دو شنبه 6 مرداد 1404

نشست وزیران خارجه جهان در سازمان ملل

  تاريخ:ششم مرداد 1404 ساعت 09:47   |     کد : 326701   |     مشاهده: 26
ده‌ها وزیر خارجه از سراسر جهان امروز - دوشنبه - در سازمان ملل متحد برای شرکت در کنفرانسی جهت دستیابی به راه‌حل دو دولتی و خاتمه دادن به دگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطین گرد هم می‌آیند؛ بدون حضور آمریکا و رژیم صهیونیستی.

به گزارش ایسنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو در سپتامبر سال گذشته تصمیم گرفت که چنین کنفرانسی در سال ۲۰۲۵ برگزار شود. این کنفرانس که به پیشنهاد فرانسه و عربستان سعودی برگزار می‌شود، در ماه ژوئن پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران به تعویق افتاد. هدف این کنفرانس تعیین پارامترهای نقشه راه برای تشکیل یک کشور فلسطینی است.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، به روزنامه لا تریبون دیمانش گفت که او همچنین از کنفرانس این هفته برای ترغیب سایر کشورها به پیوستن به فرانسه در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استفاده خواهد کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، هفته گذشته گفت که فرانسه قصد دارد در گردهمایی سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسد.

بارو گفت: «ما در نیویورک درخواستی را مطرح خواهیم کرد تا سایر کشورها به ما بپیوندند تا پویایی حتی بلندپروازانه‌تر و سخت‌تری را آغاز کنیم که در ۲۱ سپتامبر به اوج خود خواهد رسید.»

این کنفرانس در حالی برگزار می‌شود که جنگ ۲۲ ماهه در غزه هنوز ادامه دارد. طبق گفته مقامات بهداشتی غزه، عملیات نظامی اسرائیل نزدیک به ۶۰ هزار فلسطینی را کشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن در این کنفرانس در سازمان ملل شرکت نخواهد کرد و آن را «هدیه‌ای به حماس» توصیف کرد که همچنان «پیشنهادهای آتش‌بس پذیرفته شده توسط اسرائیل را رد می‌کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود که واشنگتن سال گذشته به درخواست مجمع عمومی برای برگزاری این کنفرانس رأی منفی داد و «از اقداماتی که چشم‌انداز راه‌حل بلندمدت و صلح‌آمیز برای این درگیری را به خطر می‌اندازد، حمایت نخواهد کرد.»

جاناتان هارونوف، سخنگوی نمایندگی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز گفت که اسرائیل نیز در این کنفرانس شرکت نمی‌کند، «که ابتدا به فوریت به موضوع محکوم کردن حماس و بازگرداندن همه اسیران باقی‌مانده نمی‌پردازد.»

سازمان ملل متحد مدت‌هاست که از دیدگاه دو دولتی که در کنار هم که «در مرزهای امن و شناخته‌شده زندگی کنند»، حمایت می‌کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه مه سال گذشته با اکثریت قاطع از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد حمایت کرد و آن را واجد شرایط عضویت دانست و به شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیه کرد که «موضوع را به طور مطلوب بررسی کند». این قطعنامه ۱۴۳ رأی موافق و ۹ رأی مخالف به دست آورد.

رأی مجمع عمومی، یک نظرسنجی جهانی از حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد بود - اقدامی که عملاً یک کشور فلسطینی را به رسمیت می‌شناسد - پس از آنکه ایالات متحده چند هفته قبل آن را در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرد.

http://new.sanatnews.ir/News/1/326701
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است