انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده
|
آمادگی وزارت صمت برای افتتاح طرحهای فناورانه در کرمانشاه
|
ممنوعیت واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل ادامه دارد
|
امضای چهار سند همکاری مشترک با عراق در حوزه نفت وگاز
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: کارگر رکن تولید و تولید اساس پیشرفت کشور است
|
وزیر صنعت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است
|
لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه
|
دیدار رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان و هیات تجاری با وزیر صمت در تهران
|
زمین بدون زیرساخت تحویل نمیدهیم؛ حتی اگر از ما انتقاد شود
|
بهره برداری از نخستین طرح تولید «مونازیت» در ایران و غرب آسیا
|
پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
يک شنبه 28 ارديبهشت 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
تاريخ:بيست و هشتم ارديبهشت 1404 ساعت 12:10
|
کد : 303103
|
مشاهده: 28
این گزارش به مناسبت ۱۸ می ، روز جهانی موزه به ۱۰ مورد از موزههای برتر علمی در سراسر جهان میپرازد و خواندن آن برای مشتاقان علم خالی از لطف نیست.
به گزارش ایسنا، شعار روز جهانی موزه سال ۲۰۲۵ «آینده موزهها در جوامع به سرعت در حال تغییر» است که بر سازگاری آنها با دنیای پرسرعت تأکید دارد.
روز جهانی موزه که گرامیداشت آن در روز ۱۸ مه است، برای برجسته کردن نقش حیاتی موزهها در تبادل فرهنگی، آموزش و توسعه اجتماعی برگزار میشود. «شورای بینالمللی موزهها»(ICOM) که در سال ۱۹۷۷ تأسیس شد، آگاهی جهانی را درباره موزهها به عنوان مراکز حفظ میراث و ترویج صلح تقویت میکند.
در این مناسبت ویژه، رویدادهایی شامل نمایشگاهها، کارگاهها و تورهای گردشگری در ۱۵۸ کشور حهان برگزار میشود. موزهها به توسعه پایدار کمک میکنند و تقویت مشارکت و نوآوری را به ارمغان میآورند. روز جهانی موزه، مشارکت عمومی را تشویق میکند و الهامبخش یادگیری مادامالعمر و قدردانی فرهنگی است.
در روز جهانی موزه، افراد تشویق میشوند که موزههای محلی را ببینند، به موزهها کمک مالی کنند یا درباره اهمیت آنها به دیگران آموزش دهند. روز جهانی موزه با جشنهای جهانی پرجنبوجوش که اغلب یک روز، آخر هفته یا کل هفته را در بر میگیرد، گرامی داشته میشود. موزهها در سراسر جهان میزبان نمایشگاهها، تورها، کارگاهها و سخنرانیها هستند تا بازدیدکنندگان را در سنین گوناگون جذب کنند. بسیاری از موزهها برای افزایش دسترسی، ورود رایگان یا تورهای مجازی را ارائه میدهند.
موزههای علمی
موزههای علمی مکانهای بینظیری برای غرق شدن در دنیای جذاب فناوری، نوآوری و اکتشاف هستند. این موزهها با برگزاری نمایشگاههای عملی، به نمایش گذاشتن شاتلهای فضایی در اندازه واقعی و نمایشگرهای تعاملی، یادگیری را برای بازدیدکنندگان در هر سنی سرگرمکننده میکنند. خواه در حوزه رباتیک، خواه نجوم یا زیستشناسی کنجکاو باشید، موزههای علمی یک ترکیب را از آموزش و سرگرمی ارائه میدهند. این موزهها از آزمایشهای پیشگامانه گرفته تا اختراعات شگفتانگیز، کنجکاوی را برمیانگیزند و الهامبخش نوآوران آینده هستند.
تعداد موزههای علمی برتر کم نیست اما در این گزارش با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا میشویم که نویدبخش یک تجربه فراموشنشدنی، نمایشگاههای پیشرفته و آموزشها فراگیر هستند.
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۱. موزه آلمان
«موزه آلمان»(Deutsches Museum) یکی از بزرگترین موزههای علمی جهان به شمار میرود که بیش از ۲۸ هزار نمایشگاه را در حوزههای فیزیک، شیمی، رباتیک و هوافضا در خود جای داده است. بازدیدکنندگان میتوانند آثار باستانی تاریخی از جمله یک زیردریایی، اولین دینام برقی و مجموعهای از هواپیماهای قدیمی را در این موزه ببینند. این موزه، نمایشهای نجومی نفسگیری را نیز ارائه میدهد و نمایشهای علمی تعاملی آن، بازدیدکنندگان را به یادگیری عمل ترغیب میکنند. همچنین، این موزه شامل نمایشگاههایی در زمینه پزشکی، ریاضیات و انرژی است که آن را به یک مقصد جامع برای دوستداران علم تبدیل میکند.
مکان: مونیخ، آلمان
زمان بازدید: روزانه ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۲. موزه ملی هوافضای اسمیتسونیان
«موزه ملی هوافضای اسمیتسونیان»(Smithsonian National Air and Space Museum) یکی از مشهورترین موزههای علمی جهان است که تاریخ هوانوردی و سفرهای فضایی را به نمایش میگذارد. این موزه میزبان هواپیماهای مشهوری مانند هواپیمای «رایت فلایر»(Wright Flyer)، ماژول فرماندهی ماموریت «آپولو ۱۱»(Apollo ۱۱) و یک سنگ قمری است که بازدیدکنندگان میتوانند آن را لمس کنند. این موزه شبیهسازهای پرواز تعاملی، نمایشگاههای اکتشافات فضایی و یک سینمای «آیمکس»(IMAX) را نیز در بر دارد. بازدیدکنندگان این موزه میتوانند از «مرکز اودوار هیزی»(Udvar-Hazy Centre) و محل شاتل فضایی «دیسکاوری»(Discovery) نیز دیدن کنند. این موزه، بهشت علاقهمندان به هوانوردی و فضاست.
مکان: واشنگتن دی.سی، آمریکا
زمان بازدید: روزانه ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۳۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۳. موزه علوم لندن
«موزه علوم لندن»(London’s Science Museum) یکی از برترین موزههای علمی جهان است. این موزه نمایشگاههایی را درباره سفرهای فضایی، هوش مصنوعی و پیشرفتهای پزشکی ارائه میدهد. از جمله نکات برجسته موزه میتوان به ماژول فرماندهی ماموریت «آپولو ۱۰»، لوکوموتیو «رابرت استیونسن»(Robert Stephenson) و تجهیزات پزشکی تاریخی اشاره کرد. آزمایشگاه «واندرلب»(Wonderlab) به بازدیدکنندگان امکان میدهد تا آزمایشهای عملی انجام دهند و سینمای سهبعدی آیمکس نیز مستندهای علمی خیرهکنندهای را پخش میکند. این موزه دارای بخشهای جذابی درباره تغییرات اقلیمی، رباتیک و ریاضیات است که آن را به یک مکان جذاب برای علاقهمندان علم تبدیل میکند.
مکان: لندن، انگلستان
زمان بازدید: روزانه ۱۰:۰۰ تا ۱۸:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۴. موزه اکسپلوراتوریوم
موزه «اکسپلوراتوریوم»(Exploratorium) یکی از تعاملیترین موزههای علمی است که علم را به یک ماجراجویی تبدیل میکند. به لطف وجود بیش از ۶۰۰ نمایشگاه عملی، بازدیدکنندگان میتوانند نور، صدا، حرکت و ادراک انسان را کشف کنند. گنبد لمسی و یک هزارتوی تاریک، بازدیدکنندگان را به چالش میکشد تا راه خود را تنها با استفاده از حس لامسه پیدا کنند. نمایشگاههای برگزارشده در فضای باز، تغییرات آبوهوایی را در لحظه نشان میدهند و نمایشگاه فیزیک حبابها، ویژگیهای جذاب مایعات را به نمایش درمیآورد.
مکان: سنفرانسیسکو، آمریکا
زمان بازدید: یکشنبهها و سهشنبهها ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۵. موزه میرائیکان
«موزه ملی علوم و نوآوریهای نوظهور توکیو» که با نام «موزه میرائیکان»(Miraikan Museum) نیز شناخته میشود، یک از برترین موزههای علمی جهان است. این موزه، رباتیک، هوش مصنوعی و فناوری فضایی را به نمایش میگذارد. یکی از جاذبههای اصلی موزه، «آسیمو»(ASIMO) ربات انساننمای شرکت «هوندا»(Honda) است که نمایشهای زنده را اجرا میکند. کره جغرافیایی «ژئو کاسموس»(Geo-Cosmos) که یک کره LED غولپیکر است، دادههای زمین را نمایش میدهد. بازدیدکنندگان میتوانند از نمایشگاههایی درباره فیزیک کوانتوم، نانوفناوری و اکتشافات اعماق دریا دیدن کنند. همچنین، این موزه دارای یک ماکت ایستگاه فضایی است که به مهمانان امکان میدهد تا زندگی فضانوردان را در جاذبه صفر تجربه کنند.
مکان: توکیو، ژاپن
زمان بازدید: دوشنبهها و چهارشنبهها ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۶. شهر علم و صنعت
«شهر علم و صنعت»(Cité Des Sciences Et De l’Industrie) یکی از بزرگترین موزههای علمی اروپاست که نمایشگاههایی را در زمینه فیزیک، مهندسی و زیستشناسی انسانی دارد. بازدیدکنندگان میتوانند از زیردریایی «آرگونوت»(Argonaute) دیدن کنند، نمایشهای آسمانی را در آسماننما ببینند و در منطقه رباتیک با دستگاههای مجهز به هوش مصنوعی کار کنند. همچنین، این موزه شامل یک منطقه واقعیت مجازی و یک منطقه بازی علمی کودکان است که آن را به یک مقصد ایدهآل برای خانوادهها تبدیل میکند.
مکان: پاریس، فرانسه
زمان بازدید: یکشنبهها و سهشنبهها ساعت ۹:۱۵ تا ۱۸:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۷. مرکز علوم انتاریو
«مرکز علوم انتاریو»(Ontario Science Centre) یکی از تعاملیترین موزههای علمی است که نمایشگاههایی را در زمینه فضا، زیستشناسی انسان و علوم محیطی ارائه میدهد. بخش «تجربه جنگلهای بارانی»، یک اکوسیستم گرمسیری را با گیاهان و حیوانات واقعی شبیهسازی میکند؛ در حالی که بخش «بازی علوم» به بازدیدکنندگان امکان میدهد تا با آزمایشهای مبتنی بر فیزیک تعامل داشته باشند. از دیگر نکات برجسته موزه میتوان به یک شبیهساز آموزش فضانوردی، یک آزمایشگاه شیمی زنده و بررسی مشارکتهای علمی بومی کانادا اشاره کرد.
مکان: تورنتو، کانادا
زمان بازدید: دوشنبهها و چهارشنبهها ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۸. موزه علم هنگ کنگ
«موزه علوم هنگ کنگ»(Hong Kong Science Museum) یکی از جذابترین موزههای علمی آسیا به شمار میرود که بیش از ۵۰۰ نمایشگاه تعاملی را در زمینههای برق، رباتیک، فیزیک و علوم آبوهوایی دارد. ماشین انرژی که یک مجسمه جنبشی ۲۲ متری است، از جاذبههای برجسته موزه به شمار میرود و حرکت و انرژی را از طریق نمایش مسحورکننده نورها و صداها به نمایش میگذارد. همچنین، بازدیدکنندگان میتوانند از یک نمایشگاه حملونقل دیدن کنند که قطارهای قدیمی، وسایل نقلیه خودران آیندهنگر و نوآوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی را در حوزه حملونقل به نمایش میگذارد.
مکان: هنگ کنگ، چین
زمان بازدید: دوشنبهها و چهارشنبهها ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۹:۰۰
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۹. موزه علم و فناوری شانگهای
«موزه علم و فناوری شانگهای»(Shanghai Science And Technology Museum) نمایشگاههای آیندهنگرانهای را در زمینههای رباتیک، هوش مصنوعی و پایداری محیط زیست ارائه میدهد. بخش «دنیای رباتها»، رباتهای انساننما و مبتنی بر هوش مصنوعی را به نمایش میگذارد؛ در حالی که «تالار اکتشافات فضایی» یک محیط شبیهسازیشده مریخ را در بر دارد. «تالار اکتشافات زمین» به بازدیدکنندگان امکان میدهد تا بلایای طبیعی مانند زمینلرزه و گردباد را در یک محیط امن تجربه کنند. همچنین، این موزه شامل یک سینمای چهاربعدی و یک تجربه سفر فضایی واقعیت مجازی است که آن را به یک مکان ضروری برای علاقهمندان به علم تبدیل میکند.
مکان: شانگهای، چین
زمان بازدید: یکشنبهها و سهشنبهها ساعت ۹:۰۰ تا ۱۷:۱۵
با ۱۰ موزه علمی برتر جهان آشنا شوید
۱۰. موزه علم کازموکایشا
موزه «کازموکایشا»(CosmoCaixa) یکی از جذابترین موزههای علمی است. این موزه یک نمایشگاه را از جنگلهای بارانی آمازون، یک آسماننما و یک دیوار زمینشناسی در بر دارد که تکامل زمین را به نمایش میگذارد. بازدیدکنندگان میتوانند نمایشگاههای عملی مرتبط با فیزیک، تغییرات آبوهوایی و تنوع زیستی را بررسی کنند. بخش «آزمایش حباب»، دینامیک سیالات را توضیح میدهد؛ در حالی که «گالری مغز و ادراک»، خطاهای دید را به نمایش میگذارد. رویکرد تعاملی موزه، آن را به یک مکان محبوب برای خانوادهها و دانشآموزان تبدیل کرده است.
مکان: بارسلونا، اسپانیا
زمان بازدید: روزانه ۱۰:۰۰ تا ۲۰:۰۰
موزههای علمی جهان یک ترکیب بینظیر را از سرگرمی و یادگیری ارائه میدهند و همین امر آنها را به مقاصدی تبدیل میکند که ذهنهای کنجکاو باید ببینند.
http://new.sanatnews.ir/News//303103
برچسب ها :
موزه علمی
,
برتر جهان
,
موزه های برتر
,
روز جهانی موزه
,
تبادل فرهنگی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
سیلابهای شدید در قطب کشاورزیِ آرژانتین
مرکز اسناد هنر معاصر راهاندازی میشود
هشدار مسکو درباره مختل شدن دوباره مذاکرات صلح از سوی ناتو
نقش روابط عمومیها در مقابله با بحران اینفودمی
آخرین وضعیت بیمارستانهای غزه در سایه محاصره و حملات رژیم صهیونیستی
هشدار مسکو درباره مختل شدن دوباره مذاکرات صلح از سوی ناتو
راز محبوبیت میرزا کوچکخان و ابراهیم حشمت
تحول در مدرسهسازی نباید صرفاً به احداث فیزیکی محدود شود
واگذاری بستههای توسعه اقتصاد دانشبنیان به بخش خصوصی از خرداد
تبریک ابراهیم تاتلیس به تیم تراکتور
همایش بین المللی پژوهشگران فرآوری مواد معدنی؛ فردا
هشدار به پرمصرفها؛ قبض برق تا ۴۰ درصد گرانتر میشود
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز