انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده
|
آمادگی وزارت صمت برای افتتاح طرحهای فناورانه در کرمانشاه
|
ممنوعیت واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل ادامه دارد
|
امضای چهار سند همکاری مشترک با عراق در حوزه نفت وگاز
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: کارگر رکن تولید و تولید اساس پیشرفت کشور است
|
وزیر صنعت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است
|
لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه
|
دیدار رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان و هیات تجاری با وزیر صمت در تهران
|
زمین بدون زیرساخت تحویل نمیدهیم؛ حتی اگر از ما انتقاد شود
|
بهره برداری از نخستین طرح تولید «مونازیت» در ایران و غرب آسیا
|
پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
شنبه 27 ارديبهشت 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
پول پاشی برای یک لبخند!
تاريخ:بيست و هفتم ارديبهشت 1404 ساعت 16:23
|
کد : 303047
|
مشاهده: 24
بر پایه اسناد رسمی وزارت دادگستری ایالات متحده، از زمان پیروزی ترامپ در آبان ۱۴۰۳، دستکم ۱۰ کشور از آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب، با ثبت رسمی مقامهای عالیرتبه خود بهعنوان نماینده خارجی، وارد زمین بازی لابیگری در واشنگتن شدهاند.
به گزارش ایسنا، رامتین لطیفی در یادداشتی نوشت: با بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، نه فقط کشورهای نفتخیز عرب، بلکه همسایگان جنوبی آمریکا نیز وارد رقابت میلیونی برای جلب توجه کاخ سفید شدند. بر پایه اسناد رسمی وزارت دادگستری ایالات متحده، از زمان پیروزی ترامپ در آبان ۱۴۰۳، دستکم ۱۰ کشور از آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب، با ثبت رسمی مقامهای عالیرتبه خود بهعنوان نماینده خارجی، وارد زمین بازی لابیگری در واشنگتن شدهاند.
پیشتاز این رقابت، نایب بوکله، رئیسجمهور السالوادور است. او با صرف یکونیم میلیون دلار در سه سال گذشته، به دیدار رسمی با ترامپ در کاخ سفید، امضای توافق هستهای، ارتقای رتبه امنیت سفر به کشورش و حمایت از توسعه زندان عظیمش دست یافت. در سوی دیگر، دنیل نوبوآ، رئیسجمهور اکوادور، با قرارداد پرسودی با یکی از شرکتهای مشهور روابط عمومی، هم عکس یادگاریاش را با ترامپ در مارالاگو گرفت و هم توانست مجوز ارسال سلاح برای مقابله با بحران امنیتی داخلی را کسب کند. خاویر میلی، رئیسجمهور آرژانتین نیز با رویکردی شخصیتر، راه دل ترامپ را پیدا کرد. از ضیافتهای شام در مارالاگو گرفته تا همنشینی با ایلان ماسک در نشست محافظهکاران، مسیر برای توافق ۲۰ میلیارد دلاریاش با صندوق بینالمللی پول و دیدارهای آتی در کاخ سفید هموار شد.
هسته اصلی این تلاشها در شهر میامی شکل گرفته؛ جایی که چهرههایی چون دامیان مرلو و کارلوس تروخیو، با سابقهای طولانی در دولتهای جمهوریخواه، به ستادهای منطقهای نفوذ در سیاست خارجی ترامپ بدل شدهاند. مرلو که تا سال گذشته مشاور بوکله بود و سابقه همکاری با میلی را نیز دارد، ماهانه ۷۵ هزار دلار از آنها دریافت میکند.
او در جلسه رسمی بوکله با ترامپ در دفتر بیضی، پشت سر آنها ایستاده بود. کارلوس تروخیو که زمانی نماینده دولت ترامپ در سازمان کشورهای آمریکایی بود، امروز نمایندگی چند کشور از جمله هائیتی، دومینیکن و گویان را در شرکتی خصوصی برعهده دارد؛ شرکتی که تنها در سهماهه نخست سال جاری، بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار درآمد داشته است.
در این شرکت، دختر رئیس دفتر ترامپ و رئیس سابق دفتر مارکو روبیو، سناتور بانفوذ آمریکایی، نیز فعالیت دارند. از سوی دیگر، همین شبکه لابیگری نقشی کلیدی در توافق ۲۳ میلیارد دلاری تصاحب بنادر راهبردی در پاناما توسط کنسرسیومی از شرکتهای مالی و حملونقل ایفا کرده است. این معامله که از سوی ترامپ گامی برای «بازپسگیری کنترل کانال پاناما از دست چین» توصیف شد، سود سرشاری نصیب شرکتهای همپیمان با دولت وی کرد.
نکته قابلتأمل در رفتار بسیاری از دولتهای منطقه، حفظ توازن میان لابیگرهای وابسته به جمهوریخواهان و چهرههای نزدیک به دموکراتهاست. پاناما، برای نمونه در کنار همکاری با دیوید اوربن، مشاور سرشناس جریان محافظهکار، با مانوئل اورتیز، استراتژیست باسابقه حزب دموکرات نیز قرارداد ۲ و نیم میلیون دلاری بسته است.
کلمبیا هم قرارداد ماهانه ۶۰ هزار دلاری خود را با یک شرکت حقوقی و مشاورهای تمدید کرده است؛ شرکتی که در آن، هم مقام پیشین دولت اوباما و هم رئیس دفتر جان بینر، رئیس پیشین مجلس نمایندگان، نقش داشتند. هندوراس نیز برای تقویت همکاریهای امنیتی و مهاجرتی، با هیوگو لورنس، سفیر سابق آمریکا در این کشور و تام شَنِن، دیپلمات ارشد سه دولت بوش، اوباما و ترامپ، قرارداد ماهانه ۹۰ هزار دلاری امضا کرده است. به هر حال ممکن است ۴ سال دیگر، رئیسجمهور دموکرات ساکن کاخ سفید شود و احتیاط شرط عقل است.
اگرچه آمریکای لاتین هنوز بزرگترین بازیگر بازار لابیگری در واشنگتن نیست اما میزان هزینهکرد کشورهای این منطقه، نسبت به گذشته چشمگیر است. این افزایش را باید نتیجه ترکیب چند عامل دانست: نخست، اولویتبخشی دولت ترامپ به آمریکای لاتین در سایه حضور چهرههایی از ایالت فلوریدا؛ دوم، شخصیسازی سیاستگذاری خارجی در دولت جدید؛ و سوم، عقبماندگی تاریخی این کشورها در رقابت برای نفوذ در واشنگتن.
اکنون که بسیاری از این چهرهها یا در دولت حضور دارند یا به آن دسترسی مستقیم دارند، کشورهای منطقه این فرصت را مغتنم شمردهاند تا با پرداخت چند میلیون دلار، جایگاهی تازه در ساختار تصمیمسازی ایالات متحده بهدست آورند و این، نسخهای «لاتینیشده» از همان مدلی است که ترامپ پیشتر در خاورمیانه آزموده بود و دوباره در سفر اخیر به سه کشور بیحاشیه خلیج فارس آن را تکرار کرد؛ سیاست خارجی برای ترامپ، معامله است و معامله هم هزینه دارد.
http://new.sanatnews.ir/News/1/303047
برچسب ها :
پول پاشی
,
ترامپ
,
لبخند
,
وزارت دادگستری ایالات متحده
,
آمریکای لاتین
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
دیدار السیسی و السودانی
درخواست ناتو از آلمان برای افزایش شمار نیروهای نظامی تا ۲۶۰ هزار نفر
حمله به مخفیگاههای داعش در حلب
یک تعریف اصولی از استانداردهای آموزشی سینما باید ارایه شود
بهترین کابلهای شبکه ایرانی را از کجا بخریم
هدفگذاری دانشگاه آزاد اسلامی برای جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی
درخشش مهندس ایرانی در معتبرترین رقابت جهانی اختراعات ژنو ۲۰۲۵
پول پاشی برای یک لبخند!
آیا اروپا میتواند به حصول توافق هستهای ایران و آمریکا کمک کند؟
معدنچیان خودران در مغولستان شروع به کار کردند
آغاز مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه
آغاز یک سریال کمدی و جنایی در تلویزیون
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز