ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
جمعه 3 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
چگونه در ماه رمضان عادات غذایی اشتباه را اصلاح کنیم؟
تاريخ:بيست و هفتم اسفند 1402 ساعت 11:37
|
کد : 287875
|
مشاهده: 276
ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان اهمیت پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان را یادآور شد و گفت: با پیروی از برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان هم می توان عادات غذایی اشتباه را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.
دکتر سید محمود رضوانی امروز، ۲۷ اسفندماه در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد، اظهار کرد: روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و اغلب بیماری هایی که عادات اشتباه غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آن ها دخالت دارند، بسیار تاثیرگذار و کمک کننده است.
وی با تعریف برنامه غذایی متنوع و متعادل، گفت: این برنامه شامل تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است که رعایت میانهروی و تعادل با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی در آن توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: روزهداران در این ایام باید از تمام گروههای غذایی یعنی نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وعده سحری و دو وعده افطار و شام، وعده های اصلی در ماه مبارک رمضان است افزود: در وعده سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، استفاده شود. همچنین در وعده سحری سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی باید مصرف شود.
رضوانی نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ را موجب تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز دانست و یادآور شد: توصیه می شود در وعده سحر این نوشیدنی ها مصرف نشوند و مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان ادامه داد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود.
وی درباره وعده افطاری نیز، توضیح داد: در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده کرد. مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است هم برای وعده افطار توصیه می شود.
به گفته رضوانی، انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بـدون روغن غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود.
وی مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است را برای روزه داران بسیار محدود توصیه کرد و افزود: به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می شود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، شام را به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری برشمرد و اظهار کرد: بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، شام را صرف کنند.
وی بیان کرد: در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.
رضوانی عنوان کرد: غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد و پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان مصرف سبزی، سالاد در هنگام افطار و خوردن میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از ویتامین «ث» و پیش ساز ویتامین «آ» است را برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه کرد و ادامه داد: سبزی ها و میوه ها دارای مقادیر کافی فیبر هستند که به پیشگیری از یبوست کمک می کنند.
وی تاکید کرد: به روزه داران توصیه می شود در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آبمیوه های صنعتی و انواع شربت ها، از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده کنند.
رضوانی ابراز امیدواری کرد: روزه داران عزیز با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری بهره مند شوند.
http://new.sanatnews.ir/News//287875
برچسب ها :
ماه رمضان
,
غذا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
«خوشامدگویی» صندوق نوآوری به دانشبنیانهای جدید
آخرين اخبار
مصوبه جنجالی دولت رئیسی برای اجرا ابلاغ شد
دیدار پزشکیان با مدیر حوزههای علمیه کشور
مصرف برق در کشور دوباره رکورد زد
۷۲ هزار معلم امسال جذب میشوند
نظر جدید پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا
پاسخ دندانشکن چین به آمریکا
رقابت داغ آمریکا و چین برای سلطه بر آسمان
انفجار کنترلشده مهمات در نزدیکی قم
طرح چین برای خلاصی از قدرت رایانش ابری مازاد
تشکیل کنسرسیوم گردشگری برای بازیابی گردشگری در پساجنگ
تشکیل کنسرسیوم گردشگری برای بازیابی گردشگری در پساجنگ
قالیباف: می خواهند جمهوری اسلامی نباشد که ایران را تجزیه کنند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز