ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
چهارشنبه 1 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
اعتراض جمهوری آذربایجان به مواضع ماکرون در مناقشه قفقاز جنوبی
تاريخ:نوزدهم اسفند 1402 ساعت 12:09
|
کد : 287764
|
مشاهده: 320
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، پاریس را به اتخاذ استانداردهای دوگانه دیپلماتیک متهم کرده و گفت فرانسه قبلا علیه «تجاوزات ارمنستان و اشغال اراضی آذربایجان» طی سالهای متوالی سکوت اختیار کرده بود و حال از ایروان طرفداری میکند.
به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه بهتازگی با سخنانش در مورد اوکراین ناآرامی ایجاد کرد. او پیشنهاد داد که نیروهای ناتو میتوانند برای جنگ روسیه و اوکراین مستقر شوند. با این حال اقدامات فرانسه در قفقاز جنوبی هم، گرچه توجه بسیار کمتری را در غرب به خود جلب کرده است، تنشهایی را در این منطقه برانگیخته است.
در حالی که متحدان ائتلاف آتلانتیک به سرعت بالون ایدههای ماکرون در مورد استقرار نظامیان در اوکراین را سرنگون کردند، دیپلماسی فرانسه در قفقاز، بهویژه در ماههای اخیر اقداماتی برای تقویت همکاری نظامی با ارمنستان، زیر نظر رادار غرب انجام داده است.
اما این اقدامات از چشم جمهوری آذربایجان که در تلاش است پاریس را از روند جاری صلح ارمنستان و باکو خارج کند، دور نمانده است.
فرانسه بهطور سنتی قویترین حامی ارمنستان در اتحادیه اروپا بوده است و نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان در اواخر فوریه با ماکرون در فرانسه دیدار کرد تا بر روابط نزدیک و دوجانبه تاکید کند.
به گزارش «یورایژیانت»، ماکرون در گفتوگو با خبرنگاران پس از این دیدار، بر حمایت کشورش از «ارمنستان، استقلال، تمامیت ارضی، روند دموکراتیک و آرمانهای صلحآمیز آن» تاکید کرد. او بعدا استفاده از زور توسط جمهوری آذربایجان در تبادل آتش در ۱۳ فوریه در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان را «نامتناسب» توصیف کرد. چهار سرباز ارمنستان در این درگیری جان باختند.
رئیسجمهور فرانسه همچنین از جمهوری آذربایجان خواست تا به حکم دادگاه جهانی احترام بگذارد و از بازگشت امن پناهجویان ارمنی به قرهباغ اطمینان حاصل کند. او علاوه بر این، مسئولیت کاهش تنش نظامی ادامهدار پس از فتح مجدد قرهباغ توسط جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ را بر عهده باکو گذاشت.
باکو، ارمنستان را تحت فشار قرار داده است تا اجازه کار به کریدور زمینی که جمهوری آذربایجان را به منطقه نخجوان متصل کند، بدهد؛ اقدامی که در واقع به جمهوری آذربایجان حقوق فراسرزمینی در ارمنستان میدهد.
ماکرون افزود: «فکر میکنم که برای آذربایجان بیش از حد ضروری است که هرگونه ابهام در مورد تمامیت ارضی ارمنستان را برطرف کند، تا آنجا که به نقشهها مربوط میشود، پس باید برای تحدید حدود و تعیین مرزها کار وظیفهشناسانه انجام شود که مبنایی برای خروج نیروهای دو طرف مرز خواهد بود.»
شکست ارمنستان در مناقشه قرهباغ باعث تیرگی روابط ایروان با روسیه شد که مدتها از سوی ارمنیها به عنوان حامی اصلی تلقی میشد. اختلافات با روسیه هم به نوبه خود اهمیت روابط ایروان با فرانسه را افزایش داده است.
از زمانی که جمهوری آذربایجان پاییز گذشته تصرف قره باغ را تکمیل کرد، فرانسه انواع قراردادهای کمک نظامی با ارمنستان منعقد کرده است، از جمله تهیه خودروهای زرهی، تسلیحات، تجهیزات و مهمات و همچنین بهبود قابلیتهای دفاع هوایی. مقامات تاکید کردهاند که این کمکها ماهیت دفاعی دارد.
در همین راستا، باکو به آنچه که بهعنوان مداخله فرانسه عنوان کرده، انتقاد کرد.
به گزارش «یورایژیانت»، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اظهارات ماکرون در مورد تبادل آتش در ۱۳ فوریه را «غیر قابل قبول» توصیف کرد.
در ادامه بیانیه مذکور، این وزارتخانه پاریس را به اتخاذ استانداردهای دوگانه دیپلماتیک متهم و خاطرنشان کرد که پاریس «قبلا علیه تجاوزات ارمنستان و اشغال اراضی آذربایجان برای حدود ۳۰ سال و همچنین ادامه اشغال ۸ روستای آذربایجان توسط ارمنستان اظهار نظر نکرده بود.»
فرانسه در کنار ایالات متحده و روسیه، یکی از سه رئیس مشترک بود که رهبری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده داشت؛ گروهی که چارچوبی را برای روند صلح از پایان اولین درگیری در دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۰ فراهم کرد. در آن دوران نیروهای ارمنی، قرهباغ و مناطق اطراف جمهوری آذربایجان را تحت کنترل داشتند. با این تحولات، به نظر میرسد امروز الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان عداوت خاصی با ماکرون دارد.
علیاف در اجلاس کشورهای مستقل همسود در سال ۲۰۲۲ با اشاره به رهبران سابق فرانسه گفت: «من این فرصت را داشتم که با رئیسجمهور ژاک شیراک، رئیسجمهور نیکولا سارکوزی و رئیسجمهور فرانسوا اولاند از نزدیک ارتباط برقرار کنم و روابط ما کاملا متعادل و کاملا دوستانه بود.» او افزود: «ما همیشه فعالیتهای روسای جمهور قبلی فرانسه را، علیرغم وجود عوامل خاصی از ارامنه در فرانسه، متعادل میدانستیم. با این حال، رهبری فعلی فرانسه (ماکرون) عملا از همه اینها عبور کرده است.»
http://new.sanatnews.ir/News//287764
برچسب ها :
ماکرون
,
آذربایجان
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
سردار موسوی: باید خود را برای هر وضعیتی آماده کنیم
چینتایپه یک سطح از تیم ملی ایران بالاتر بود
بدهی بریتانیا رکورد زد
PSG بدون نیمار، مسی و امباپه قویتر شد
لحظات نفسگیر مرحله چهارم عملیات رمضان
کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول
ترامپ: اوباما خائن است
برای حفظ انسجام داخلی، صدای مردم شنیده شود
نخستوزیر ژاپن تصمیم به استعفا گرفت
تاتنهام هم مشتری رودریگو شد
چالش قصهگویی درباره جنگ برای کودکان
دیدهبان حقوق بشر سوریه
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز