سه شنبه 25 شهريور 1404

رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند بیماری لثه را کاهش دهد

  تاريخ:بيست و پنجم شهريور 1404 ساعت 13:06   |     کد : 400025   |     مشاهده: 11
متخصصان در انگلیس می‌گویند افرادی که رژیم غذایی نزدیک به رژیم مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که سلامت لثه بهتری داشته باشند و به طور بالقوه میزان بیماری و التهاب لثه در آنها کمتر باشد.

به گزارش ایسنا، یافته‌های یک مطالعه در کالج کینگ لندن نشان می‌دهد افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال نمی‌کنند به خصوص اگر مرتباً گوشت قرمز مصرف کنند به انواع شدیدتر بیماری لثه مبتلا می‌شوند.

در این بیماران، متخصصان سطوح بالاتری از نشانگرهای التهابی در گردش خون، مانند اینترلوکین-۶ (IL-۶) و پروتئین واکنشی C (CRP) را مشاهده کردند.

در مقابل بیمارانی که رژیم غذایی آنها سرشار از غذاهای گیاهی بود که از ویژگی‌های رژیم غذایی مدیترانه‌ای هستند، مانند حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها و روغن زیتون، سطوح پایین‌تری از نشانگرهای التهابی مختلف را نشان دادند.

این تحقیق که در مجله پریودنتولوژی منتشر شد، ۲۰۰ بیمار را که در بانک زیستی دهان، دندان و جمجمه و صورت کینگز کالج لندن ثبت‌نام کرده بودند با انجام معاینات دندانپزشکی، گرفتن نمونه خون و پرسش از آنها در مورد رژیم غذایی‌شان از طریق پرسشنامه، ارزیابی کرد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای به دلیل تأکید بر میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم، شناخته شده است. این رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عمده از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات عصبی و برخی سرطان‌ها مرتبط است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی ممکن است با تأثیر بر سیستم ایمنی و تعدیل التهاب، نقشی در سلامت انسان داشته باشد. این امر به ترکیب مولکول‌های موجود در رژیم غذایی بستگی دارد که شامل درشت مغذی‌ها، ریز مغذی‌ها و مواد شیمیایی گیاهی است. رژیم‌های غذایی گیاهی می‌توانند حاوی تعداد بیشتری از این مولکول‌ها باشند که می‌تواند منجر به کاهش التهاب شود.

دکتر «جوزپه مایناس»، نویسنده اول این مطالعه و محقق پسادکترا در کالج کینگ لندن، گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی متعادل و مدیترانه‌ای می‌تواند به طور بالقوه بیماری لثه و التهاب سیستمیک را کاهش دهد.

وی افزود: ما مشاهده کردیم که ممکن است ارتباطی بین شدت بیماری پریودنتال، رژیم غذایی و التهاب وجود داشته باشد. این جنبه‌ها باید هنگام ارزیابی درمان پریودنتیت در بیماران به طور جامع در نظر گرفته شوند. تحقیقات ما نقطه شروع مهمی را ارائه می‌دهد که می‌تواند منجر به تحقیقات بیشتر برای درک بهتر رابطه بین مصرف مواد غذایی و بیماری لثه شود.

http://new.sanatnews.ir/News//400025
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است