وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت توافق کردند
|
در صنعت و اقتصاد، فرصت سعی و خطا نداریم
|
وجیهالله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت شد
|
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
|
تاکید بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی بین ایران و ارمنستان
|
پیام تسلیت وزیر صمت در پی شهادت سیدحسن نصرالله
|
چهارشنبه 23 آبان 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
چگونه تأثیر اخبار منفی بر کودکان را کم کنیم؟
تاريخ:بيست و يکم آبان 1403 ساعت 10:55
|
کد : 301239
|
مشاهده: 76
یک دکترای مدیریت رسانه گفت: از آنجا که مادران بیشتر از پدران در کنار فرزندان خود بوده و حتی فرزندان نیز با مادران خود رابطه عاطفی عمیقتری دارند؛ مادران میتوانند با توجه به آموختههای خود در حوزه «سواد رسانه»، اطلاعات درست و منطقی درباره اخبار منفی را به کودک خود منتقل کرده و از داستانسرایی تخیلی خودداری کنند.
آرش شایستهنیا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خبرنگاران رسانهها تلاش میکنند که راوی اول هر رویداد یا حادثهای باشند و خبر خود را با توجه به ارزشهای خبری تنظیم و در قالب «نرم خبر» به مخاطبان خود عرضه کنند، تا بتوانند با روایت اول آن واقعه ضمن جلب رضایت مخاطبان، علاوه بر ارتقای جایگاه خود نزد مدیر رسانهای که در آن مشغول هستند؛ جایگاه آن رسانه نزد مردم و افکار عمومی مرتفعتر شود.
وی با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی و حملات گسترده آن به فلسطین، غزه و جنوب لبنان بیان کرد: یکی از مهمترین عرصههایی که خبرنگاران جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند تا راوی رویدادها و حوادث تلخ و ناگوار آن باشند؛ حوادث تلخ و دهشتناک کشتار رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی به خصوص در غزه و جنوب لبنان است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: این دسته از خبرنگاران به صورت شبانهروزی تلاش میکنند تا ضمن کسب اخبار موثق جنگ آن را با توجه به ارزش خبری «مجاورت معنوی» تنظیم و برای بهرهبرداری «صحیح» از سوی عموم مردم ایران در کمترین زمان ممکن منتشر کنند که بر همین اساس انتشار این اخبار نه تنها در ایران که در تمامی نقاط مختلف جهان در صدر اخبار قرار میگیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این اخبار آنچه در این میان از سوی خبرنگاران و یا مدیران رسانهها مغفول مانده است؛ چگونگی و حتی چرایی استفاده کودکان از این موج سهمگین خبری «جنگ» و تجاوزات پیدا و پنهان در گوشه گوشه جهان است.
شایستهنیا با اشاره به این موضوع که تأثیر اخبار بد و خشن بر کودکان بسیار عمیق و آسیبزننده است؛ گفت: اگرچه نمیتوان با به کارگیری فیلتری خاص اخبار مرتبط با جنگ را به صورت کامل از دسترس کودکان خارج کرد و آنان میتوانند در صورت تمایل خود و یا حتی بر اساس حس کنجکاوی خاص آن سنین، به آسانی از محتوا و بستههای رسانه استفاده کنند چراکه رشد و توسعه شبکههای اجتماعی در بسترهای گوناگون بسیار بالا و یا حتی غیرقابل تصور است که متأسفانه باید پذیرفت که در این گیر و دار داد و ستد خبری بیشترین آسیب سهم همین کودکان است.
وی تصریح کرد: وقتی کودکان در مقابل هجوم اخبار «جنگ» قرار میگیرند و از آنجا که آنان به درستی توانایی هضم صحیح محتوای آن اخبار را ندارند؛ میزان آسیبپذیری آنان دوچندان میشود و تغییر این وضعیت از حالت «بد» به حالت «خوب» علاوه بر صرف هزینههای «مادی» مشمول صرف هزینههای «مالی» فراوانی نیز خواهد شد.
این دانشآموخته دکترای مدیریت رسانه ادامه داد: بنابراین باید دید کودکان تاچه میزان در معرض این دسته از رسانهها قرار گرفتهاند و ذهن آنان چقدر درگیر این موضوع شده است؛ باید پذیرفت هرچه قدر کودکان بیشتر در معرض این اخبار قرار گیرند تغییرات رفتاری آنان بیشتر و بیشتر خواهد شد که به طور نمونه میتوان به «انزوا» و یا «پرخاشگری» اشاره کرد.
وی بیان کرد: والدین در اینگونه مواقع باید ضمن کسب اطلاعات و دانش مفید در حوزه خبر با کارکردهای رسانه آشنایی پیدا کرده و به موازات این آموزش رفتار فرزند خود را در موقعیتهای مختلف مورد ارزیابی قرار دهند تا درصورت لزوم اطلاعات جمعآوری شده را در اختیار «مشاور مدرسه» یا مشاوران مراکز مشاوره قرار داده و از آنان یاری و کمک طلب کنند.
مدرس دانشگاه فرهنگیان قزوین اظهار کرد: از آنجا که مادران بیشتر از پدران در کنار فرزندان خود بوده و حتی فرزندان نیز با مادران خود رابطه عاطفی عمیقتری دارند؛ مادران میتوانند با توجه به آموختههای خود در حوزه «سواد رسانه»، اطلاعات درست و منطقی را به کودک خود منتقل کرده و از داستانسرایی تخیلی خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: روانشناسان کودک بر این باور هستند که اگر کودک به هر طریقی از محتوای تخیلی که آمیخته به دروغگویی و عاری از حقیقت است مطلع شوند؛ از آن پس پذیرش سایر موضوعاتی که از سوی پدران و یا مادران بیان میشود و حتی کاملاً صحیح و صادق است را بسیار سخت میپذیرند.
شایستهنیا در پایان گفت: کودکان باید به این اطمینان برسند که ترس و اضطراب آنان برای خانواده مهم است و خانواده نیز تلاش خواهد کرد تا مشکل او به آسانی رفع شود که رسیدن به این درجه از کارایی مادران و پدران در واقع نیازمند رسیدن به «سواد رسانه» مطلوب است.
http://new.sanatnews.ir/News/1/301239
برچسب ها :
کودکان
,
اخبار
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
آخرین جزئیات گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
آخرين اخبار
نقشه شوم چند مسافرنما
حکاکی کمتر از ۵ میکرومتر با دستگاه لیزر حکاکی فرابنفش ایرانساخت
رونمایی از قرآن دستنوشته در کاخ گلستان
با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری موافقت شده است
عزم جدی ایروان برای سرمایهگذاری در بندر چابهار
فرایند مسابقه معماری در جزیره بوموسی آغاز شد
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
قرارگاه آسیبهای اجتماعی باعث ساماندهی معتادان تهران شد
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
سقوط تاریخی یورو
زمان حدودی ثبتنام حج ۱۴۰۴ مشخص شد
آخرین خبرهای پزشکیان از رفع فیلترینگ
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز