بخش اعظم مینروبی مسیر راهآهن شلمچه - بصره انجام شده است
|
وزیر صمت: سهام خودروسازان واگذار میشود
|
هشدار وزیر صمت درباره قاچاق سوخت معادن
|
پروژههای عمرانی از دل تحریم و تنگناها سر بلند کردند
|
وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه میخورد
|
شبکههای غیررسمی مالی، صادرات را تا ۱۵ درصد گرانتر کردهاند
|
قرارداد ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای شهرکهای صنعتی منعقد شد
|
نمیتوانیم خود را منفک از زنجیره ارزش جهانی بدانیم
|
انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده
|
آمادگی وزارت صمت برای افتتاح طرحهای فناورانه در کرمانشاه
|
ممنوعیت واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل ادامه دارد
|
امضای چهار سند همکاری مشترک با عراق در حوزه نفت وگاز
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: کارگر رکن تولید و تولید اساس پیشرفت کشور است
|
پنج شنبه 8 خرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
توسعه و نوسازی گمرکات باعث افزایش درآمد ترانزیتی و تقویت تجارت بینالمللی میشود
تاريخ:هفتم خرداد 1404 ساعت 11:51
|
کد : 303724
|
مشاهده: 39
سرپرست وزارت اقتصاد با بیان اینکه توسعه و نوسازی گمرکها به عنوان عاملی کلیدی برای ارتقای کارایی کریدورهای ترانزیتی در چارچوب همکاریهای اکو مورد توجه ویژه قرار دارد، گفت: این اقدام ضمن تقویت جایگاه منطقه در تجارت بینالمللی، می تواند موجب افزایش درآمدهای ترانزیتی و ایجاد فرصت های نوین اقتصادی شود.
به گزارش ایسنا، سید رحمت الله اکرمی با بیان اینکه دهمین نشست شورای سران گمرکی اکو که پس از اجلاس شورای سازمان جهانی گمرک در منطقه به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای گمرکی شناخته می شود، گفت: منطقه تحت پوشش سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربه فرد و قرارگیری در تقاطع اصلی ترین مسیرهای ترانزیتی بین قاره ای نقشی حیاتی در جریان تجارت جهانی ایفا می کند.
وی افزود: این منطقه به عنوان پل ارتباطی میان آسیا، اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی، یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی کالا انرژی و مسافر در جهان به شمار می آید.
سرپرست وزارت اقتصاد تصریح کرد: با افزایش پیچیدگی و حجم تجارت بین المللی، وابستگی جهانی به این مسیرها به طور چشمگیری رو به افزایش است. ترانزیت کالا از طریق این کریدورها نه تنها دسترسی سریع و مقرون به صرفه به بازارهای مهمی همچون اوراسیا را فراهم می کند بلکه با کاهش هزینه ها و زمان انتقال، به طور مستقیم بر بهره وری و رقابت پذیری تجارت جهانی نیز تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: گسترش تجارت میان کشورهای عضو اکو نقش مؤثری در کاهش وابستگی به بازارهای خارجی و افزایش خوداتکایی اقتصادی ایفا می کند؛ عاملی که می تواند تاب آوری اقتصاد منطقه را در برابر نوسانات و بحران های بین المللی تقویت کند.همچنین تنوع بخشی به بازارهای صادراتی و وارداتی فرصت های تازه ای برای توسعه صنایع مختلف، جذب سرمایه گذاری و بهره برداری بهینه از منابع موجود فراهم می آورد.
اکرمی با بیان اینکه اکو می تواند به عنوان بستری برای هماهنگی سیاست های تجاری و تسهیل فرآیندهای مرتبط، نقش مؤثری در کاهش موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای ایفا کرده و با ایجاد چارچوب های حقوقی و فنی مناسب جریان روان تر و آزادتر کالا را در منطقه تضمین کند، افزود: در نهایت تقویت صادرات و واردات میان کشورهای عضو نه تنها موجب افزایش درآمدهای ملی می شود، بلکه با گسترش تبادلات فرهنگی و ارتقای همکاری های فناورانه، روند همگرایی منطقه ای را تسریع می بخشد و این سازمان را به نیرویی مؤثر در تحقق توسعه پایدار و ارتقای رفاه مشترک در منطقه تبدیل کند.
به گفته وی، گمرکات یکی از ارکان کلیدی تجارت اعضای اکو، نقشی محوری در تحقق چشم انداز این سازمان ایفا می کنند. آنها با تسهیل تجارت ملی و بین المللی از طریق عملکرد مؤثر و کارآمد، فرآیندهای تجاری را روان تر کرده، هزینه ها و زمان ترخیص کالا را کاهش می دهند و در نتیجه جذابیت اقتصادی کشورهای عضو را برای سرمایه گذاران و فعالان تجاری افزایش می دهند.
سرپرست وزارت اقتصاد عنوان کرد: در عرصه تحول دیجیتال، گمرک ها نیز همچون دیگر بخش های اقتصادی، از پیشرفت های گسترده فناوری های نوین تأثیر پذیرفتهاند و برای ارتقا بهره وری و کارآمدی خود ملزم به بازتعریف فرآیندها و بهرهگیری راهبردی از فناوریهای دیجیتال هستند. در این راستا، پارادایم نوینی با عنوان گمرک هوشمند شکل گرفته است که مبتنی بر یکپارچه سازی فناوری های پیشرفته نظیر اتوماسیون، تحلیل دادها و هوش مصنوعی است.
وی اضافه کرد: هدف از این رویکرد تسهیل فرآیندهای گمرکی، افزایش شفافیت، کاهش هزینه و زمان انجام امور و ارتقای امنیت مرزی است.اقدامات مذکور به همراه بهبود زیرساخت های حمل ونقل، هماهنگی مقررات گمرکی و تسهیل فرآیندهای ترانزیتی در کشورهای عضو اکو، ظرفیتهای ترانزیتی منطقه را به طور چشمگیری افزایش داده و این منطقه را به یکی از مراکز برجسته لجستیکی بین المللی تبدیل خواهد کرد. دستاوردی که علاوه بر کشورهای عضو، برای کل نظام تجارت جهانی نیز مزایای قابل توجهی به ارمغان می آورد.
اکرمی با بیان اینکه توسعه و نوسازی گمرک ها به عنوان عاملی کلیدی برای ارتقاء کارایی کریدورهای ترانزیتی در چارچوب همکاریهای اکو مورد توجه ویژه قرار دارد، گفت: این اقدام ضمن تقویت جایگاه منطقه در تجارت بین المللی، می تواند موجب افزایش درآمدهای ترانزیتی و ایجاد فرصت های نوین اقتصادی شود.
وی اظهار کرد: نشست امروز از زوایای گوناگون اهمیت فراوانی دارد و تصمیمات اتخاذشده در آن می تواند گامی مؤثر در عملیاتیسازی تحولات نوین در گمرک های اکو محسوب شود. با توجه به سطح و اهمیت این نشست انتظار می رود روسای گمرکات کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی ( اکو) محورها و اولویتهای راهبردی شامل تقویت و گسترش تجارت درون منطقه ای و فرامنطقه ای و حذف موانع تجاری،برگزاری منظم نشست های علمی منطقه ای به منظور تبادل دانش، انتقال تجارب و ارتقاء دستاوردهای کشورهای عضو،ارتقای همکاری کشورهای عضو برای افزایش امنیت و تسهیل تجارت منطقه ای و فرا منطقه ای و همچنین کنترل هر گونه جابجایی و انتقال کالاهای غیر قانونی، خطرناک، همچنین پیشگیری از بروز جرایم سازمان یافته و در اقدامی هماهنگ منطبق با الزامات و استانداردهای جهانی برای حفظ سلامت جامعه و محیط زیست و تقویت پیوندهای فرهنگی و تاریخی را مدنظر قرار دهند و تقویت و توسعه زیرساخت های حمل ونقل و ارتباطات با رویکرد هوشمندسازی و بهره گیری از فناوریهای نوین نیز مدنظر باشد.
http://new.sanatnews.ir/News/1/303724
برچسب ها :
توسعه و نوسازی
,
تجارت بینالمللی
,
وزارت اقتصاد
,
کالاهای ترانزیتی
,
گمرک
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
قرعهکشی مقدماتی جام ملتهای زیر ۲۳ سال آسیا انجام شد
خودروی برقی کوچک و ارزان در راه بازار ژاپن
توافقات راهبردی تجاری میان ایران و عمان منعقد شد
اعتماد عمومی؛ شرط اصلی موفقیت در مبارزه با تغییرات اقلیمی
نگرانی آمریکا از همکاری فزاینده روسیه با ایران، چین و کره شمالی
مرگ ۷ پناهجو در نزدیکی جزایر قناری
افزایش ۶ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته
دینمحمدی از پیکان جدا شد
توضیحات سازمان حج درباره چگونگی آزادسازی قاسمیان در عربستان
بدهی ملی آمریکا به ۳۶ هزار میلیارد دلار رسید
تلف شدن یک قلاده خرس بر اثر برخورد با خودرو
دادگاه ترمز وضع تعرفههای «ترامپ» را کشید
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز