تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
چهارشنبه 19 شهريور 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
گیاهی که شیر مادر تولید میکند!
تاريخ:بيست و نهم خرداد 1403 ساعت 13:24
|
کد : 289192
|
مشاهده: 326
یک گیاه شبیه به تنباکو با اصلاح ژنتیکی قادر است مواد مغذی موجود در شیر مادر را تولید کند که در نهایت میتواند به شیرخشکهای مغذیتر و مقرون به صرفهتر برای نوزادان منجر شود.
به گزارش ایسنا، دانشمندان موفق شدهاند یکی از بستگان نزدیک گیاه تنباکو را برای تولید مواد مغذی موجود در شیر مادر مهندسی ژنتیکی کنند.
برای هزاران سال شیر مادر به عنوان منبع تغذیه ایدهآلی برای نوزادان در نظر گرفته شده است که سرشار از مواد مغذی ضروری و ترکیبات تقویتکننده سیستم ایمنی و شروعی عالی برای یک زندگی سالم است.
اما برای برخی از مادران، شیردهی همیشه امکانپذیر نیست. این موضوع منجر به ساخت شیر خشک برای نوزادان شده است، اما اغلب فاقد قندهای پیچیده موجود در شیر مادر به نام الیگوساکاریدهای شیر انسان(HMOs) است.
اکنون دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا برکلی گامی بزرگ رو به جلو برداشتهاند و با مهندسی ژنتیک گیاهی برای تولید این HMOهای حیاتی راه را برای نسل جدیدی از شیر خشک نوزادان و حتی جایگزینهای گیاهی سالمتر برای بزرگسالان هموار کردهاند.
این تیم تحقیقاتی به رهبری دکتر پاتریک شی نشان داده است که این گیاه اصلاح شده ژنتیکی موسوم به نیکوتیانا بنسامیانا(Nicotiana benthamiana) میتواند HMO تولید کند.
پتانسیل HMO
شیر مادر حاوی حدود 200 HMO مختلف است. در حالی که HMOها برای نوزاد شیرخوار قابل هضم نیستند، به عنوان یک منبع غذایی مهم برای باکتریهای مفید روده در هفتههای اولیه زندگی عمل میکنند.
با ترویج باکتریهای سالم روده، HMOها با کاهش خطر عفونتهای ویروسی و باکتریایی مرتبط هستند و به طور بالقوه مزایای سلامتی دیگری را نیز ارائه میدهند.
در حال حاضر تنها تعداد محدودی از HMOها را میتوان با استفاده از باکتری E. coli مهندسی شده ترکیب کرد، روشی که هم چالش برانگیز و هم پرهزینه است. تولید کنندگان عمده شیر خشک برای نوزادان شروع به گنجاندن این HMOها در محصولات خود کردهاند، اما پیچیدگی و هزینه این فرآیند، استقرار گسترده آنها را محدود کرده است.
اکنون این گیاه اصلاح شده ژنتیکی یک جایگزین امیدوارکننده ارائه میدهد که قادر به تولید مجموعه وسیعتری از HMOها به شکل مؤثرتر است.
پیشرفتهای مهندسی ژنتیک
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا برکلی در مطالعه خود فرآیندهای تولید شکر در این گیاه را دوباره برنامهریزی کردند. آنها ژنهایی را وارد کردند که برای تولید آنزیمهای خاص مورد نیاز برای جمعآوری قندهای پایه به نام مونوساکاریدها در ساختارهای پیچیده HMO طراحی شده بودند.
این گیاه اصلاح شده ژنتیکی قادر به تولید 11 HMO شناخته شده بود که یک پیشرفت قابل توجه در این زمینه است.
پاتریک شی میگوید: ما هر سه گروه اصلی الیگوساکاریدهای شیر انسان را ساختیم. تا آنجا که من میدانم، تاکنون هیچکس هرگز نشان نداده بود که میتوان هر سه گروه را به طور همزمان در یک ارگانیسم واحد ساخت.
این دستاورد شامل تولید LNFP1 بود که یک HMO مرتبط با کاهش عفونتهای نوزادان است.
پیامدها و چالشهای آینده
پاتریک شی آیندهای را پیشبینی میکند که در آن شیرخشک نوزاد میتواند به طور قابل توجهی با ترکیب این HMOهای تولید شده در گیاه بهبود یابد که به طور بالقوه منجر به گزینههای سالمتر و مقرونبهصرفهتر برای نوزادان میشود.
وی میگوید: تصور کنید بتوانید تمام الیگوساکاریدهای شیر انسان را در یک گیاه بسازید. سپس میتوانید آن گیاه را آسیاب کنید، همه الیگوساکاریدها را به طور همزمان استخراج کنید و مستقیماً به شیر خشک اضافه کنید.
شی، ضمن اذعان به چالشهای موجود در پیادهسازی و تجاریسازی این راهکار، نسبت به پتانسیل این فناوری خوشبین است.
به گفته وی، پیامدهای این تحقیق فراتر از تغذیه نوزادان به کاربردهای رژیمی و سلامتی گستردهتر نیز گسترش مییابد. وی خاطرنشان کرد: این فناوری نه تنها میتواند شیرهای گیاهی را برای نوزادان بهبود بخشد، بلکه برای بسیاری از جنبههای دیگر رژیم غذایی و سلامت بزرگسالان نیز مفید است.
شی همچنین افزود که قبلاً گیاهان مهندسی ژنتیکی شده بودند تا روغنها و اسیدهای چرب سالمتری تولید کنند و این تنها نمونهای از راههایی است که ما میتوانیم گیاهان را برای افزایش سلامت انسان دستکاری کنیم.
این رویکرد جدید میتواند راه را برای شیرهای گیاهی غیر لبنی مغذیتر برای بزرگسالان هموار کند و به طور بالقوه منجر به تولید داروهای جدید مبتنی بر HMO شود.
این مطالعه در مجله Nature Food منتشر شده است.
http://new.sanatnews.ir/News//289192
برچسب ها :
گیاه دارویی
,
شیر مادر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
رایزنی برای عرضه خودروهای داخلی و خارجی در بورس کالا
توقف پروژه ساخت مجتمع گردشگری در حریم تخت جمشید
پذیرش بدون آزمون دانشجو در ۶ رشته دانشگاه امیرکبیر
آخرين اخبار
لوکا مودریچ؛ میراثدار صبر، درد و شکوه
استیضاح وزیر کار با ۵۸ امضا کلید خورد
کنایه تند سرمربی ازبکستان به ایران
دستگاههای اجرایی از اقتصاد دولتی دل نمیکنند
دیدار عراقچی با وزیر خارجه مصر
۱۰ عملیات یمن با پهپادهای رادارگریز
نگرانی اروپا از تاثیر فسخ یک توافق اطلاعاتی با آمریکا
امنیت میلیاردها کاربر واتساپ به خطر افتاد
افتتاح بزرگترین سد برق آبی آفریقا
آغاز ثبتنام انتخابات فدراسیون سوارکاری
تتر به کانال ۹۰ هزار تومان بازگشت؛ سیگنال اصلاح نرخ غیررسمی دلار؟
برادران عالمیان در رنکینگ جهانی تنیس روی میز از هم دورتر شدند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز