ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
سه شنبه 31 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
سرپیچی قزاقستان در برابر اوپک پلاس
تاريخ:پنجم ارديبهشت 1404 ساعت 10:42
|
کد : 302279
|
مشاهده: 238
به گزارش صنعت نیوز، سرپیچی علنی قزاقستان از توافق نفتی اوپک پلاس، میتواند نشانه خروج این کشور از این گروه باشد و عربستان سعودی را در لحظهای نامطمئن، به یک جنگ قیمتی دشوار وارد کند.
به گزارش صنعت نیوز، سرپیچی علنی قزاقستان از توافق نفتی اوپک پلاس، میتواند نشانه خروج این کشور از این گروه باشد و عربستان سعودی را در لحظهای نامطمئن، به یک جنگ قیمتی دشوار وارد کند.
ارلان آکنژنوف، وزیر انرژی قزاقستان که به تازگی منصوب شده است، روز چهارشنبه به رویترز گفت که این کشور آسیای مرکزی، هنگام تعیین سطح تولید نفت خود، منافع ملی را بر منافع گروه اوپک پلاس اولویت خواهد داد؛ یعنی این کشور ممکن است به کاهش تولیدی که تحت توافق عرضه میان کشورهای بزرگ تولیدکننده اوپک پلاس به انجام آن متعهد شده است، عمل نکند.
این اظهارات همچنین میتواند پیش درآمدی برای خروج غیررسمی قزاقستان از ائتلاف اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی باشد که از سال ۲۰۲۲، با یک سلسله کاهش تولید جمعی به میزان ۵.۸۵ میلیون بشکه در روز، معادل ۶ درصد از تولید جهانی توافق کرده است. اما پایبندی به این توافق همواره سفت و سخت نبوده است و تعدادی از اعضا از جمله عراق و امارات عربی متحده، از اهداف تولید خود پیروی نکردهاند.
قزاقستان مسلما بدترین متخلف حال حاضر اوپک پلاس است. بر اساس دادههای اوپک، تولید نفت خام این کشور در مارس، به ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز، در مقایسه با میانگین ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت.
گروه اوپک پلاس در سالهای اخیر، در حفظ قیمت نفت برنت در محدوده ثابت ۷۰ تا ۹۰ دلار در هر بشکه بسیار موثر بوده است. اما عدم پایبندی اعضای این گروه، عربستان سعودی را که طبق برآوردهای صندوق بین المللی پول، به قیمت نفت بیش از ۹۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد تا بودجه خود را متعادل کند، آزرده کرده است.
ریاض و سایر تولیدکنندگان در اوایل ماه جاری، با اعلام یک توافق غیرمنتظره برای تسریع برنامههای افزایش تولید به میزان 411 هزار بشکه در روز در ماه مه که سه برابر بیشتر از افزایش برنامهریزی شده قبلی است، از اعضایی که پایبندی ضعیفی به توافق نفتی داشتهاند، انتقاد کردند.
عربستان همچنین قیمت فروش نفت خود را در ماه مه برای خریداران آسیایی به شدت کاهش داد و به پایینترین حد در چهار ماه اخیر رساند و سایر تولیدکنندگان را به چالش کشید.
یک جنگ طولانی قیمت، مانند جنگی که عربستان در سال ۲۰۱۴ در تلاش برای جلوگیری از افزایش تولید شیل آمریکا به راه انداخت، بسیاری از میادین نفتی را بیسود میسازد و تولیدکنندگان را به تعطیلی تولید سوق میدهد و به تولیدکنندگان ارزانقیمت، سهم بیشتری از بازار میدهد.
در ابتدا به نظر میرسید که توافق افزایش تولید، به هدف خود دست می یابد و به دنبال آن یک برنامه جبرانی مفصل دنبال میشد که باعث میشد قزاقستان و عراق کاهش عمیق تولید را اجرا کنند. اما اظهارات روز چهارشنبه وزیر انرژی قزاقستان، حاکی از آن است که این کشور حاضر نیست همان طور که توافق شده بود، عمل کند و تولید را در سطوح بالا حفظ خواهد کرد.
سناریوی کابوس
این یک سناریوی کابوس برای گروه اوپک پلاس است. سرپیچی قزاقستان ممکن است سایر اعضا را به تجدید نظر در مزایای پایبندی به قرارداد نفتی، وادار کند و در نهایت، آنها را به فکر خروج از این اتحاد سوق دهد. این به نوبه خود میتواند به افزایش تولید منجر شود و در صورت افزایش تولید در سایر کشورهای غیراوپک پلاس مانند آمریکا و برزیل، قیمت نفت را کاهش میدهد.
عربستان سعودی و متحدانش به احتمال زیاد فورا فشار دیپلماتیک گستردهای را برای متقاعد کردن قزاقستان برای پایبندی به توافق آغاز خواهند کرد. اما اگر ریاض نتواند نظم و انضباط خود را به این طریق اعمال کند، ممکن است با پر کردن بازار با نفت ارزانتر، تلاش کند قزاقستان و سایر اعضای خطاکار اوپک پلاس را سر جای خود بنشاند و در واقع جنگ قیمتی را به راه بیندازد.
در واقع، منابع آگاه از این موضوع، روز چهارشنبه به رویترز گفتند که چندین عضو اوپک پلاس برای دومین ماه متوالی، تسریع افزایش تولید نفت در ژوئن را پیشنهاد خواهند کرد.
افزودن این مقدار نفت به بازاری که از عرضه کافی برخوردار است، خطرناک است، به ویژه با توجه به آشفتگی اقتصادی جهانی که در بحبوحه تشدید جنگ تجاری جهانی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیده میشود.
عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، برخی از پایینترین هزینههای تولید نفت در جهان را دارند، بنابراین بهتر از سایرین میتوانند در جنگ قیمت دوام بیاورند. در عین حال، آنها نمیخواهند شاهد سقوط قیمتها برای مدت طولانی باشند، زیرا این امر به شدت بر وضعیت مالی آنها تأثیر میگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک پلاس در سال جاری نشانههای فزایندهای از ضعف را نشان داده است. سرپیچی قزاقستان میتواند نشان دهنده این باشد که یک جدایی در راه است.
http://new.sanatnews.ir/News//302279
برچسب ها :
اوپک پلاس
,
قزاقستان
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
چالش قصهگویی درباره جنگ برای کودکان
دیدهبان حقوق بشر سوریه
تقویت سرمایه اجتماعی پس از جنگ
فراخوان اردوغان در مورد غزه
کره شمالی به دنبال ساخت یک ناوشکن
شمار شهدای غزه به ۵۹ هزار و ۱۰۶ نفر رسید
تعادل بورس در روز سهشنبه
کولر جدید ناسا برای سفر به مریخ
ثبتنام موکبهای جاماندگان اربعین آغاز شد
تریلر «آواتار: آتش و خاکستر» فقط در سینما
زیان اقتصادی ایتالیا از تعرفههای آمریکا
قرارداد همکاری «اوپنایآی» با دولت بریتانیا
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز