وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
بهترین و بدترین غذاها برای نارسایی قلبی
تاريخ:چهاردهم اسفند 1402 ساعت 10:36
|
کد : 287705
|
مشاهده: 136
تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد؛ از این رو با انتخاب هوشمندانه مواد غذایی میتوان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش داد.
به گزارش ایسنا، رژیم غذایی سرشار از چربی، مواد قندی، نمک و کلسترول بالا در کنار بی تحرکی، استرس کنترل نشده و عصبانیت، خطر بروز بیماری قلبی را افزایش میدهد.
در ادامه به نقل از «وب ام دی»، به چند ماده غذایی مفید و مضر برای نارسایی قلبی خواهیم پرداخت.
بهترینها:
* میوه ها و سبزیجات رنگارنگ
محصولات تازه ستون فقرات یک رژیم غذایی سالم برای قلب است. میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و کم کالری و نمک هستند. هرچه بشقاب شما رنگارنگ تر باشد، بهتر است. توت ها سرشار از فیبر و مواد مغذی گیاهی هستند. سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج منابع خوبی از ویتامین C، E و فولات هستند. با میوه ها و سبزیجات نارنجی مانند هویج، سیب زمینی شیرین و طالبی، بتاکاروتن و فیبر دریافت خواهید کرد.
* غلات کامل
غلات پر از فیبر هستند که سطح کلسترول انسداد شریان را کاهش می دهد. فیبر همچنین به آرامی هضم می شود، بنابراین شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد و می تواند به کاهش اشتهای شما کمک کند. غلات کامل منبع خوبی از ویتامین های B هستند که به قلب شما کمک می کند تا اکسیژن را به بدن برساند. بلغور جو دوسر، گندم کامل، ذرت بو داده و برنج قهوه ای همگی غلات کامل هستند.
* لوبیا
لوبیاها واقعا برای قلب شما خوب هستند. فرقی نمیکند کدام نوع لوبیا را ترجیح دهید، آنها افزودنی دلچسب و سیرکننده به وعدههای غذایی هستند. این حبوبات رنگارنگ پروتئین روزانه خود را بدون کالری و چربی گوشت به شما می دهند. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب، آنها می توانند به بهبود سطح کلسترول شما کمک کنند. اگر برای راحتی کنسرو لوبیا میخرید، بدون نمک را انتخاب کنید یا ابتدا آنها را بشویید تا سدیم اضافی را کاهش دهید.
* ماهی غنی از امگا ۳
به گفته متخصصان، ماهی غنی از امگا۳ یک جایگزین خوب دیگر برای گوشت است. اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های اشباع نشده ای هستند که التهاب مخرب شریان را کاهش می دهند. دو وعده ماهی در هفته نیز ممکن است کمی فشار خون را کاهش دهد و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ایست قلبی را کاهش دهد. ماهی هایی را انتخاب کنید که سرشار از امگا ۳ هستند اما جیوه کمی دارند.
* روغن های سالم
به جای چربیهای جامد مانند کره و ... از روغنهای گیاهی استفاده کنید. روغن های کلزا، زیتون، ذرت و سویا دارای اسیدهای چرب تک غیراشباع سالم هستند. از این روغن ها برای تفت دادن، پختن و ... استفاده کنید.
* آجیل
آنها یک میان وعده سیر کننده و منبع خوبی از چربی سالم، پروتئین و مواد مغذی هستند. آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به کاهش LDL یا کلسترول بد کمک کنید. آجیل همچنین التهاب را در بدن شما کاهش می دهد. اگر آنها را چند بار در هفته بخورید، ممکن است خطر حمله قلبی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی را کاهش دهند. با این حال آجیل ها کالری بالایی دارند و نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد.
* ترکیبات گیاهی
نمک اضافی فشار خون را بالا می برد که باعث می شود قلب شما سخت تر کار کند. نمک را در آشپزی خود با گیاهان و ادویه هایی مانند کاری، سیر، زنجبیل، لیمو، فلفل، جعفری، پونه کوهی و آویشن جایگزین کنید. در صورت امکان از گیاهان تازه استفاده کنید. شما همچنین می توانید ادویه های از قبل مخلوط شده را در سوپرمارکت بخرید، اما مقدار سدیم آن را بررسی کنید. بسیاری از ادویهها حاوی نمک اضافه شده هستند.
بدترینها:
* پنیر، کره و خامه
محصولات لبنی مانند شیر و ماست مکمل خوبی برای رژیم غذایی شما هستند. آنها پروتئین، کلسیم استخوان ساز و ویتامین D را تامین می کنند. اما نوع لبنیاتی که انتخاب می کنید مهم است. شیر، بستنی، کره و خامه سرشار از چربی های اشباع شده هستند که سطح کلسترول مضر LDL را افزایش می دهد. لبنیات کم چرب مصرف کنید.
* چاشنی ها و سس های شور
چاشنی ها و سس های خریداری شده در فروشگاه اغلب حاوی نمک زیادی هستند. قبل از خرید، محتوای نمک روی برچسب محصولات را بررسی کنید و به دنبال جایگزین های کم سدیم باشید. بهتر است سسها و رویههای سالاد را خودتان با طعمدهندههای بدون نمک مانند لیمو، روغن زیتون و سرکه درست کنید.
* گوشت های فرآوری شده و دودی
بیکن، سوسیس و هات داگ با داشتن چربی و کلسترول بالا، هیچ کمکی به قلب شما نمی کنند. هر دو گوشت قرمز فرآوری شده و چرب مانند همبرگر برای قلب مضر هستند. ماهی، مرغ بدون چربی، لوبیا و توفو منابع سالمتری از پروتئین هستند.
* شیرینی
غذاها و نوشیدنی های قندی مانند کلوچه ها، کیک ها، آب نبات ها و نوشابه ها به چاقی کمک می کنند که برای سلامتی مضر است. شکر قند خون را بالا می برد و التهاب را افزایش می دهد. به همین دلیل است که افرادی که در مصرف شیرینی جات زیاده روی می کنند با خطر بیشتری برای مرگ بر اثر بیماری قلبی روبرو هستند. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که زنان بیش از ۶ قاشق چایخوری و مردان بیش از ۹ قاشق چایخوری شکر اضافه در روز دریافت نکنند.
* غذاهای سرخ شده
به محض اینکه غذاهایی مانند سیب زمینی یا مرغ را در روغن سرخ کنید، چربی و کلسترول به آن اضافه می کنید. خوردن غذاهای سرخ شده به طور منظم منجر به افزایش وزن می شود که می تواند فشار خون شما را افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد که غذاهای سرخ شده خطر بیماری قلبی و نارسایی قلبی را افزایش می دهد. سبزیجات و پروتئین های بدون چربی مانند مرغ و ماهی را بپزید، آب پز کنید و کباب کنید تا یک وعده غذایی سالم برای قلب داشته باشید.
* الکل
الکل حاوی کالری خالی است که فاقد مواد مغذی است و باعث افزایش وزن می شود. به علاوه، الکل با برخی از داروهای فشار خون و سایر داروهای قلبی تداخل پیدا می کند.
* مایعات اضافی
نارسایی قلبی مانع از پمپاژ خون توسط قلب شما می شود. در نتیجه مایعات در بدن شما جمع می شود. اگر بیش از حد آب و مایعات دیگر بنوشید، ممکن است وزن اضافه کنید و علائمی مانند تورم و تنگی نفس داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که چه مقدار مایعات باید در روز بنوشید. همچنین در مصرف غذاهایی که مایعات زیادی دارند هم محتاط باشید.
در همین حال در ادامه به نقل از «مدیکال دیلی» به چند مورد از عادتها و عواملی خواهیم پرداخت که به منظور حفظ سلامت قلب و عروق می بایست نسبت به آنها محتاط بود.
- رژیم گرفتن یا حذف برخی درشتمغذیها
به گفته دکتر «دانیل ادموندوویچ»، رئیس قلبوعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر میکنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال میکنند، اما اینطور نیست. به عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کمکلسترول پیروی و از چربیهای سالم یعنی یک درشتمغذی مهم اجتناب میکنند. این افراد ممکن است کربوهیدراتهای زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمیشود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی میتواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.
- انزوای اجتماعی و تنهایی
به گفته دکتر «ریگود تدوالکار»، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز میتواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسنتر زمانی که در انزوا زندگی میکنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی هستند.
برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه میکنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش مییابد. انزوای اجتماعی نیز میتواند به افسردگی کمک کند و افسردگی میتواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کمتحرک و عادات غذایی ضعیف شود.
- سلامت ضعیف دندانها
مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، میتواند خطر عفونتهای باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به گفته تدوالکار، انتقال باکتریهای موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی میشود که میتواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.
- مصرف بیش از اندازه کافئین
کافئین به طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی - عروقی را دارد اما مصرف بیش از اندازه قهوه میتواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا میتواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم بیخطر در نظر گرفته میشود و بیش از آن میتواند مجموعهای از اثرات منفی داشته باشد.
- استرس کنترلنشده
هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به طور مزمن فعال میشود، میتواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانیمدت هورمونهای استرس مانند آدرنالین شود. به گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم میتوانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین میتواند خطر لختهشدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.
http://new.sanatnews.ir/News//287705
برچسب ها :
قلب
,
نارسایی قلبی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز