امضای چهار سند همکاری مشترک با عراق در حوزه نفت وگاز
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: کارگر رکن تولید و تولید اساس پیشرفت کشور است
|
وزیر صنعت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است
|
لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه
|
دیدار رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان و هیات تجاری با وزیر صمت در تهران
|
زمین بدون زیرساخت تحویل نمیدهیم؛ حتی اگر از ما انتقاد شود
|
بهره برداری از نخستین طرح تولید «مونازیت» در ایران و غرب آسیا
|
پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
يک شنبه 14 ارديبهشت 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
سرگیجه تولید جهانی از تعرفههای آمریکا
تاريخ:چهاردهم ارديبهشت 1404 ساعت 11:57
|
کد : 302504
|
مشاهده: 19
نشانههای بیشتری در موج گزارشهای هفته گذشته نمایان شد که از تضعیف تولید جهانی در اثر جنگ تجاری دونالد ترامپ، حکایت داشت.
به گزارش ایسنا، شاخصهای مدیران خرید (PMI) در سراسر آسیا، به همراه آمار اصلاح شده در اروپا، نشاندهنده رشد منفی جدید یا مداوم فعالیت کارخانهها در آوریل بود.
این گزارشها که روز جمعه (دوم مه) منتشر شدند، مجموعهای از سیگنالهای نگرانکننده را در بر گرفت. تعداد اندکی از اقتصادها از ضربه تعرفهها و عدم قطعیت فلجکنندهای که یک ماه پس از اعلام عوارض گسترده بر واردات کالا، توسط رئیسجمهور آمریکا، اقتصاد جهان را فرا گرفته است، در امان ماندهاند.
گزارشهای منتشر شده در هفته گذشته، آسیبهای وارده به دو کشور اصلی درگیر جنگ را نشان داد که تعرفههای آنها عملا انگیزههای تجارت بین کشورهایی را که بیش از ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهند، از بین برده است. گزارشی در پنجشنبه گذشته نشان داد که فعالیت تولیدی آمریکا، در پنج ماه گذشته، بیشترین کاهش را تجربه کرده است و این گزارش، یک روز پس از آن منتشر شد که دادهها نشان داد کارخانههای چینی با شدیدترین رشد منفی از دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون روبرو شدهاند.
«جیمز نایتلی»، اقتصاددان ارشد بینالمللی موسسه مالی ING، گفت بعید است تا زمانی که در مورد جهت تعرفهها شفافیت حاصل نشود، وضعیت کارخانهها تغییر کند. او گفت: ماهیت نوسانی تعرفهها، عدم قطعیت زیادی ایجاد میکند و این به دست روی دست گذاشتن کسب و کارها منجر خواهد شد. آنها تا زمانی که اطمینان حاصل نکنند که تغییر فوری دیگری در محیط اقتصادی رخ نخواهد داد، تصمیمات بزرگی نخواهند گرفت.
پیش از آنکه این نشانههای اولیه رکود اقتصادی آشکار شود، هشدار نسبت به چشماندازهای جهانی در واشنگتن، همزمان با گردهمایی روسای دارایی برای جلسات صندوق بینالمللی پول در ماه گذشته، آشکار شده بود. پس از کاهش چشمانداز رشد، «کریستالینا جورجیوا»، رئیس صندوق بینالمللی پول، هشدار داد که در صورت تداوم عدم قطعیت، احتمال رکود جهانی افزایش خواهد یافت.
گزارشهای آسیایی روز جمعه، تکاندهنده بودند. طبق گزارش اساندپی گلوبال، شاخصهای غولهای کارخانهای منطقه شامل کره جنوبی و تایوان، در بحبوحه کاهش سفارشها و کاهش تولید، به شدت کاهش یافتند. در جنوب شرقی آسیا، فعالیت در تایلند، مالزی و اندونزی کاهش یافت. در بحبوحه این ناامیدی کلی، هند با افزایش فعالیت، از بقیه متمایز بود.
کورسوی دیگری از خوشبینی در کوتاهمدت در منطقه یورو پدیدار شد؛ جایی که شاخص تولید اساندپی گلوبال، به بالاترین حد خود در ۳۲ ماه گذشته رسید. اما این منطقه همچنان در محدوده رشد منفی باقی ماند.
«سیروس د لا روبیا»، اقتصاددان ارشد بانک تجاری هامبورگ، گفت: فعالیت صنعتی همچنان به شدت در معرض سیاست تعرفهای آمریکاست. تولیدکنندگان به وضوح توانستند حاشیه سود خود را در آوریل افزایش دهند، زیرا قیمت خرید کاهش یافت در حالی که قیمت فروش، با سریعترین سرعت خود در دو سال گذشته افزایش یافت. با این حال، او افزود که با توجه به انحراف تجاری که تعرفهها ایجاد میکنند، هرگونه بهبودی ممکن است کوتاهمدت باشد. «د لا روبیا» گفت: بعید است این وضعیت ادامه یابد، زیرا سیاست تعرفهای آمریکا احتمالاً باعث میشود کالاهای چینی به طور گستردهتری در اتحادیه اروپا عرضه شوند و رقابت را تشدید کنند.
«موهیت کومار»، اقتصاددان ارشد اروپا در گروه مالی جفریز اینترنشنال، هشدار داد که تاکنون، دادههای شاخص مدیران خرید فقط آغاز کار بودند و این تاثیر ممکن است با توجه به هرگونه توافق تجاری که ترامپ منعقد کند، ادامه یابد. او گفت: ممکن است چند هفته دیگر طول بکشد تا واقعاً شاهد ضربه باشیم. حتی اگر آمریکا در پایان ۹۰ روز با اکثر شرکایش به توافق برسد، دادهها ضعیف خواهند شد، زیرا عدم قطعیت زیادی وجود داشته است، مردم عقبنشینی کردهاند و زنجیرههای تأمین از هم پاشیدهاند.
آمارهای منتشر شده در روز جمعه نشان داد که شاخص تولید جهانی جیپیمورگان برای تولید آینده در آوریل، به پایینترین سطح از اکتبر ۲۰۲۲ کاهش یافته است. در همین حال، تولیدکنندگان کالا در بازارهای نوظهور نیز آسیب دیدند.
تولیدکنندگان در آفریقای جنوبی، با عدم قطعیت ناشی از تعرفههای جهانی و فشارهای سیاسی داخلی، ناامیدتر شدند. بخش تولید برزیل در آوریل، به رکود نزدیک شد و شاخص مدیران خرید به ۵۰.۳ کاهش یافت که ضعیفترین میزان از دسامبر ۲۰۲۳ است.
«آلبرتو راموس»، اقتصاددان ارشد آمریکای لاتین در در شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس، در گزارشی نوشت: اعتماد تجاری در مورد چشمانداز تولید به پایینترین سطح خود در پنج سال گذشته رسیده است، زیرا نگرانیهایی در مورد سیاست تعرفهای آمریکا و شرایط اقتصادی داخلی وجود دارد.
در مکزیک، این کاهش حتی شدیدتر بود. شاخص مدیران خرید دومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین از ۴۶.۵ واحد در مارس، به ۴۴.۸ در آوریل کاهش یافت که دهمین ماه متوالی کاهش و پایینترین میزان از فوریه ۲۰۲۱ را نشان میدهد.
«جین سروکا»، مدیر اجرایی بندر لسآنجلس، گفت: با توجه به مدت زمانی که شرکتها برای تغییر مسیر زنجیرههای تامین خود جهت جلوگیری از تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا بر اکثر کالاهای چینی نیاز دارند، برای خردهفروشان و کارخانههای آمریکایی، هفتهها یا ماهها اختلال را پیشبینی میکند.
طبق گزارش بلومبرگ، «سروکا» روز جمعه گفت: ظرفیت فضای تولید بسیار بالاست و نمیتوانید بگویید خب، امروز چین را تعطیل کنید. من فردا به کامبوج میروم. این روش جواب نمیدهد.
http://new.sanatnews.ir/News/1/302504
برچسب ها :
آمریکا
,
تعرفه
,
واحد تولیدی
,
کارخانه
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
پیشنهاد اپوزیسیون آلمان برای جایگزینی ناتو
نه محکم مکزیک به ارتش ترامپ؛ «حاکمیتمان فروشی نیست»
تکیه بر ساخت داخل؛ موتور پیشران توسعه صنعت نفت
سرگیجه تولید جهانی از تعرفههای آمریکا
دمای انفجار اسکله ۱۴۰۰ درجه بود
شلیک موشک از یمن فرودگاه بن گوریون تلآویو را تعطیل کرد
مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ تا پایان خردادماه
امکان استفاده کارمندان از مرخصی استعلاجی ساعتی
وقوع زلزله ۵.۴ ریشتری در غرب تگزاس
تلاش لهستان برای کسب آمادگی جنگی
سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با ۱۱۲ عنوان در نمایشگاه کتاب حاضر میشود
آخرین آمار فروش سینماها در آستانه اکران فیلمهای جدید
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز