يک شنبه 20 آبان 1403

تولید فولاد خام و ارزش‌افزوده اقتصادی در فولاد مبارکه با استفاده از ضایعات فلزی داخلی

تولید فولاد خام و ارزش‌افزوده اقتصادی در فولاد مبارکه با استفاده از ضایعات فلزی داخلی
  تاريخ:هفدهم دی 1401 ساعت 15:41   |     کد : 272873   |     مشاهده: 690
به گزارش صنعت نیوز، رئیس امور پسماند شرکت فولاد مبارکه گفت: به منظور ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، سالانه بیش از ۱۵ هزار تن انواع تجهیزات، قطعات و سازه‌های مختلف آهنی خطوط تولید که عمر مفید آن‌ها به پایان رسیده، در کوره‌های قوس الکتریک فولاد مبارکه به‌عنوان قراضه استفاده می‌شوند.
به گزارش صنعت نیوز، رئیس امور پسماند شرکت فولاد مبارکه گفت: به منظور ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، سالانه بیش از ۱۵ هزار تن انواع تجهیزات، قطعات و سازه‌های مختلف آهنی خطوط تولید که عمر مفید آن‌ها به پایان رسیده، در کوره‌های قوس الکتریک فولاد مبارکه به‌عنوان قراضه استفاده می‌شوند.

آقای مجید غیاثوند افزود: باتوجه به مستهلک شدن و پایان عمر مفید انواع تجهیزات، قطعات و سازه‌های مختلف آهنی در شرکت و فراهم نبودن شرایط به‌کارگیری این متریال در بخش‌های مربوطه، همواره بخش قابل‌توجهی از انواع ضایعات آهنی از نواحی مختلف به سایت ضایعات قابل بازیافت مدیریت شهری ارسال می‌شوند.

به گفته وی ، این ضایعات در واقع نوعی پسماند با ارزش و همچنین یکی از مواداولیه تولید در فرایند فولادسازی به شمار می‌رود، از این‌رو واحد امور پسماند با برنامه‌ریزی و اجرای طرح آماده‌سازی این قراضه‌ها براساس استاندارد‌های واحد کنترل کیفی، پس از دسته‌بندی تخصصی این ضایعات با استفاده از دستگاه آنالایزر پرتابل در عملیات برشکاری و پرسکاری، سالانه بیش از ۱۵ هزار تن قراضه موردنیاز تولید را از این طریق تأمین می‌کند.

آقای غیاثوند افزود: با استفاده از تجارب به‌دست‌آمده و پیش‌بینی زیرساخت‌های موردنیاز این عملیات در سایت جدید ضایعات قابل‌بازیافت، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی انجام شده است که در آینده میزان ورودی و خروجی این قراضه‌ها از این سایت مساوی باشد تا از انباشت بیش‌ازحد این ضایعات و نتیجتاً اشغال فضا و همچنین خواب سرمایه جلوگیری شود.

وی گفت: درپی اجرای این طرح اولین بار در فولاد مبارکه تعداد ۲۰ عدد شل کوره ضایعاتی و متعلقات مربوطه باقی‌مانده از سال‌های گذشته پس از انتقال به سایت ضایعات قابل بازیافت، در یک عملیات تخصصی، برشکاری شد و از این طریق علاوه بر تأمین بیش از ۲ هزار تن قراضه درجه‌یک موردنیاز فرایند تولید، گامی برای آزادسازی اراضی موردنیاز توسعه نورد گرم ۲ نیز برداشته شد.

غیاثوند خاطرنشان کرد: پس از اجرای این طرح همه آهن‌آلات داخلی که نیاز به آماده‌سازی برای استفاده در فرایند تولید دارند در ابتدا به این سایت انتقال می‌یابد و پس از آماده‌سازی در فرایند تولید دوباره استفاده می‌شود.

وی درادامه اظهار داشت: یکی دیگر از دستاورد‌های حاصل از برنامه‌ریزی و اجرای این طرح، عملیات انتقال، دمونتاژ و برشکاری تخصصی ترانس‌های مستعمل باقی‌مانده از سال‌های قبل است که در این عملیات بیش از ۴۰ تن مس به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان و ۵۰ تن قراضه آماده‌سازی و بازیافت شد.

رئیس امور پسماند شرکت فولاد مبارکه در ادامه افزود: بخشی از ضایعات ارسالی به این سایت ازجمله انواع لوله و نبشی که امکان استفاده دوباره آن‌ها در کارکرد خود وجود داشته باشد به‌تناسب به متقاضیان تحویل داده می‌شود تا از این طریق نیز بتوان از این ضایعات استفاده بهینه کرد.

وی گفت: ساخت بیش از ۵ هزار پایه فنس از لوله‌های ضایعاتی جمع‌آوری‌شده و به‌کارگیری این پایه‌ها در عملیات فنس‌کشی اراضی فولاد مبارکه، با همکاری واحد مدیریت شهری که صرفه‌جویی اقتصادی قابل‌توجهی به همراه داشته است، نمونه‌ای از این اقدامات است.

غیاثوند در پایان تصریح کرد: به‌طورکلی، تأمین بخشی از قراضه موردنیاز برای تولید فولاد خام، مدیریت بهینه و بازیافت پسماند‌های شرکت، بازگشت بخشی از سرمایه سازمان و پاک‌سازی و ساماندهی محیط شرکت بخشی از دستاورد‌های حاصل از این طرح است که به‌طور مستمر ادامه دارد.

http://new.sanatnews.ir/News/1/272873
Share

تولید فولاد خام و ارزش‌افزوده اقتصادی در فولاد مبارکه با استفاده از ضایعات فلزی داخلیتولید فولاد خام و ارزش‌افزوده اقتصادی در فولاد مبارکه با استفاده از ضایعات فلزی داخلی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است