وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
۵ گام اساسی برای حفظ ایمنی مواد غذایی در آشپزی
تاريخ:هفتم آبان 1403 ساعت 20:15
|
کد : 301080
|
مشاهده: 59
رعایت راهکارهای حفظ ایمنی مواد غذایی، از جمله راهکارهای ارتقای سلامت در جامعه محسوب میشود که همه ما لازم است برای سلامت خود و اطرافیان، به کار گیریم. در این زمینه با ۵ گام اساسی در این زمینه از قول محمدحسین کاوه، دکترای تخصصی آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و شیراز آشنا میشویم.
۱- تمیزی
توصیه میشود دستها و سطوح آشپزخانه را بشویید. باکتریها، ویروسها و انگلها میتواند در سراسر آشپزخانه پخش شود و به دستها، تختههای برش، ظروف، میز و مواد غذایی برسد. برای اطمینان از تمیز بودن دستها و سطوح، موارد زیر را رعایت کنید:
- قبل و بعد از دست زدن به غذا، استفاده از حمام، تعویض پوشک، یا دست زدن به حیوانات خانگی دستها را در آب گرم و صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه بشویید.
- تختههای برش، ظروف و میزها را با آب گرم و صابون بین آماده کردن گوشت خام، طیور و محصولات دریایی و تهیه هر نوع غذای دیگری که پخته نمیشود، بشویید.
- میوهها و سبزیها را بشویید و از یک برس شستوشوی سبزیهای تمیز استفاده کنید تا میوهها و سبزیها با پوست سفت را زیر آب جاری بشویید، از جمله آنهایی که پوست دارد و خورده نمیشود.
- گوشت، مرغ، ماهی یا تخم مرغ را نشویید. اگر در فرآیند شستوشو آب از سینک پاشیده شود، میتواند باکتری را پخش کند.
- دربهای کنسروها را قبل از باز کردن تمیز کنید.
۲- جداسازی
این فرآیند با هدف جلوگیری از آلودگی متقابل انجام میشود. آلودگی متقابل زمانی اتفاق میافتد که میکروب از یک محصول غذایی به محصول دیگر منتقل میشود. این امر به ویژه هنگام استفاده از گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ رایج است. نکته کلیدی این است که این مواد غذایی - و آب آنها - را از سبزیها و میوههایی که به صورت خام و سایر غذاهای آماده مصرف میشود دور نگه داریم.
برای جلوگیری از آلودگی متقابل، به یاد داشته باشیم:
- گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ را از سایر غذاها در سبد خرید، کیسههای مواد غذایی و در یخچال جدا کنیم. گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را در پایینترین قفسه در یخچال قرار دهیم تا آب آنها روی غذاهایی که پخته نمیشود، چکه نکند.
- هرگز غذای پخته شده را روی بشقاب یا تخته برشی که پیش از این گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی یا تخم مرغ در آن قرار داشته است، قرار ندهیم، بدون اینکه ابتدا بشقاب/ تخته برش را با آب گرم و صابون بشوییم.
- یک تخته برش را فقط برای غذاهای خام و دیگری را فقط برای غذاهای آماده مانند نان، میوه ها و سبزیهای تازه و گوشت پخته در نظر بگیریم.
۳- پخت کامل
توصیه میشود مواد غذایی در دمای مطمئن پخته شود. برای اطمینان از اینکه غذاهای شما ایمن طبخ میشود، همیشه برای اندازهگیری دمای داخلی غذاهای پخته شده از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید. دمای داخلی را در چندین مکان بررسی کنید تا مطمئن شوید که گوشت، مرغ، غذاهای دریایی یا تخم مرغ در کمترین دمای داخلی ایمن پخته شده است. هنگام گرم کردن دوباره، غذا را به طور کامل حرارت دهید.
۴- سرد کردن
- لازم است مواد غذایی به سرعت در یخچال قرار گیرد. دمای سرد رشد باکتریهای مضر را کند میکند. ثابت نگه داشتن دمای یخچال ۴۰ درجه فارنهایت یا کمتر، یکی از بهترین راهها برای کاهش خطر بیماریهای ناشی از غذا است.
- مواد غذایی فاسدشدنی را بیش از دو ساعت در دمای اتاق قرار ندهید.
- غذاهای پخته و فاسدشدنی را در یخچال و در دمای کمتر از پنج درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- غذاهای حاوی تخم مرغ را در دمای بالای ۶۰ درجه سانتی گراد حرارت داده و سپس مصرف کنید.
- مواد غذایی منجمد را در دمای اتاق یخزدایی نکنید.
۵- استفاده از آب و مواد اولیه سالم
مواد غذایی خام و همچنین آب و یخ ممکن است حاوی میکروارگانیسمها و مواد شیمیایی خطرناک باشد. سموم و مواد شیمیایی ممکن است موجب تغییر شکل، فساد و کپکزدگی مواد غذایی شود. دقت در هنگام خرید و انتخاب مواد غذایی خام و رعایت نکات سادهای مانند شستن و پوست کندن احتمال خطر را کمتر میکند. بنابراین توصیه میشود:
- هنگام تهیه غذا از آب سالم و بهداشتی استفاده کنید.
- از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.
- مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه را انتخاب کنید که از سلامت آنها اطمینان دارید.
- میوهها و سبزیها را به ویژه هنگامیکه خام مصرف میشود، بشویید.
- مواد غذایی را پس از انقضای تاریخ مصرف، استفاده نکنید.
http://new.sanatnews.ir/News//301080
برچسب ها :
مواد غذایی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز