شنبه 3 آذر 1403

پیری پوست؛ هم‌افزایی بین دود سیگار و نور خورشید

  تاريخ:دوازدهم اسفند 1402 ساعت 14:38   |     کد : 287662   |     مشاهده: 167
ایسنا/خراسان رضوی بر اساس تحقیق دانشگاه لاوال و مرکز تحقیقات دانشگاه کبک-لاوال کانادا، قرار گرفتن ترکیبی پوست در معرض دود سیگار و اشعه ماوراء بنفش می‌تواند منجر به پیری زودرس سریع‌تر شود.
به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات پیش از این عواقب دود سیگار و نور خورشید را به‌طور جداگانه نشان داده است. از آنجایی که انسان به‌ندرت در معرض یک عامل محیطی واحد قرار می‌گیرد، این گروه تحقیقاتی، به تعامل مضر دود سیگار و اشعه ماوراء بنفش علاقه‌مند شد.
محققان به سرپرستی روکسان پولیو، استاد دانشکده داروسازی و پاتریک جی روشت، استاد دانشکده پزشکی، چندین ترکیب و سطوح مواجهه را روی جایگزین‌های پوستی آزمایش کردند. روکسان پولیو می‌گوید: «مدل ما از سلول‌های انسانی بدون افزودن کلاژن بازسازی شده است. به‌نظر می‌رسد این مدل تاکنون مرتبط‌ترین مدل برای این نوع تحقیقات باشد.»
با تقلید از شرایط مواجهه واقعی، گروه تحقیقاتی هم‌افزایی مضر را در سطوح ساختاری و مولکولی پوست کشف کردند.
پروفسور پولیو بیان کرد: با بررسی لایه‌های پوست، متوجه شدیم که دود سیگار همراه با اشعه ماوراء بنفش منجر به افتادگی پوست و کاهش سریع کلاژن نوع سه و چهار می‌شود که مسئول پر بودن و ظاهر جوان پوست است.
آلکس گرنیر، دانشجوی دکترا و محقق اول این تحقیق، افزود: عوامل ترکیبی باعث افزایش مقدار متالوپروتئیناز می‌شوند، آنزیمی که کلاژن را در صورت فزونی تجزیه می‌کند. علاوه بر این، در این تحقیق، کاهش پیش‌ساز کلاژن مشاهده شد که می‌تواند منجر به کاهش تولید کلاژن شود.
برای درک بیشتر عواقب دود سیگار روی پوست، این گروه تحقیقات خود را با تجزیه و تحلیل اثرات ترکیبات زیاد آن ادامه خواهند داد.
روکسان پولیو ابراز کرد: ما می‌توانیم مضرترین محصولات را برای پوست شناسایی و در صورت امکان از ترکیبات برای مقابله با عواقب آنها استفاده کنیم. این امر به‌ویژه در مورد افراد سیگاری جوان مهم است همچنین می‌توانیم کرم‌ها یا سایر محصولات آرایشی را که قادر به خنثی کردن این اثرات هستند، آزمایش کنیم.
برای مثال، علاوه بر دود سیگار، دود چوب ناشی از آتش‌سوزی جنگل‌ها نیز قابل آزمایش است. آزمایشگاه پاتریک جی روشت، روشی برای گرفتن دود سیگار اقتباس کرده است که می‌تواند دود چوب را نیز بگیرد.
یافته‌های این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شد.

http://new.sanatnews.ir/News//287662
Share

برچسب ها :  سیگار
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است