تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
|
دیدار وزیر راه و شهرسازی با دبیرکل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای
|
شنبه 23 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
تاکید وزارت علوم بر کاهش تصدیگری برنامههای فرهنگی توسط دانشگاهها
تاريخ:هجدهم فروردين 1403 ساعت 12:03
|
کد : 288023
|
مشاهده: 237
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر حمایت و پشتیبانی از مجموعهها و تشکلهای دانشجویی تاکید کرد و گفت: تقریبا در اکثر ابلاغیهها به دانشگاهها کاهش تصدیگری برنامههای فرهنگی توسط دانشگاهها و حمایت از تشکلها در طراحی و برگزاری برنامهها تاکید شده است.
مهدی بادپا در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به مهمترین اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار کرد: در حوزه حکمرانی هوشمند، طراحی و اجرایی کردن سامانه «فرنما» به عنوان سامانه جامع فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های کشور که زیرساخت نظام ارزیابی و رتبه بندی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مجموعه های دانشجویی می باشد از مهمترین اقداماتی است که در سال گذشته انجام دادیم.
وی در ادامه تصریح کرد: با راهاندازی سامانه فرنما عملکرد دانشگاهها بر اساس عملکرد فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم آنها ارزیابی خواهد شد. به طوریکه توانستیم شاخصهای رتبهبندی دانشگاهها بر اساس این سامانه را بدست بیاوریم و در حال حاضر تمامی دانشگاه ها فعالیت های خود را در این سامانه ثبت میکنند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطر نشان کرد: طراحی شاخص های ارزیابی عملکرد و رتبه بندی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های کشور ( فرنامه دانشگاهی)، طراحی شاخص های ارزیابی عملکرد و رتبه بندی گروه ها و مجموعه های دانشجویی و اختصاص ۱۵ درصد از سهم رتبه بندی دانشگاه ها به بخش فرهنگی و اجتماعی در نظام رتبه بندی ISC برای اولین بار از دیگر فعالیت هایی است که در حوزه فرهنگی وزارت علوم انجام دادیم.
بادپا با اشاره به تقویت ساختاری و بودجه ای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی گفت: نظارت و پیگیری بر تحقق تخصیص بودجه های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، پیشنهاد و پیگیری تصویب تخصیص ۵ درصد از اعتبارات دانشگاه ها به فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در قانون بودجه ۱۴۰۲ و پیگیری تدوین و تصویب آیین نامه بند ل تبصره ۹ قانون بودجه در هیات وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رییس جمهور در سال گذشته به ثمر رسید.
وی از تقویت فضای گفتگو و آزاد اندیشی در دانشگاه ها در راستای افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی دانشگاهیان خبر داد و افزود: احیای برگزاری کرسی های آزاداندیشی، برگزاری اولین جشنواره سراسری کرسی های آزاداندیشی با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و جهاد دانشگاهی و برگزاری نشست های کارگروه کرسی ها و نیز کارشناسان کرسی های آزاداندیشی دانشگاه ها اقداماتی بود که در راستای تقویت فضای گفت و گو صورت گرفت.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم همچنین با بیان اینکه تعداد تشکل های دانشجویی ما در دانشگاه ها کاهش پیدا نکرده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸ هزار تشکل دانشجویی ثبت شده و شناسنامه دار در دانشگاههای وزارت علوم هستند؛ به طوری که تقریبا ۶۹۲۵ انجمن علمی، ۶۸۶۲ کانون فرهنگی، ۷۳۲ تشکل اسلامی، ۱۲۴۵ دفتر بسیج دانشجویی و حدودا ۵۰۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاههای وزارت علوم فعالیت دارند.
بادپا در خصوص هویت بخشی به کنشگری فرهنگی و اجتماعی اعضای هیات علمی، یاوران علمی و دانشجویان نیز افزود: در این راستا اقدام به پیشنهاد بازنگری در شاخص ها و امتیازات ماده ۱ آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی، تدوین آیین نامه نشان مسءولیت اجتماعی دانشگاهیان و طراحی و برگزاری نخستین دوره طرح تعالی منش استادی با حضور جمعی از نواستادان دانشگاه ها نمودیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: در ۱۴۰۲ برای توانمندسازی کارشناسان دانشگاه ها ۱۰ دوره توانمندسازی برگزار گردید که چنین نشست هایی در یک سال اگر بی سابقه نگوییم کم سابقه است. همچنین ۱۲ دوره کشوری توانمندسازی برای مجموعه های دانشجویی( انجمن های علمی، کانون ها و تشکل ها ) برگزار گردید
وی به برگزاری جشنواره های ملی اشاره کرد و گفت: جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان، جشنواره پایان نامه های برتر دینی و قرآنی، پانزدهمین جشنواره حرکت ( انجمن های علمی دانشجویی) در دانشگاه مازندران، یازدهمین جشنواره رویش کانون های فرهنگی در دانشگاه یزد، شانزدهمین جشنواره حرکت در دانشگاه شهید بهشتی و نیز برگزاری بخش دانشجویی جشنواره تئاتر فجر و حمایت از گروه های تئاتر دانشجویی در این راستا صورت گرفت.
بادپا در خصوص حمایت و پشتیبانی از مجموعه ها و تشکل های دانشجویی نیز اظهار کرد: تقریبا در اکثر ابلاغیه ها به دانشگاه ها کاهش تصدی گری برنامه های فرهنگی توسط دانشگاه ها و حمایت از تشکل ها در طراحی و برگزاری برنامه ها قید می شود.
به گفته مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، جهت حمایت از برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت، دبیرخانه ای را در معاونت فرهنگی وزارت علوم راه اندازی کردیم. علی رغم ابلاغ سیاست ها و راهبردها و معرفی مقاصد راهیان پیشرفت استانها، با حمایت از این اردوها بر اساس گزارشی که از دانشگاه های وزارت علوم تا بهمن ۱۴۰۲ اخذ گردید بیش از ۳۳ هزار دانشجو به اردوهای راهیان پیشرفت رفتند.
وی تاکید کرد: همچنین جهت اعزام بیشتر دانشجویان به اردوهای راهیان نور، در دو سال گذشته تاکید زیادی داشتیم تا بر اساس قانون ابلاغی، بتوانیم شرایط حضور ۱۰ درصد دانشجویان به این اردوها را فراهم کنیم. بر اساس گزارش سازمان بسیج دانشجویی سال گذشته ۸۶ هزار دانشجو و امسال بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو به اردوهای راهیان نور مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام شدند.
بادپا افزود: سال تحصیلی ۱۴۰۲_۱۴۰۳ با عملیات طوفان الاقصی در فلسطین آغاز شد. برنامه های متعدی در حمایت از مردم فلسطین و محکوم کردن جنایات اسراییل و امریکا در دانشگاه ها انجام گردید. شب شعرهای متعدد، سخنرانی ها، همایش ها و نمادسازی های مختلف.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم خاطر نشان کرد: همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری زمینه ساز افزایش مشارکت سیاسی دانشگاهیان گردید و اقدامات زیادی در این راستا اتفاق افتاد. به طوریکه ایام روز دانشجو و ۱۶ آذر ۱۴۰۲ با هماهنگی های بعمل آمده تعداد زیادی از وزرا و مسئولان در جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه ها حضور یافتند که امیدواریم این مجموعه اقدامات در افزایش مشارکت سیاسی اجتماعی دانشجویان و دانشگاهیان موثر باشد.
http://new.sanatnews.ir/News//288023
برچسب ها :
وزارت علوم
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
دلیل احضار نتانیاهو به کاخ سفید از نظر رسانه صهیونیستی
آخر هفته بارانی تهران/ کاهش دما از جمعه
ارزش بازار اپل ۶۴۰ میلیارد دلار آب رفت
دبیرکل ناتو در ژاپن: گسترش نیروهای مسلح چین حیرتآور است
ایهود باراک: جنگ نتانیاهو در غزه بیهدف است
یک سوم برق جهان از تجدیدپذیرها آمد
ارتباط دیابتِ بارداری با افزایش خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان
آب دریای خزر و عمان به تهران نمیرسد
عزل ۵ مدیر هلال احمر در پی استفاده ناصحیح از بالگرد
اتهام ترور؛ پسر ترامپ اوکراین را زیر سوال برد
مصوبه جنجالی «تاثیر معدل در کنکور» و تصمیمات جدید آن
۳۵ هزار شغل مرکبات در آفریقای جنوبی به خطر افتاد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز