رجستری آیفون را دنبال میکنیم
|
دستور وزیر راه برای پیگیری سریع سانحه قطار باری هرمزگان
|
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان معاون وزیر شد
|
لزوم تنوع در تولید گریدهای پتروشیمی
|
انتقاد عارف از ضربهپذیری سیستم توزیع بنزین در پی حمله سایبری
|
بازدید وزیر صمت از خط ریسندگی کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر
|
وزیر صمت از خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان بازدید کرد
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت از پایانه و بازارچه مرزی میلک بازدید کرد
|
دولت بر عهدی که با مردم بسته است میماند
|
حضور رئیس جمهور در شوراهای عالی مرتبط با راه و شهرسازی مغتنم است
|
ارتقای اقتصاد کشور با جهش در تولید
|
جابهجایی ۱۳۵ هزار زائر از طریق ناوگان ریلی
|
خروج بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار زائر اربعین از کشور
|
جمعه 30 شهريور 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ابتکار پژوهشگران آمریکایی برای تولید شیر طلایی
تاريخ:بيست و نهم مرداد 1403 ساعت 11:14
|
کد : 300080
|
مشاهده: 102
پژوهشگران آمریکایی با ارائه یک روش کارآمد برای استخراج ترکیب زیستفعال موجود در زردچوبه، راه سادهای را برای تولید شیر زردچوبه ابداع کردهاند.
به گزارش ایسنا، شیر طلایی که به آن لته طلایی یا لته زردچوبه نیز میگویند، از شیر، زردچوبه و ادویههای دیگر تشکیل شده و گزینه خوبی برای افرادی است که میخواهند از مصرف کافئین یا قهوه خودداری کنند و در عین حال از یک طعم بینظیر لذت ببرند.
به نقل از فیز، شیر زردچوبه در منوی بعضی از کافهها به عنوان یک جایگزین سالم و بدون کافئین برای قهوه تبلیغ میشود اما این نوشیدنی در واقع یک نسخه از نوشیدنی سنتی هندی «هالدی دود»(haldi doodh) است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
اکنون، پژوهشگران یک روش کارآمد را برای ساختن یک نسخه فوری و گیاهی ابداع کردهاند که ویژگیهای سودمند مواد تشکیلدهنده را حفظ میکند و عمر مفید آن را افزایش میدهد.
«آنتونی سوریامیهارجا»(Anthony Suryamiharja) دانشجوی کارشناسی ارشد «دانشگاه جورجیا» گفت: این نوشیدنی بسیار خوبی است؛ به ویژه اگر هوای بیرون سرد باشد یا مریض باشید. زردچوبه ترکیب زیستفعال کورکومین را در بر دارد. کورکومین نوعی پلیفنل است که پژوهشگران اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتیاکسیدانی آن را مورد بررسی قرار دادهاند. اگر بتوانیم ترکیبات زیستفعال مانند کورکومین را در شیرهای گیاهی بگنجانیم تا آنها را به سطح مغذی بودن مشابه شیر گاو برسانیم، چرا این کار را انجام ندهیم؟
با وجود این، جدا کردن کورکومین از زردچوبه دشوار است و معمولا به روشهای استخراج پیچیدهای شامل حلالهای آلی، چندین روز زمان و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تجزیه میشود و عمر مفید آن کاهش مییابد.
بنابراین، سوریامیهارجا و همکارانش با الهام از شیر طلایی تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا راهی برای استخراج کورکومین و ذخیره آن در شیر گیاهی وجود دارد. آنها ابتدا پودر زردچوبه را به یک محلول قلیایی اضافه کردند که پیاچ بالای آن باعث شد کورکومین سادهتر حل شود و استخراج آن آسانتر باشد. سپس، این محلول قرمز تیره به نمونه شیر سویا اضافه شد و به رنگ زرد تیره در آمد. سوریامیهارجا و همکارانش محلول را به پیاچ خنثی در حدود هفت رساندند.
درست مانند اسیدهای دارای پیاچ پایین، بازهای با پیاچ بالا برای مصرف خوشایند نیستند. شیر شبهطلایی خنثیشده را میتوان همان طور که هست مصرف کرد اما پژوهشگران برای حفظ بیشتر آن، آب را از طریق خشک کردن انجمادی از محلول بیرون آوردند و یک پودر شیر طلایی فوری تولید کردند.
این روش نه تنها کورکومین را کارآمدتر از روشهای موجود از زردچوبه بیرون میآورد، بلکه کورکومین را در قطرات روغن داخل شیر سویا محصور میکند. این بدان معناست که وقتی کورکومین مصرف میشود، بدن ما آن را به عنوان چربی میشناسد و هضم میکند. همچنین، کپسوله کردن کورکومین از آن در برابر هوا و آب محافظت میکند و طول عمر آن را افزایش میدهد.
اگرچه این پژوهش به طور ویژه روی شیر سویا به دلیل محتوای آمینواسید بالای آن متمرکز بود اما پژوهشگران میگویند که میتوان آن را روی شیرهای گیاهی دیگر نیز اعمال کرد تا گزینههایی برای کسانی که به سویا آلرژی دارند، ارائه شود. علاوه بر این، روش استخراج مبتنی بر پیاچ را میتوان روی ترکیبات گوناگون گیاهی با سهولت و کارآیی مشابه استفاده کرد. به عنوان مثال، زغالاخته سرشار از آنتوسیانین است که یکی دیگر از پلیفنلهای محلول در آب به شمار میرود.
اگرچه پیش از ارائه شیر طلایی به فروشگاهها باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما نتیجه اولیه امیدوارکننده است. سوریامیهارجا گزارش داد که شیر طلایی این پژوهش طعم خوبی داشته است.
این گروه پژوهشی امیدوار هستند که نتایج پژوهش آنها بتواند شیمی ورای نوشیدنی طلایی را توضیح دهد و ارزش غذایی این نوشیدنی را برای کسانی که از آن لذت میبرند، بهبود ببخشد.
http://new.sanatnews.ir/News//300080
برچسب ها :
شیر
,
پژوهشگر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
امشب به تماشای مقارنه ماه و مشتری بنشینید
وزیر راه: راه آهن سنندج - باشماق فرصت جدید ترانزیتی است
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
تولید مشترک خودرو توسط ایران و چین
وزیر نفت شایعه استعفای خود را تکذیب کرد
روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
اطلاعیه وزارت صمت درباره مصوبه شورایعالی نظارت
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
وزیر نفت: به دنبال راهاندازی کریدور گازی شمال جنوب هستیم
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
آخرين اخبار
قالیباف از مدالآوران کشتی تجلیل کرد
فعالیت میادین تره بار در تعطیلی شنبه
اعزام عمره آغاز شد
رایزنی امیرقطر با نخست وزیر کانادا درباره غزه
در ۲۶ ماه گذشته هیچ حادثهای نداشتیم
قالیباف چند پروژه عمرانی در فدراسیون کشتی را افتتاح کرد
علیرضا دبیر: برخی روسای فدراسیونها وزیر را گول می زنند!
جشن ۱۷ ربیعالاول و هفته وحدت در میدان ولیعصر (عج) تهران برگزار میشود
تیم امنیت ملی بایدن برنامهای برای ارائه طرح آتشبس بهروز شده جنگ غزه ندارد
کراسفیت زنان در ایران توسعه خوبی داشته است
پیوستن بازیکن سابق استقلال تهران به نفت آبادان
چرا احساس تحریکپذیری میکنم؟
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز