سه شنبه 2 ارديبهشت 1404

راهبرد جدید دانشگاه «ام‌آی‌تی» برای مقابله با سرطان

  تاريخ:اول ارديبهشت 1404 ساعت 21:21   |     کد : 302228   |     مشاهده: 25
پروژه جدید پژوهشگران دانشگاه «ام‌آی‌تی»، توانایی تشخیص سلول‌های سالم و سرطانی را به سلول‌های ایمنی می‌دهد.

به گزارش ایسنا، یکی از هیجان‌انگیزترین پیشرفت‌ها در درمان سرطان، موجی از روش‌های جدید سلول‌درمانی است که سیستم ایمنی بیمار را برای حمله به سلول‌های سرطانی آموزش می‌دهد. چنین درمان‌هایی، جان بیماران مبتلا به سرطان‌های تهاجمی خاص و چند بیماری دیگر را نجات داده‌اند. بیشتر این درمان‌ها با آموزش سلول‌های ایمنی برای شناسایی و حمله به پروتئین‌های خاص روی سطح سلول‌های سرطانی کار می‌کنند.

به نقل از ام‌آی‌تی‌ نیوز، بیشتر پروتئین‌های موجود در سلول‌های سرطانی منحصر به تومورها نیستند. آنها اغلب روی سلول‌های سالم نیز وجود دارند و هدف قرار دادن سرطان را بدون تحریک حملات خطرناک به بافت‌های دیگر دشوار می‌کنند. این مشکل، کاربرد سلول‌درمانی را به زیرمجموعه کوچکی از سرطان‌ها محدود کرده است.

شرکت «Senti Bio» برای ایجاد یک روش هوشمندتر سلول‌درمانی با استفاده از زیست‌شناسی مصنوعی تاسیس شد. این شرکت که توسط «تیم لو»(Tim Lu) عضو سابق هیئت علمی دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT) و پروفسور «جیمز کالینز»(James Collins) استاد این دانشگاه راه‌اندازی شد، در حال تجهیز سلول‌ها به مدارهای ژن است تا به آنها امکان دهد محیط خود را حس کنند و به آن واکنش نشان دهند.

لو رویکرد Senti Bio را برنامه‌ریزی سلول‌های زنده برای نشان دادن رفتار شبیه به رایانه توصیف می‌کند که پاسخ دادن به نشانه‌های بیولوژیکی خاص با منطق اگر/پس مانند کد رایانه است.

لو توضیح داد: ما یک روش سلول‌درمانی ابداع کرده‌ایم که می‌گوید هر چیزی که هدف سرطان را نشان می‌دهد، از بین ببرید اما هر چیزی که هدف سالم را دارد، نگه دارید. به رغم وعده برخی از درمان‌های سرطان، زمانی که آنها روی سلول‌های سالمی که ما می‌خواهیم از آنها محافظت کنیم بیان شوند، می‌توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. راهبرد ما برای شناسایی و جلوگیری از کشتن سلول‌های سالم طراحی شده است و طیف کاملی از سرطان‌ها را معرفی می‌کند که هدف واحدی ندارند. اکنون با این روش می‌توانیم به آن مشکلات رسیدگی کنیم.

هدف اصلی گزینه دارویی این شرکت، کمک کردن به بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی است که عود را تجربه کرده‌اند یا به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند. پیش‌آگهی برای چنین بیمارانی ضعیف است اما داده‌های اولیه نخستین آزمایش بالینی این شرکت نشان داد که دو نفر از سه بیمار اول تحت درمان Senti Bio، بهبودی کامل را تجربه کردند و آزمایش‌های بعدی مغز استخوان نتوانست هیچ سلول سرطانی را شناسایی کند.

کالینز گفت: پژوهش پیشگامانه ما در Senti Bio نشان می‌دهد که از فناوری‌های زیست‌شناسی مصنوعی می‌توان برای ایجاد داروهای قابل برنامه‌ریزی و هوشمند برای درمان بیماران مبتلا به سرطان استفاده کرد. این فوق‌العاده هیجان‌انگیز است و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از مدارهای بیولوژیکی مصنوعی برای طراحی درمان‌های بسیار مؤثر نسل بعدی استفاده کرد.

http://new.sanatnews.ir/News/1/302228
Share

برچسب ها :  سلول های ایمنی , سرطان
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است