ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
جمعه 3 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
بمب ساعتی انرژی که برق جهان را تهدید میکند
تاريخ:بيست و دوم تير 1404 ساعت 10:41
|
کد : 315871
|
مشاهده: 41
با توجه به اینکه کشورهایی مانند بریتانیا، اهداف بلندپروازانهای در رهبری هوش مصنوعی و کربنزدایی ارائه کردهاند، اما نتایج گزارش جدید دانشگاه کمبریج نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند تا سال ۲۰۴۰، مصرف انرژی بخش فناوری جهانی را ۲۵ برابر افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، تقاضای انرژی صنعت فناوری تا سال ۲۰۴۰، میتواند تا ۲۵ برابر بیشتر از تقاضای امروز باشد و پیشبینی میشود رشد کنترل نشده مراکز داده هوش مصنوعی، موجی از مصرف برق ایجاد کند که شبکههای برق را تحت فشار قرار داده و انتشار کربن را تسریع کند.
نتایج گزارش جدید مرکز فناوری و دموکراسی «میندرو» دانشگاه کمبریج نشان داد حتی محافظهکارانهترین تخمین برای نیازهای انرژی شرکتهای بزرگ فناوری در ۱۵ سال آینده، افزایش پنج برابری را نشان میدهد. این ایده که دولتهایی مانند بریتانیا میتوانند در هوش مصنوعی پیشرو شوند و همزمان به اهداف خود برای رسیدن به صفر مطلق انتشار گازهای گلخانهای دست یابند، «تفکر جادویی در بالاترین سطوح» است.
بریتانیا متعهد به انتشار صفر مطلق گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ است
محققان خواستار تدوین استانداردهای جهانی در گزارش هزینههای زیستمحیطی هوش مصنوعی از طریق مجامعی مانند اجلاس اقلیمی سازمان ملل (COP) هستند و استدلال کردند که بریتانیا باید در صحنه بینالمللی از این امر حمایت و در عین حال نظارت دموکراتیک را در داخل کشور تضمین کند.
این گزارش تحقیقی، پیشبینیهای شرکتهای مشاورهای پیشرو، برای پیشبینی تقاضای انرژی صنعت فناوری جهانی را ترکیب کرد و محققان خاطرنشان کردند که این پیشبینیها بر اساس ادعاهای خود شرکتهای فناوری هستند. در حال حاضر، مراکز داده - تاسیساتی که سرورهایی را برای پردازش و ذخیره دادهها در خود جای دادهاند، به همراه سیستمهای خنککنندهای که از گرم شدن بیش از حد این سختافزار جلوگیری میکنند - تقریبا عامل ۱.۵ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهان هستند.
محققان اظهار کردند: پیشبینی میشود این رقم هر ساله ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یابد و تا سال ۲۰۴۰، به هشت درصد از کل انتشار گازهای گلخانهای جهان برسد. آنها افزودند که این رقم، بسیار فراتر از میزان انتشار فعلی گازهای گلخانهای ناشی از سفرهای هوایی خواهد بود. اکنون در آمریکا، چین و اروپا، مراکز داده حدود دو تا چهار درصد از برق ملی را مصرف میکنند و تمرکز منطقهای در این زمینه بسیار زیاد شده است.
گزارش نیازهای انرژی غولهای فناوری مبهم است
بارگاو سرینیواسا دسیکان، محقق ارشد این تحقیق گفت: میدانیم که تاثیر زیستمحیطی هوش مصنوعی بسیار زیاد خواهد بود، اما غولهای فناوری عمدا در مورد نیازهای انرژی در اهداف خود مبهم عمل میکنند. نبود دادههای دقیق در مورد مصرف برق و آب و همچنین انتشار کربن مرتبط با فناوری دیجیتال، سیاستگذاران و محققان را در مورد آسیبهای اقلیمی که هوش مصنوعی ممکن است ایجاد کند، در تاریکی نگه میدارد. بنابراین باید شاهد اقدام فوری دولتها برای جلوگیری از انحراف اهداف اقلیمی با هوش مصنوعی باشیم، نه اینکه صرفا تسلیم شرکتهای فناوری در قبال وعده رشد اقتصادی شویم.
محققان همچنین از دادههای منتشر شده شرکتها و گزارشهای راهبری زیستمحیطی، اجتماعی و ابرشرکتی (ESG)، برخی از غولهای فناوری جهان در مطبوعات، برای نشان دادن مسیر نگرانکننده مصرف انرژی قبل از شروع کامل رقابت هوش مصنوعی استفاده کردند.
گزارش انتشار گازهای گلخانهای غولهای فناوری واقعی نیست
آنها دریافتند که انتشار گازهای گلخانهای گزارش شده شرکت گوگل بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، به میزان ۴۸ درصد و انتشار گازهای گلخانهای گزارش شده مایکروسافت از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، تقریبا ۳۰ درصد افزایش یافته است. ردپای کربن شرکت آمازون بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، حدود ۴۰ درصد افزایش یافت و اکنون کاهش را آغاز کرده، اما همچنان بسیار بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ است.
محققان خاطرنشان کردند که این دادههای خود گزارش شده، مورد مناقشه است زیرا برخی گزارشهای مستقل نشان میدهد که میزان واقعی انتشار گازهای گلخانهای از سوی شرکتهای فناوری، بسیار بیشتر است. در حال حاضر، چندین غول فناوری به دنبال استفاده از انرژی هستهای برای خنثی کردن بمب ساعتی انرژی در قلب جاهطلبیهای خود هستند.
بمب ساعتی انرژی که برق جهان را تهدید میکند
از انرژی هستهای در تامین انرژی استفاده شود
سم آلتمن، مدیرعامل اوپنایآی (OpenAI) استدلال کرد که برای تحقق پتانسیل هوش مصنوعی، به همجوشی هستهای نیاز است همچنین شرکت متا اعلام کرده که انرژی هستهای میتواند «برق پایدار و پایه» را برای تامین برق مراکز داده این شرکت فراهم کند و حتی مایکروسافت قرارداد ۲۰ ساله برای فعالسازی مجدد نیروگاه «تری مایل آیلند»، محل بدترین حادثه هستهای در تاریخ آمریکا، را امضا کرده است.
برخی از رهبران فناوری، مانند اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل، میگوید که هزینههای زیستمحیطی هوش مصنوعی با مزایای آن برای بحران آب و هوا - از کمک به پیشرفتهای علمی در انرژی سبز گرفته تا مدلسازی پیشرفته تغییرات آب و هوایی - جبران خواهد شد.
جینا نف، مدیر اجرایی مرکز فناوری و دموکراسی «میندرو» گفت: با وجود تقاضای انرژی سرسامآور برای هوش مصنوعی، شرکتهای فناوری، دولتها را تشویق میکنند که این فناوریها را به عنوان شتابدهندههایی برای گذار سبز ارزیابی کنند. این ادعاها برای دولتهایی که برای رشد اقتصاد به هوش مصنوعی متکی هستند، جذاب بوده، اما ممکن است تعهدات اقلیمی جامعه را به خطر بیندازد.
انتشار گازهای گلخانهای حاصل از ساخت هوش مصنوعی از هرگونه دستاورد اقلیمی پیشی میگیرد
وی اظهار کرد: شرکتهای بزرگ فناوری از اهداف اقلیمی خود فراتر میروند، در حالی که به جای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، به شدت به گواهیهای انرژی تجدیدپذیر و کاهش انتشار کربن متکی هستند. هوش مصنوعی مولد ممکن است برای طراحی راهحلهای اقلیمی مفید باشد، اما این خطر واقعی وجود دارد که انتشار گازهای گلخانهای ناشی از ساخت هوش مصنوعی از هرگونه دستاورد اقلیمی پیشی بگیرد، زیرا شرکتهای فناوری اهداف صفر خالص را رها کرده و به دنبال سودهای هنگفت مبتنی بر هوش مصنوعی هستند.
این گزارش خواستار بهروزرسانی سیاستهای زیستمحیطی بریتانیا برای «عصر هوش مصنوعی» شده و توصیهها شامل افزودن ردپای انرژی هوش مصنوعی به برنامههای ملی کربنزدایی، با اهداف خاص کاهش کربن برای مراکز داده و خدمات هوش مصنوعی و الزامات گزارشدهی دقیق مصرف انرژی و آب است.
محققان گفتند که سازمان دیدهبان انرژی بریتانیا (Ofgem)، باید اهداف سختگیرانهای برای بهرهوری انرژی مراکز داده تعیین کند، در حالی که وزارت امنیت انرژی و مرکز صفر خالص (Net Zero) و وزارت علوم، نوآوری و فناوری باید بودجه تحقیقات هوش مصنوعی و عملیات مراکز داده را به پذیرش انرژی پاک گره بزنند. آنخت افزودند: شورای جدید انرژی هوش مصنوعی بریتانیا در حال حاضر کاملا از نهادهای انرژی و شرکتهای فناوری و بدون هیچ نمایندهای از جوامع، گروههای اقلیمی یا جامعه مدنی تشکیل شده است.
جان ناتون، رئیس هیات مشاوره مرکز فناوری و دموکراسی «میندرو» گفت: شبکههای انرژی از قبل تحت فشار قرار دارند و هر مگاوات اختصاص داده شده به مراکز داده هوش مصنوعی، یک مگاوات غیرقابل استفاده برای مسکن یا تولید خواهد بود. دولتها باید در مورد بده و بستانهای اجتنابناپذیر انرژی که با دو برابر کردن هوش مصنوعی به عنوان موتور رشد اقتصادی به وجود میآید، با مردم روراست باشند.
http://new.sanatnews.ir/News//315871
برچسب ها :
بریتانیا
,
هوش مصنوعی
,
دانشگاه کمبریج
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
«خوشامدگویی» صندوق نوآوری به دانشبنیانهای جدید
آخرين اخبار
مصوبه جنجالی دولت رئیسی برای اجرا ابلاغ شد
دیدار پزشکیان با مدیر حوزههای علمیه کشور
مصرف برق در کشور دوباره رکورد زد
۷۲ هزار معلم امسال جذب میشوند
نظر جدید پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا
پاسخ دندانشکن چین به آمریکا
رقابت داغ آمریکا و چین برای سلطه بر آسمان
انفجار کنترلشده مهمات در نزدیکی قم
طرح چین برای خلاصی از قدرت رایانش ابری مازاد
تشکیل کنسرسیوم گردشگری برای بازیابی گردشگری در پساجنگ
تشکیل کنسرسیوم گردشگری برای بازیابی گردشگری در پساجنگ
قالیباف: می خواهند جمهوری اسلامی نباشد که ایران را تجزیه کنند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز