سه شنبه 9 ارديبهشت 1404

همکاری‌های پتروشیمی ایران و آفریقا گسترش می‌یابد

همکاری‌های پتروشیمی ایران و آفریقا گسترش می‌یابد
  تاريخ:هشتم ارديبهشت 1404 ساعت 20:53   |     کد : 302380   |     مشاهده: 31
به گزارش گروه صنعت نیوز، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت‌های همکاری خوبی با کشورهای آفریقایی برای توسعه روابط در صنعت پتروشیمی وجود دارد و امکان گسترش همکاری‌ها بر مبنای تأمین خوراک از ایران فراهم است.
به گزارش گروه صنعت نیوز، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت‌های همکاری خوبی با کشورهای آفریقایی برای توسعه روابط در صنعت پتروشیمی وجود دارد و امکان گسترش همکاری‌ها بر مبنای تأمین خوراک از ایران فراهم است.

حسن عباس‌زاده روز گذشته (یکشنبه، هفتم اردیبهشت) در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با تبیین دستاوردها و ظرفیت‌های این صنعت پیشران اظهار کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۹۷ میلیون تن در سال رسیده و با اجرای ۶۷ پروژه جدید، تا سال ۲۰۲۹ به ۱۳۱ میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون ۷۳ مجتمع پتروشیمی و سه مجتمع تولید برق و یوتیلیتی در کشور فعالیت می‌کنند و دو هاب بزرگ پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر مستقر شده و سایر شرکت‌های پتروشیمی در استان‌های مختلف استقرار یافته‌اند.

پروژه‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری در پتروشیمی

معاون وزیر نفت با بیان اینکه محصولات تولیدی پتروشیمی ایران در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شود، بیان کرد: ظرفیت پلیمرها ۹ میلیون تن، آروماتیک‌ها ۴ میلیون تن، کودهای شیمیایی و کشاورزی ۹ میلیون تن و مواد شیمیایی پایه ۴۳ میلیون تن است، از این مقدار حدود ۱۴ میلیون تن متانول تولید می‌شود که ۱۰ میلیون تن آن به بازارهای جهانی صادر می‌شود.

عباس‌زاده با بیان اینکه هم‌اکنون ۶۷ پروژه بزرگ پتروشیمی در دست اجراست که میانگین پیشرفت فیزیکی آن‌ها حدود ۴۰ درصد است، اظهار کرد: این پروژه‌ها در چهار سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند و ظرفیت تولید پتروشیمی کشور از ۹۷ میلیون تن به ۱۳۱ میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی افزود: ارزش سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها ۲۶ میلیارد دلار است که تاکنون حدود نیمی از این سرمایه هزینه شده است.

رشد قابل توجه تولید پلیمرها تا سال ۲۰۳۴

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه روند رشد تولید محصولات پتروشیمی تا سال ۲۰۳۴ تعیین شده است، افزود: بیشترین رشد مربوط به بخش پلیمرهاست، به‌گونه‌ای که ظرفیت تولید پلیمرها از ۹ میلیون تن به حدود ۳۲ میلیون تن می‌رسد. این افزایش ظرفیت به‌واسطه پروژه‌های جدید و با هدف ارتقای ارزش افزوده انجام می‌شود.

عباس‌زاده با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، در سه مقطع زمانی ۲۰۲۵، ۲۰۲۹ و ۲۰۳۴ شاهد رشد قابل‌توجهی در تولید محصولات نهایی هستیم که سهم بیشتری از ارزش افزوده را برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی تولیدی کشور صادر و ۳۰ درصد در داخل مصرف می‌شود، گفت: در سال گذشته، صادرات محصولات پلیمری حدود ۲.۸ میلیارد دلار، متانول حدود ۲.۲ میلیارد دلار و کود اوره حدود ۱.۷ میلیارد دلار بوده است، پس از این محصولات پلی‌اتیلن‌ها، آروماتیک‌ها و آمونیاک در رتبه‌های بعدی صادرات قرار دارند.

معرفی ظرفیت‌های همکاری به نمایندگان آفریقایی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بخش پایانی نشست ویژه صنایع پتروشیمی در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، اظهار کرد: در این نشست تلاش شد ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی صنعت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران معرفی شود.

عباس‌زاده با اعلام اینکه شرکت تجارت و صنعت خلیج فارس که در حوزه بازرگانی و تجارت بین‌المللی محصولات پتروشیمی فعال است می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های تجاری مشترک با کشورهای آفریقایی باشد، تصریح کرد: همچنین شرکت نفت و گاز پارسیان در حوزه صادرات کود، به‌ویژه کود اوره، ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در صورت وجود زمینه‌های مناسب توسعه در کشورهای آفریقایی، امکان گسترش همکاری‌ها بر مبنای تأمین خوراک از ایران فراهم است، گفت: متانول و مشتقات پایین‌دستی آن و سایر زنجیره‌های شیمیایی از جمله ظرفیت‌های قابل بررسی و توسعه است.

http://new.sanatnews.ir/News/1/302380
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است