند.
تاج بخش مسلمان اضافه کرد: یکی از اهداف این چارچوب افزایش دسترسی به سامانه های هشدار سریع چند مخاطره ای برای کاهش ریسک بلایا و دسترسی به اطلاعات جوی است تا جان و مال مردم از خطر مخاطرات جوی حفظ شود.
وی عنوان کرد: با استفاده از مدل های چند مخاطره ای می توان خطرناک ترین و فراوان ترین رویدادهای مخاطره آمیز را به موقع پیش بینی و برای مدیریت آن چاره اندیشی کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سیستم های هشدار تاثیر محور چهار مولفه دارد که صرفا دو مورد آن مربوط به هواشناسی است، گفت: لایه های اطلاعاتی مختلفی برای این سیستم ها نیاز است تا بتوان تاثیر پدیده های هواشناسی بر مناطق یا سازه های مختلف را پیش بینی کرد.
در ادامه رئیس کمیته دولتی آمایش سرزمین و ژئودزی جمهوری تاجیکستان ابراز امیدواری کرد که این کشور در آینده نزدیک با سازمان هواشناسی ایران همکاری نزدیک داشته باشد.
«علی جاویدانه» رئیس سازمان نقشه برداری کشور نیز در این نشست، ظرفیت های سازمان هواشناسی ایران را ستود و از آمادگی این سازمان برای انجام همکاری مشترک در حوزه تغییر اقلیم و سامانه های بومی پایش وضع هوای کشور خبر داد.
در ادامه این نشست معاونان «فنی و شبکه ایستگاه ها» و «توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی»، معاون پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو و رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به تشریح ظرفیت های سازمان هواشناسی و زمینه های همکاری مشترک پرداختند.

http://new.sanatnews.ir/News/1/289082
Share

برچسب ها :  تاجیکستان , هواشناسی
آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان  
 


 

کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است