جمعه 7 دی 1403

اوپک بر سر دو راهی انتخاب کاهش عرضه یا ریزش قیمت نفت

اوپک بر سر دو راهی انتخاب کاهش عرضه یا ریزش قیمت نفت
  تاريخ:نهم آذر 1403 ساعت 11:32   |     کد : 301375   |     مشاهده: 125
به گزارش صنعت نیوز، وقتی وزیران اوپک پلاس هفته آینده دیدار کنند، با انتخاب ناخوشایند بین ادامه محدودیت عرضه در سال ۲۰۲۵ یا ریسک تجدید ریسک قیمت روبرو می‌شود.
به گزارش صنعت نیوز، وقتی وزیران اوپک پلاس هفته آینده دیدار کنند، با انتخاب ناخوشایند بین ادامه محدودیت عرضه در سال ۲۰۲۵ یا ریسک تجدید ریسک قیمت روبرو می‌شود.
با کندی رشد تقاضای چین برای نفت و افزایش عرضه در آمریکا، نمایندگان اوپک پلاس می‌گویند تولیدکنندگان این گروه بار دیگر درباره تعویق برنامه افزایش تولید به مدت چند ماه دیگر، گفت و گو می‌کنند.
اما اگر اوپک پلاس بخواهد از اشباع عرضه جلوگیری کند، ممکن است لازم باشد اقدامات بیشتری انجام دهد. آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده که حتی اگر اوپک پلاس افزایش عرضه برنامه‌ریزی شده را به طور کامل لغو کند، بازارهای جهانی نفت در سال آینده، با مازاد عرضه مواجه خواهند شد.
شرکت‌های مالی «سیتی» و «جی پی مورگان چیس اند کو» پیش‌بینی کردند مازاد عرضه در سال آینده، قیمت نفت را به ۶۰ دلار در هر بشکه می‌رساند و اگر اوپک پلاس، شیرهای نفت خود را باز کند، احتمال ریزش بیشتر قیمت وجود دارد.
یک ریزش دیگر، به معنای درد مالی برای سعودی‌ها است که مجبور شده اند هزینه‌های پیش‌بینی شده برای برنامه‌های تحول اقتصادی را کاهش دهند. و این وضعیت، تازه قبل از بازگشت ترامپ به قدرت است که وعده داده است تولید نفت آمریکا را تقویت کند و اقدامات تنبیهی علیه چین اعمال کند.
طبق بیانیه‌های سه کشور عربستان، روسیه و عراق، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، روز سه شنبه، با الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، در بغداد دیدار و درباره ثبات بازار نفت گفت و گو کردند. نشست وزیران اوپک پلاس در اول دسامبر به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
وقتی اوپک و شرکایش شش ماه قبل دیدار کردند، اوضاع کاملا متفاوت بود. این گروه با این اطمینان که افزایش مصرف نفت در دوران پساکرونا ادامه خواهد یافت، نقشه راهی را برای احیای تولید متوقف شده از سال ۲۰۲۲ رونمایی کرد و بر بازگشت تدریجی ۲.۲ میلیون بشکه در روز از اکتبر تاکید کرد.
تغییر اوضاع بازار نفت
بهای معاملات نفت برنت از اوایل ژوییه حدود ۱۷ درصد ریزش کرده و منازعه در خاورمیانه را نادیده گرفته است. در حالیکه تقاضا در چین که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، به مدت شش ماه متوالی کاهش یافت. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد مصرف چین که به مدت دو دهه گذشته پیشران رشد بازار بود، ممکن است به اوج خود رسیده باشد.
این آژانس پیش‌بینی کرد از سال آینده، تقاضای جهانی برای نفت به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد که کمتر از نرخ مشاهده شده در سال ۲۰۲۳ است زیرا سوئیچ از سوختهای فسیلی به خودروهای برقی، سرعت می‌گیرد. اما میزان تولید با عرضه جدید از سوی آمریکا، برزیل، کانادا و گویان، یک میلیون بشکه در روز از تقاضا فراتر خواهد رفت.
این دورنمای تیره در حالی پیش روی اوپک پلاس قرار می‌گیرد که حتی بازارهای نفت تاثیر دور دوم ریاست جمهوری ترامپ را که از افزایش تولید نفت آمریکا حمایت می‌کند و تعرفه‌های سنگین علیه کالاهای شماری از کشورها اعمال خواهد کرد، جذب نکرده‌اند.
جف کوری، یکی از مدیران گروه کارلایل، اظهار کرد: قیمت نفت در حال حاضر تلاش می‌کند اشباع عرضه در آینده را که هنوز از راه نرسیده است، به حساب بیاورد. عقب نشینی قیمت‌ها همین حالا، دورنمای رشد عرضه را تحلیل برده و احتمال وقوع اشباع عرضه را کاهش داده است.
پیش‌بینی بزرگترین بازرگانان نفت از عرضه اوپک پلاس
برخی از بزرگترین شرکت‌های بازرگانی نفت جهان، پیش بینی کردند اوپک پلاس برای احیای ظرفیت تولید نفت خود که به صورت داوطلبانه محدود شده است، گزینه‌های معدودی دارد.
وزیران نفت گروه اوپک پلاس هفته آینده دیدار و درباره برنامه افزایش تولید در ژانویه، گفت و گو خواهند کرد. مدیران شرکت‌های بازرگانی نفت اظهار کردند انتظار دارند افزایش عرضه اوپک دوباره به تعویق بیفتد. قیمت نفت به دلیل تقاضای ضعیف‌تر از حد مطلوب در سال جاری و دورنمای عرضه قوی در سال ۲۰۲۵، به مرز ۷۰ دلار در هر بشکه نزدیک شده است.
توربیون تورن تورن کوئیست، مدیرعامل و یکی از موسسان گروه گانوور در پنلی در نشست انرژی اینتلیجنس در لندن گفت: تصور می‌کنم فضا برای افزایش تولید وجود ندارد و بازار این مسئله را در زمان لازم، یادآوری خواهد کرد.
بن لوکاک، مدیر معاملات نفت گروه ترافیگورا نیز گفت: عوامل ژئوپلیتیکی تاثیر عمده ای دارند. بازارهای نفت به این چشم دوخته اند که سیاست خارجی ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری چگونه خواهد بود. این به معنای آن است که اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره افزایش عرضه نفت، باید دست نگه دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، راسل هاردی، مدیرعامل گروه ویتول گفت: احتمال دارد اوپک تلاش کند در دو تا سه ماه آینده، بازار را مدیریت کند و دست نگه داشته و ببیند آیا این عوامل ژئوپلیتیکی به خودی خود حل می‌شوند.

http://new.sanatnews.ir/News/1/301375
Share

برچسب ها :  اوپک , نفت
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است