پنج شنبه 26 تير 1404

هوش مصنوعی، نیروگاه هسته‌ای می‌سازد

  تاريخ:بيست و پنجم تير 1404 ساعت 14:25   |     کد : 316110   |     مشاهده: 21
شرکت‌های گوگل و «وستینگهاوس»(Westinghouse)، جهت سرعت بخشیدن به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای از قدرت هوش مصنوعی بهره‌برداری کردند.

به گزارش ایسنا، پلتفرم‌های هوش مصنوعی «HiVE» و «bertha» از شرکت «وستینگهاوس» همراه با ابزارهای «گوگل کلود»(Google Cloud) به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای سرعت بخشیدند. آنها در اقدامی بی‌سابقه، برای بهینه‌سازی ساخت نیروگاه هسته‌ای، با استفاده از هوش مصنوعی با یکدیگر همکاری کرده‌اند.

به نقل از آی‌ای، ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی آنها به‌ طور خودکار «بسته‌های کاری ماژولار»(modular work packages) را برای رآکتورهای پیشرفته، تولید و بهینه‌سازی می‌کنند. این همکاری، راه‌حل‌های هوش مصنوعی هسته‌ای اختصاصی «وستینگهاوس» را با فناوری‌های «گوگل کلود» مانند «جمینای»(Gemini)، «ورتکس ای‌آی»(Vertex AI) و «بیگ‌کوئری»(BigQuery) ترکیب می‌کند.

«ورتکس ای‌آی» پلتفرم گوگل برای ساخت و استقرار مدل‌های یادگیری ماشین، «جمینای» پیشرفته‌ترین مدل هوش مصنوعی مولد آن و «بیگ‌کوئری» یک انبار داده مقیاس‌پذیر و بدون سرور است.

«بسته‌های کاری ماژولار» به واحدهایی از کار اشاره دارد که به صورت مستقل و قابل تفکیک طراحی شده‌اند، به طوری که می‌توان آنها را به عنوان واحدهای مجزا مدیریت، اجرا و تحویل داد. این رویکرد به سازماندهی و اجرای پروژه ها کمک می‌کند و امکان انعطاف‌پذیری و کارایی بیشتر را فراهم می‌آورد.

ملاقات هوش مصنوعی با اتم‌ها

این ابزارها که با هم استفاده می‌شوند، می‌توانند حجم زیادی از داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند، برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی مولد را تقویت کنند و به خودکارسازی گردش‌های کاری پیچیده مهندسی، مانند موارد مربوط به ساخت رآکتور هسته‌ای ماژولار کمک کنند. به گفته این شرکت‌ها، این ترکیب نه‌تنها استقرار «رآکتورهای ماژولار AP۱۰۰۰» را تسریع می‌کند، بلکه عملکرد در نیروگاه‌های هسته‌ای موجود را با استفاده از بینش‌های مبتنی بر داده بهبود می‌بخشد.

«دان سامنر»(Dan Sumner) سرپرست موقت این شرکت می‌گوید: فناوری «AP۱۰۰۰» ما تنها «رآکتور ماژولار» دارای مجوز کامل و آماده ساخت است که سریع‌ترین راه برای افزودن منابع جدید انرژی هسته‌ای مقرون به صرفه و فراوان به شبکه ایالات متحده آمریکاست.

وی افزود: ما با همکاری با «گوگل کلود» برای بهبود فناوری هوش مصنوعی خود و با پشتیبانی ۷۵ سال داده‌های هسته‌ای اختصاصی خود، می‌توانیم استقرار واحدهای جدید «AP۱۰۰۰» را تسریع کنیم و در عین حال فناوری‌های قدرتمند هوش مصنوعی را پیاده‌سازی کنیم که ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای را بهینه می‌کنند.

این دو شرکت قبلاً یک پروژه «اثبات مفهوم»(Proof of Concept) را با موفقیت‌ به سرانجام رساندند. آنها در این پروژه با استفاده از پلتفرم طراحی دیجیتال «WNEXUS» و هوش مصنوعی «HiVE» و ابزارهای «گوگل کلود» تولید و بهینه‌سازی خودکار بسته‌های کاری ساخت را برای «رآکتورهای ماژولار AP۱۰۰۰» انجام دادند. هدف آنها تبدیل فرآیندی پیچیده و پرزحمت به یک گردش کار ساده و تکرارپذیر است.

«کایل جسن»(Kyle Jessen) سرپرست صنایع تجاری «گوگل کلود» گفت: این مشارکت با «وستینگهاوس»، فناوری‌ها و تخصص هوش مصنوعی «گوگل کلود» را با یک قرن تخصص «وستینگهاوس» در نوآوری هسته‌ای ترکیب می‌کند تا مسیر جدیدی را به سوی آینده‌ای هوشمندتر و ایمن‌تر ترسیم کند. هوش مصنوعی صرفاً یک ابزار نیست، بلکه می‌تواند به شرکت‌ها یک مزیت رقابتی حیاتی بدهد.

از کد تا هسته اتم

پلتفرم‌های «HiVE» و «bertha» زیربنای این رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. «HiVE» یک سامانه هوش مصنوعی مولد ویژه هسته‌ای است که بر اساس بیش از هفت دهه داده‌های اختصاصی صنعت ساخته شده است. هوش مصنوعی «Bertha» یک مدل زبانی بزرگ برای وظایف چرخه عمر رآکتور مانند برنامه‌ریزی تعمیر و نگهداری، بازرسی‌ها و گردش‌های کاری دیجیتال طراحی شده است.

این پلتفرم‌های هوش مصنوعی در مجموع توسط مهندسان هسته‌ای متخصص پشتیبانی می‌شوند و در موقعیتی قرار دارند که به اپراتورهای نیروگاه کمک می‌کنند برق مطمئن‌تر و مقرون به صرفه‌تری را برای خانه‌ها و مشاغل ارائه دهند.

بخش هسته‌ای آمریکا چند دهه است که رشد محدودی داشته است، اما افزایش تقاضای برق از مراکز داده، برق‌رسانی و تولید، علاقه مجدد به آن را برانگیخته است. «وستینگهاوس» و «گوگل کلود» قصد دارند ساخت رآکتورهای جدید را ساده کنند، با این حال این شرکت‌ها جدول زمانی استقرار این قابلیت‌های مجهز به هوش مصنوعی را فاش نکرده‌اند.

http://new.sanatnews.ir/News/1/316110
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است