ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
سه شنبه 31 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
تاريخ:بيست و نهم ارديبهشت 1403 ساعت 12:07
|
کد : 288616
|
مشاهده: 277
به گزارش صنعت نیوز، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: امروزه در دنیا موزه نافذترین رسانه است و جهتگیری خاصی را به دنبال دارد، باید این جهتگیری را به صورت مطلوبی برای تمامی مردم ایران تعمیم دهیم و با دقت این جهتگیری را در مسیر درست انتخاب کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی امروز ۲۹ اردیبهشتماه، در آیین نکوداشت «روز جهانی موزه و میراث فرهنگی» که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: در قرآن عبارات متعددی از یاد کردن انسان بیان شده است و خداوند بارها انسان را به یاد کردن تاریخ و تمدن خود فرا خوانده است؛ لذا معلوم میشود که این یاد کردن خط راهبردی است و باید این خط دنبال شود.
وی افزود: در قرآن به خواندن تاریخ و مطالعه آثار تاکیدات بسیاری شده و در این میان جهتگیری مناسبی ارائه شده است؛ زیرا جهتگیری باعث نتیجه امر میشود. با توجه به اینکه امروزه موزه در دنیا نافذترین رسانه است و جهتگیری خاصی را به دنبال دارد باید این جهتگیری را به صورت مطلوبی برای تمامی مردم ایران تعمیم دهیم و با دقت این جهتگیری را در مسیر درست انتخاب کنیم.
حسینی گفت: جهتگیری قرآنی در خصوص تاریخ، تمدن و مطالعه این آثار تربیتسازی و تعالی انسان است، بنابراین باید تلاش کنیم که پیشینه تمدنی را برای مردم به خوبی نمایان کنیم؛ زیرا آموزش شعار موزهها و پژوهش عملکرد آن است.
وی ادامه داد: بنابراین برای این دو موضوع مهم باید به جهتگیری آن توجه ویژهای شود. باتوجه به این موارد بایستی در این میان انسانهای کاربلدی برای جهتگیری موزهها به ایفای نقش بپردازند و در این فعالیت سهیم شوند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: موزه جامع رضوی آستان قدس رضوی با بیش از ۸۰ هزار متر مربع شروع به فعالیت کرده است و مردم باید برای ثمر بخشیدن این موزه کمک کنند؛ چراکه موزه جامع رضوی باید مکمل زیارتی و معرفتی باشد.
وی اضافه کرد: به این دلیل که سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد مشرف میشوند و باید با این امر آشنا شوند تا در خصوص سیره اهل بیت(ع) آگاهی یابند و به کمک آن جهتگیری قرآنی، با تاریخ و تمدن خود آشنا شوند.
وی با توجه به سخن امام رضا(ع) در این باره خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در این خصوص فرمودهاند «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا،» فَقُلْتُ لَهُ «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا؛ خداوند، رحمت کند آن بندهای را که امر ما را زنده کند». گفتم «چگونه امر شما را زنده کند؟» فرمود «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردمْ زیباییهای گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی میکردند»، بنابراین باید تلاش کنیم تا موزه آستان قدس رضوی را مکمل زیارت حضرت قرار دهیم تا امر امامان را زنده کنیم.
حسینی افزود: مقام معظم رهبری در خصوص حرم ثامن الحجج فرمودهاند «حرم مطهر رضوی موزه زنده است»، بنابراین باید اساتید در این امر سهیم شوند و با کارشناسیهای خود برای موزه جامع رضوی و حرم مطهر موثر باشند. موزههای آستان قدس رضوی دارای ۱۷ گنجینه مختلف است که آثار آن در سالهای اخیر تغییری نیافته است؛ به عنوان مثال موزه قرآن ۴۰ سال است که قرآنهای آن تغییر نیافته است و تنها مرمت شدهاند،ۀ اما امسال این امر تغییر یافته است و از میان 23 هزار قرآن ۱۱۴ قرآن را بر اساس خط، قدمت و آرایههای هنری انتخاب کردهاند. لذا این امر باید تعمیم یابد و در ۱۷ گنجینه تغییرات مطلوب و به روزی صورت گیرد؛ زیرا مشهد ظرفیت بسیاری دارد و اگر این امور در جوار امام رضا(ع) تبیین شود، تاثیرپذیری بسیاری دارد و مردم میتوانند در کنار زیارت با تمدن و تاریخ خود نیز آشنا شوند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در خصوص ثبت آثار موزههای آستان قدس رضوی اظهار کرد: در سالهای اخیر نشریه تخصصی موزه منتشر شده است و کتابی تحت عنوان جام جهانی آثار موزهای که به ثبت رسیده است در این کتاب لیست و معرفی شده است. همچنین ۳۵ اثر از موزههای آستان قدس به ثبت ملی رسیده است و موضوع زیارت که موضوعی کلیدی است یکی از امور در حال به ثبت رسیدن جهانی است.
وی عنوان کرد: درصدد هستیم به صورت دورهای موزههای آستان قدس رضوی را تغییر دهیم و بهروزرسانی کنیم، بنابراین از تمامی صاحبنظران در این زمینه درخواست داریم که به صورت خادم علمی با آستان قدس همکاری کنند و در این راستا تاثیرگذار باشند.
http://new.sanatnews.ir/News//288616
برچسب ها :
موزه
,
آستان قدس
,
مشهد
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
چالش قصهگویی درباره جنگ برای کودکان
دیدهبان حقوق بشر سوریه
تقویت سرمایه اجتماعی پس از جنگ
فراخوان اردوغان در مورد غزه
کره شمالی به دنبال ساخت یک ناوشکن
شمار شهدای غزه به ۵۹ هزار و ۱۰۶ نفر رسید
تعادل بورس در روز سهشنبه
کولر جدید ناسا برای سفر به مریخ
ثبتنام موکبهای جاماندگان اربعین آغاز شد
تریلر «آواتار: آتش و خاکستر» فقط در سینما
زیان اقتصادی ایتالیا از تعرفههای آمریکا
قرارداد همکاری «اوپنایآی» با دولت بریتانیا
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز