ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
پنج شنبه 2 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
زبان سعدی ابزار دیپلماسی فرهنگی است
تاريخ:سی ام فروردين 1404 ساعت 22:41
|
کد : 302202
|
مشاهده: 287
به گزارش صنعت نیوز، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به فرهنگ و زبان سعدی که نشأت گرفته از هویت ایرانیان است، زبان سعدی را زبان تعقل، اخلاق، مدارا و زیبایی دانست که ابزار دیپلماسی فرهنگی است.
به گزارش صنعت نیوز، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به فرهنگ و زبان سعدی که نشأت گرفته از هویت ایرانیان است، زبان سعدی را زبان تعقل، اخلاق، مدارا و زیبایی دانست که ابزار دیپلماسی فرهنگی است.
سیدرضا صالحی امیری شامگاه شنبه، ۳۰ فروردین، در مراسم یادروز سعدی که در جوار آرامگاه شیخ اجل برگزار شد، شیراز را شهر تاریخی، شاعرپرور، هنرپرور و مهد تمدن و ادب دانست و گفت: امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگر به سعدی، حافظ، مولانا و همه بزرگان و مشاهیر ایران زمین نیاز دارد.
وی با بیان اینکه اگر امروز پابرجا هستیم بخاطر هویت بزرگی است که این بزرگان برای ما خلق کردهاند، افزود: نهفقط شیراز و فارس و ایران بلکه دنیای امروز به سعدی و حافظ نیاز دارد و هر روز و هر ساعت اگر از این بزرگان سخن بگوییم کم گفتهایم.
صالحی امیری با تأکید بر اینکه امروز نسل جوان، فرزندان و زنان و مردان بیش از هر زمان دیگری به سعدی، فضیلت، معرفت، عرفان، صلح و اخلاق او نیاز دارند، گفت: امشب گردهم آمدهایم تا بار دیگر از سعدی طلب اخلاق، معرفت و فضیلت کرده و یادآوری کنیم که اگر ایران و ایرانی به مثابه خورشیدی در ایران زمین و جهان امروز میتابد و نور و حرارت میدهد به خاطر بزرگانی چون سعدی است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: اگر امروز در دنیا جنگ و خونریزی و انتقام است و رژیم کودککش صهیونیستی جز خونریزی و کشتار چیزی نمیفهمد، به دلیل آن است که از فرهنگ سعدی بهرهای نبرده است. ما امروز باید یک بار دیگر در شیراز و فارس و ایران، بزرگترین پرچم صلح، آشتی و همزیستی مسالمتآمیز را برافرشته نگه داریم و به جهانیان بگوییم پیام صلح و همزیستی از شیراز و همین جغرافیاست.
وی با بیان اینکه ایکاش جهانیان ایران را از منظر نفت و گاز و پتروشیمی نمیشناختند، بلکه آن را زبان حافظ و سعدی میدانستند، گفت: دنیای خشونتطلب امروز از سعدی و فرهنگ او فاصله گرفته است. میتوانستیم با زبان و رسانه و دانشگاه خود زبان سعدی را در دنیای امروز به گفتمان تبدیل میکردیم تا جهانیان از این چشمه جوشان سیراب شوند. ما در کنار اقیانوسیم اما همچنان تشنهلبان به دنبال قطره آب میگردیم و این جای بسی تأسف دارد.
وی فرهنگ سعدی را مایه افتخار، غرور و نشاط ایرانیان دانست و افزود: این ستونهای بلند عمارت سعدیه، ستونهای هویت، فرهنگ، اخلاق، معرفت و معنویت است که به نام سعدی ثبت شده است. این خشت و آجر نیست این هویت ما در دنیای امروز است و جهانیان باید ما را از دروازه سعدی بشناسند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش، دانشگاه، روحانیت، حوزههای علمیه و همه نهادهای فرهنگی باید بدانند که راه نجات بشر و دنیای امروز سعدی و حافظ است، سعدی را نیاز امروز و ضرورت فردای ایران دانست و گفت: ایران ما یک جغرافیا نیست بلکه خاستگاه جهانبینی حکمت و فرهنگ است و شیراز ما، یک شهر نیست یک تمدن و خاستگاه فرهنگ و تمدن ایرانزمین است.
سعدی نقشه راه ماندگاری است
صالحی امیری با بیان اینکه سعدی زنده است و ما مردگانی هستیم که حرکت میکنیم، تصریح کرد: سعدی چشمه جوشانی است که همه انسانهای تشنه را سیراب میکند. سعدی میراث ما نیست بلکه نقشه راه ماندگاری است.
وی، رمز ماندگاری سعدی را در گفتمان، کلام و فرهنگ او دانست و افزود: سعدی به جای پرداختن به حوادث به حقیقت پرداخته است. سخن سعدی تاریخ مصرف ندارد و ماندگاری سخن سعدی، ماندگاری در حکمت و زبان است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تصریح اینکه اگر فردوسی معمار زبان فارسی ما بود، سعدی هویت زبان فارسی ایرانی است، گفت: ما امروز بیش از هر زمان دیگری به سعدی، عقلانیت، عاطفه، اخلاق و زیباشناختی او نیاز داریم.
صالحی امیری بیان کرد: در منظومه فکری ما سعدی نه بعنوان یک شاعر بلکه به مثابه یک گفتمانساز است که بشر خسته امروز را به سمت راه نجات حرکت میدهد. گفتمان سعدی، گفتمان اخلاقمحور، تمدنساز و هویتبخش است و از این منظر ما بیش از هر زمان دیگر به نسخه سعدی در جامعه ایران امروز نیاز داریم.
وی با بیان اینکه سخن سعدی برگرفته از سخن وحی و کلام خداست که در زبان بشر جاری شد، گفت: سعدی نسخه شفابخش بحران انسان امروز در جهان خسته و خفته است.
صالحی امیری تأکید کرد: ما فراتر از حفظ این میراث که بعنوان یک وظیفه ذاتی است، به تولید قدرت نرم ملی از زوایه سعدی مینگریم. سعدی کانون قدرت نرم ایرانیان و کانون قدرت هویت ایرانی است.
وی با اشاره به حضور گسترده مسافران نوروزی در سعدیه گفت: آرامگاه سعدی، حافظیه، تخت جمشید، پاسارگاد و شاهچراغ (ع) در نوروز امسال از پربازدیدترینهای کشور بودند. این کانون به مثابه یک آهن رباست که جاذبه درون انسان را به سمت خود میکشد. اینکه چرا ایرانیان این جغرافیا را انتخاب کردهاند، حتماً حکمتی نهفته دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: اینجا سرزمین رمزها و رازهاست و هنوز رمزهای این سرزمین شکفته و کشف نشده است. نسلهای آتی در این جغرافیا رمزهای جدید را کشف میکنند و به جهانیان میگویند که خورشید از اینجا میتابد که هم نور دارد و هم حرارت.
صالحی امیری بیان کرد: اگر به دنبال دیپلماسی هستیم، زبان سعدی که زبان تعقل، اخلاق، مدارا و زیبایی است، ابزار دیپلماسی فرهنگی است. دیپلماسی سیاسی دنبال قدرت و منافع است و دیپلماسی فرهنگی به دنبال همیزیستی مسالمتآمیز با جهانیان است و از این منظر ایرانیان صلحطلب بوده و زندگی مسلمات آمیز داشتهاند.
وی با بیان اینکه ایرانیان همیشه در سرزمین صلح و دوستی زندگی کردهاند، رمز ماندگاری فرهنگ ایرانی را غنا و انطباقپذیری آن دانست و گفت: وجود گفتمان سعدی و حافظ موجب ماندگاری این فرهنگ شده است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه تاریخ تمدن ایران زمین در جهان بشریت میدرخشد، گفت: امروز رسانههای زیادی در دنیا دنبال ایرانهراسی هستند اما ایرانهراسی هیچگاه به نتیجه نمیرسد. ما باور داریم تا زمانی که قدرت نرم بزرگی مثل سعدی و حافظ داریم، همیشه ماندگار خواهیم بود.
http://new.sanatnews.ir/News//302202
برچسب ها :
سعدی
,
دیپلماسی
,
گردشگری
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
«خوشامدگویی» صندوق نوآوری به دانشبنیانهای جدید
آخرين اخبار
وضعیت سدهای استان تهران بحرانی شد
فعالیتهای دریایی در مازندران ممنوع شد
این میوه تابستانی خواص دارویی بینظیری دارد
حمله سایبری به آژانس امنیت هستهای آمریکا
شمار شهدای خبرنگار غزه به ۲۳۱ نفر رسید
توافق ترکیه- بریتانیا برای خرید جنگنده های تایفون
اپوزیسیون هم یارانه میگیرد؟
هشدار درباره جعل لغت!
مثبتشدن تست دوپینگ یکی از شاخصترین رکابزنان ایران
سفر سیدورف به اردوی ترکیه منتفی شد
انتشار لیست کانالهای فروش بلیت پروازهای اربعین از ۸ مرداد
جشنوارۀ ملی شعر کودک فراخوان داد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز