شنبه 3 آذر 1403

اولین تامین مالی ارزی_ریالی دانش‌بنیان‌های کشور راه‌اندازی می‌شود

اولین تامین مالی ارزی_ریالی دانش‌بنیان‌های کشور راه‌اندازی می‌شود
  تاريخ:بيست و يکم ارديبهشت 1403 ساعت 19:51   |     کد : 288443   |     مشاهده: 280
به گزارش صنعت نیوز، با انعقاد تفاهم‌نامه دو جانبه میان صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه فناوری‌های نوین نخستین کرادفاند ارزی-ریالی کشور با عنوان نوین کراود در حوزه دانش‌بنیان‌ها ایجاد می‌شود.
به گزارش صنعت نیوز، با انعقاد تفاهم‌نامه دو جانبه میان صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه فناوری‌های نوین نخستین کرادفاند ارزی-ریالی کشور با عنوان نوین کراود در حوزه دانش‌بنیان‌ها ایجاد می‌شود.
در چهارمین و آخرین روز از نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری (INOTEX2024) با هدف ایجاد بستر صدور ضمانت‌نامه ارزی دولت برای حوزه دانش‌بنیان و فناور در راستای جذب سرمایه‌گذاری ارزی، تفاهم‌نامه صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه فناوری‌های نوین با حضور علی بهادری جهرمی به امضا رسید.
بهادری جهرمی با اشاره به تعامل مؤثر این دو صندوق در ایجاد مسیر جدید صادراتی حوزه فناوری و دانش‌بنیان و جذب سرمایه گذاری خارجی، گفت: دولت نیز با مصوبات جدید به دنبال ایجاد چنین بسترهایی است تا مسیر صادرات محصولات دانش بنیان و فناور و جذب سرمایه گذار خارجی هموار شود.
وی از مصوبه اخیر دولت برای نقش‌آفرینی بهتر صندوق ضمانت نامه صادرات و حمایت بیشتر دولت از صادرات محصولات دانش بنیان خبر داد و افزود: با مصوبه اخیر دولت صندوق ضمانت صادرات می تواند در وجه صندوق های پژوهش و فناوری ضمانت نامه صادر کند. این مصوبه زمینه حمایت بیشتر وزارت صمت از سرمایه گذاری صادراتی حوزه دانش بنیان و فناور را فراهم می کند.
سید مهدی یوسفی نژاد؛ معاون صندوق ضمانت صادرات وزارت صمت نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت های شکل گرفته در صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی حوزه فناوری و تفاهم نامه این دو صندوق، گفت: ماموریت اصلی صندوق ضمانت صادرات حمایت از صادرات غیرنفتی و تسهیل استفاده از منابع ارزی و ریالی برای صادرات کالا و پوشش ریسک خریداران و سرمایه گذاران خارجی است. در این راستا امروز تفاهم نامه خوبی را با صندوق توسعه فناوری های نوین داشته ایم که بتوانیم این ماموریت مهم را در حوزه دانش بنیان نیز اجرایی کنیم.
وی همکاری در حوزه کرادفاندینگ ارزی-ریالی صندوق توسعه فناوری های نوین را یکی از بخش های مهم این تفاهم نامه دانست و افزود: تجمیع سرمایه های خرد ارزی و ریالی توسط کراد فاند جدید این صندوق با نام (نوین کراود) و استفاده از این منابع برای پروژه های دانش بنیان صادرات محور، توسعه ظرفیت صادرات را به همراه خواهد داشت. بر این اساس ما به عنوان صندوق ضمانت صادرات ایران آمادگی داریم که ضمانت و تضامین لازم را به شرکت های دانش بنیان و سایر صادرکنندگان فعال در این حوزه که طرح آنها منجر به صادرات کالا در آینده می شود، صادر کنیم.
یوسفی نژاد در خصوص سهم شرکت های دانش بنیان و فناور از مشتریان صندوق ضمانت صادرات، خاطرنشان کرد: سهم صندوق ضمانت صادرات از تضمین شرکت های دانش بنیان در سال‌های اخیر اندک بوده است، اما به دلیل مصوبه حمایتی تصویب شده توسط هیات مدیره این صندوق در ماه های اخیر حرکت خوبی اتفاق افتاده است.
همچنین محمد کلاهی؛ معاون اعتباری و تجاری سازی صندوق توسعه فناوری های نوین انعقاد این تفاهم نامه را در راستای ایجاد دریچه جدیدی برای صدور ضمانت‌نامه‌های صادراتی شرکت های دانش بنیان دانست و ادامه داد: این همکاری در خصوص صدور ضمانت های ارزی مشتریان و شرکت های دانش بنیان و فناوری است که از سوی صندوق توسعه فناوری‌های نوین به صندوق ضمانت صادرات معرفی می شوند و به زودی با صدور اولین ضمانت نامه ها این همکاری عملیاتی می شود.
وی با اشاره به ایجاد نخستین کرادفاند ارزی-ریالی کشور با عنوان نوین کراود به همت صندوق توسعه فناوری های نوین، افزود: همواره دغدغه سرمایه گذاران خارجی این است که اصل سرمایه آنها توسط یک نهاد معتبر تضمین شود تا ضمن رفع دغدغه به سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و فناور ترغیب شوند. از این رو و با اخذ موافقت اصولی نخستین سکوی تامین مالی جمعی ارزی و ریالی کشور توسط صندق توسعه فناوری های نوین به زودی با رونمایی وزیر اقتصاد فعالیت خود را آغاز می کند.
کلاهی خاطرنشان کرد: رونمایی از این سکو و تفاهم‌نامه با صندوق ضمانت صادرات این دغدغه را برای سرمایه گذاران ارزی چه در داخل کشور چه سرمایه گذاران خارجی مرتفع می‌کند. به این ترتیب سرمایه گذاران خارجی از طریق ضمانتی که صندوق ضمانت صادرات برای سرمایه پذیران به ذی نفعی سکوی تامین مالی جمعی نوین کراود صادر می‌کند، حفظ اصل سرمایه آنها، تضمین و امکان سرمایه گذاری بی دغدغه بر روی پروژه های دانش بنیان توسط آنها فراهم می شود.
وی یادآور شد: این همکاری برای نخستین بار در کشور شکل گرفته است و با این اتفاق مهم، امکان تامین مالی جمعی و تضمین سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شده است تا دغدغه ریسک سرمایه گذاری ارزی در این پروژه ها را نداشته باشند. ضمن این که صندوق توسعه فناوری های نوین به واسطه این تفاهمنامه، راهبر و GP صندوق ضمانت صادرات در سرمایه گذاری ارزی و ریالی در حوزه فناوری با بازدهی بالا و تضمین اصل سرمایه خواهد شد.

http://new.sanatnews.ir/News//288443
Share

برچسب ها :  دانش‌بنیان , اقتصاد , صنعت
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است