پنج شنبه 8 خرداد 1404

سیستم شارژ بی‌سیم قَمری با موفقیت آزمایش شد

  تاريخ:هفتم خرداد 1404 ساعت 09:30   |     کد : 303676   |     مشاهده: 34
سیستم شارژ بی‌سیم قَمری شرکت «استروبوتیک تکنولوژی» که با همکاری «مسعود عرب‌قهستانی» دانشمند ایرانی برای عملیات ماه آماده می‌شود، آزمایش خود را با موفقیت پشت سر گذاشت.

به گزارش ایسنا، شرکت آمریکایی «استروبوتیک تکنولوژی»(Astrobotic Technology) اعلام کرد که آزمایش پذیرش سیستم شارژ بی‌سیم خود را برای محیط ماه با موفقیت به پایان رسانده است. این شرکت مستقر در پیتسبرگ گفت که این آزمایش، پیشرفت بزرگی در امکان‌پذیر کردن عملیات پایدار روی ماه است.

به نقل از ربات ریپورت، این سیستم شارژ بی‌سیم سبک و فوق‌العاده سریع ثابت کرد که می‌تواند کارآیی خوبی داشته باشد و انرژی کافی را برای سیستم‌ها فراهم کند تا در طول شب ۱۴ روزه قمری دوام بیاورند. شرکت استروبوتیک این سیستم را با همکاری شرکت آمریکایی «وای‌بوتیک»(WiBotic) ارائه‌دهنده شارژ بی‌سیم ابداع کرده است. آنها از کمک‌های شرکت «بوش»(Bosch)، «دانشگاه واشنگتن»(University of Washington) و «مرکز تحقیقات گلن»(Glenn Research Center) ناسا در کلیولند بهره‌مند شدند.

«جان تورنتون»(John Thornton) مدیرعامل استروبوتیک گفت: این سیستم، پایه یک استاندارد برق یکپارچه و سازگار برای ماه و مریخ است. ما یک سیستم شارژ بی‌سیم را ارائه می‌دهیم که می‌تواند از ماموریت‌های بین سازمانی و بین صنعتی پشتیبانی کند و برای زنده ماندن در سخت‌ترین محیط‌های سیاره‌ای ساخته شده است. اگر تجهیزات به برق قابل اعتماد روی سطح نیاز داشته باشند، این سیستم می‌تواند به آنها کمک کند.

به گفته‌ شرکت استروبوتیک، یک روش بی‌سیم انتقال نیرو برای سیستم‌های خودکار و تحت کنترل فضانوردان روی سطح ماه بسیار مهم است. این سیستم‌ها اغلب متصل و جدا می‌شوند و در معرض گرد و غبار ساینده‌ رگولیت ماه قرار می‌گیرند که روی اتصال‌دهنده‌های سنتی جمع می‌شود. این امر به کاهش کارآیی و عدم کارآیی آنها منجر می‌شود.

وقتی سیستم بی‌سیم روی سطح ماه قرار می‌گیرد، برق را از یک فرودگر قمری شرکت استروبوتیک یا پلتفرم «فناوری آرایه خورشیدی عمودی»(VSAT) دریافت می‌کند. این کار، آن را قادر می‌سازد تا انرژی مورد نیاز ماموریت‌های علمی و کاوشگرها را برای زنده ماندن در شب قمری به دست بیاورد یا شارژ آسان تجهیزات فضانوردان را امکان‌پذیر کند. برق از منبع توسط یک مدار فرستنده شرکت وای‌بوتیک به صورت بی‌سیم و توسط یک آنتن فرستنده به دستگاه فرستاده می‌شود.

در آزمایش‌های پیشین که در مرکز فضایی کندی ناسا واقع در فلوریدا انجام شدند، سیستم شارژ بی‌سیم استروبوتیک با چهار سانتی‌متر رگولیت پوشانده شده بود و هیچ افت عملکردی را در انتقال نیرو نداشت.

کمپین آزمایش پذیرش مدل شارژ بی‌سیم پرواز شامل آزمایش‌های گوناگونی در طول چهار ماه بود. اولین مرحله، آزمایش« محفظه خلاء حرارتی»(TVAC) سیستم بود که در دسامبر ۲۰۲۴ در دفتر مرکزی استروبوتیک انجام شد. سیستم در طول این آزمایش‌ها، عملکرد مناسبی را در یک محیط شبیه‌سازی‌شده قمری که عملا بدون جو بود، نشان داد.

طی مرحله بعد که در ماه ژانویه صورت گرفت، این شرکت‌ها در مرکز تحقیقات گلن ناسا آزمایش واقع‌بینانه‌تری را برای بررسی عملکرد سیستم در محیط ماه انجام دادند. در طول این آزمایش‌ها، سیستم با موفقیت در یک محفظه خلاء حرارتی حاوی رگولیت شبیه‌سازی‌شده ماه که به عنوان «محفظه خلاء حرارتی کثیف» شناخته می‌شود، کار کرد و دمای آن تا منفی ۱۸۰ درجه سلسیوس کاهش یافت.

دو آزمایش نهایی که در دفتر مرکزی استروبیوتیک انجام شدند، تضمین کردند که سیستم از سختی‌های پرتاب به فضا جان سالم به در خواهد برد. سیستم در اواخر ژانویه آزمایش ارتعاش را پشت سر گذاشت. این آزمایش شامل نصب سیستم روی یک میز لرزاننده و قرار دادن آن در معرض ارتعاشاتی بود که در طول پرتاب تجربه می‌کرد.

در نهایت، آزمایش «تداخل الکترومغناطیسی»(EMI) انجام شد. این آزمایش تضمین می‌کرد که قطعات الکترونیکی شارژر بی‌سیم با قطعات الکترونیکی موشک تداخل ندارند.

«مسعود عرب‌قهستانی» مهندس ارشد حرارتی در شرکت استروبوتیک گفت: قبولی در آزمون پذیرش، یک نقطه عطف بزرگ به شمار می‌رود و به این معناست که سیستم همه الزامات سختگیرانه عملکردی و زیست‌محیطی را برآورده کرده و اکنون رسما واجد شرایط پرواز است. این اعتبارسنجی، نقطه اوج سال‌ها طراحی، مهندسی و آزمایش را نشان می‌دهد و اکنون ما آماده‌ایم تا این سیستم را به ماه ببریم. این سیستم با کارآیی و قابلیت اطمینان اثبات‌شده خود، دریچه‌ای را به روی طیف گسترده‌تری از مأموریت‌های علمی باز خواهد کرد و پژوهشگران را قادر خواهد ساخت تا به کاوش در مناطق بیشتری روی سطح ماه بپردازند، داده‌هایی با کیفیت بالاتر به دست بیاورند و مرزهای ممکن را در اکتشافات ماه جابه‌جا کنند.

http://new.sanatnews.ir/News/1/303676
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است