وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
يک شنبه 4 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
مراسم تحویل سال و شبهای احیا در اماکن تاریخی
تاريخ:دهم اسفند 1402 ساعت 18:42
|
کد : 287629
|
مشاهده: 331
به گزارش صنعت نیوز، با تشریح دستورالعمل فعالیت اماکن تاریخی در نوروز ۱۴۰۳ که مقارن با ماه رمضان است، طرح نوروزی اماکن تاریخی از ۲۴ اسفندماه آغاز میشود.
به گزارش صنعت نیوز، با تشریح دستورالعمل فعالیت اماکن تاریخی در نوروز ۱۴۰۳ که مقارن با ماه رمضان است، طرح نوروزی اماکن تاریخی از ۲۴ اسفندماه آغاز میشود. همچنین مقرر شد، علاوهبر لحظه تحویل سال، مراسم شبهای قدر در اماکن تاریخی برپا شود. هرچند به پایگاههای میراث جهانی و ملی تاکید شد برای برنامههای شبانه باید مجوز شورای تامین گرفته شود.
همایش «به استقبال نوروز و ماه رمضان»، به منظور تبیین دستورالعمل فعالیت موزهها، اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاههای ملی و جهانی به این مناسبت، پنجشنبه ۱۰ اسفندماه برگزار شد.
تقویم کاری اماکن تاریخی در ماه رمضان و نوروز
فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی با بیان اینکه تقارن ماه رمضان و نوروز، تقویم کاری متفاوتی را رقم زده است، گفت: برنامههای نوروزی ما از ۲۴ اسفندماه آغاز میشود و تا پایان نیمه اول فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد. در این مدت چند برنامه مهم داریم که بهعنوان مثال در روز ۲۵ اسفند که مصادف با پایان سرایش شاهنامه است، برنامه مهمی برگزار خواهیم کرد.
داوری ادامه داد: در روز اول نوروز و لحظه سال تحویل، برنامه تحویل سال در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاهها برگزار خواهد شد. در ادامه آن در روز ۷ فروردین که مصادف با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) است، برنامههای جشن ولادت امام حسن (ع) برگزار خواهد شد. این در حالی است که در پایگاههای ملی و جهانی و اماکن تاریخی میزبان برگزاری مراسم احیای شبهای قدر هستیم.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی افزود: دستورالعمل برگزاری مراسم نوروز و ماه رمضان به تمام استانها و پایگاههای ملی و جهانی ابلاغ شده و همکاران ما در تمام استانها برابر این دستورالعمل رفتار خواهند کرد.
او یادآور شد: در نوروز ۱۴۰۳ ساعت کاری تمام اماکن تاریخی مشخص شده با این حال اماکن منتخب تا ساعت ۲۱ فعال هستند.
داوری همچنین با بیان اینکه زبان حوزه میراث فرهنگی زبان فرهنگ است توصیه کرد: در نوروز و ماه رمضان همکاران ما در اماکن فرهنگی تاریخی باید با زبانی مهربانانه و نرم به راهنمایی و هدایت افراد و بازدیدکنندگان بپردازند.
او در ادامه به شیوه اعلام آمارها نیز اشاره کرد و گفت: آمارهای بازدید در هر استان فقط از سوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آن استان اعلام خواهد کرد و در سطح ملی نیز ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارتخانه آمارهای بازدید را اعلام میکند.
همچنین رضا سامه، مدیرکل پایگاههای ملی و جهانی در سخنانی تاکید کرد: در اجرای برنامههای ابلاغی به موضوعات مهمی مثل تابآوری بناها و پایگاهها توجه داشته باشید. برنامه و جدول زمانبندی بازدید داشته باشید تا شاهد حضور بیش از حد در یک پایگاه یا مکان تاریخی نباشیم.
او همچنین به موضوع بیمه نیز اشاره کرد و گفت: بیمه مسئولیت مدنی در پایگاهها را تعیین تکلیف کنید و هیچ پایگاهی وجود نداشته باشد که بیمه نداشته باشد. امسال همه پایگاهها باید بیمه داشته باشند.
سامه ادامه داد: در کنار توجه به موضوعاتی مثل بیمه، با توجه به تقارن ماه رمضان در هر پایگاهی که قرار است در شب و بعد از افطار میزبان بازدیدکنندگان باشد، حتما باید مجوز شورای تامین را دریافت کند.
مدیرکل پایگاههای ملی و جهانی همچنین پیشنهاد کرد از فرصت تقارن نوروز و ماه رمضان برای معرفی میراث ناملموس و آیینهای مرتبط با نوروز و ماه رمضان در پایگاههای ملی و جهانی استفاده شود.
او تاکید کرد: ساماندهی سرویسهای بهداشتی و توجه به نظافت محیطی یکی دیگر از اقدامات مهمی است که در پایگاههای ملی و جهانی باید رعایت شود.
سامه همچنین گفت: برگزاری بازارچههای صنایعدستی، تولید محتوا، اطلاعرسانی، توزیع بروشور، نصب تابلوهای راهنما، جمعآوری زبالهها و رعایت نظافت از دیگر اقدامات مهمی است که همزمان با نوروز در پایگاههای ملی و جهانی باید مورد توجه قرار گیرد.
هادی میرزایی، سرپرست اداره کل امور موزهها نیز گفت: تجهیز، ایمنسازی، اقدامات فرهنگی و هنری، اقدامات اجرایی و مالی و هماهنگی موضوعاتی است که در نوروز ۱۴۰۳ در اماکن فرهنگی تاریخی و موزهها اجرا خواهد شد.
میرزایی در ادامه با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیتهای دستگاههای مختلف، بیان کرد: در نوروز امسال استفاده از ظرفیت شهرداریها میتواند به افزایش جذب بازدیدکننده از موزهها کمک کند.
او همچنین بر ضرورت تشکیل کمیتههای بحران و پدافند غیرعامل در نوروز ۱۴۰۳ با توجه به حوادث پیشبینینشده، تاکید کرد.
شکاف بزرگ در بودجه میراث فرهنگی
علی طلوعی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این همایش به وضعیت درآمدی این وزارتخانه پرداخت و گفت: خوشبختانه درآمد وزارت میراث فرهنگی امسال ۶۵ درصد رشد داشته است، که ۸۱ درصد این رشد از ورودی موزههاست با این حال همچنان در حوزه میراث فرهنگی به اعتبارات بالایی نیاز داریم.
او افزود: یکی از علتهای افزایش درآمدهای وزارت میراث فرهنگی افزایش درآمدهای موزههاست. خوشبختانه از ابتدای سال تا پایان بهمنماه بیش از ۲۲ میلیون نفر از موزهها و اماکن فرهنگی تاریخی بازدید کردهاند و این در حالی است که تعداد بازدیدکنندگان در کل سال قبل ۲۱ میلیون نفر بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: برای مرمت اضطراری بافتها و محوطههای تاریخی ۷ همت نیاز داریم، اما کل اعتبار ما ۴۳۲ میلیارد تومان است. همچنین برای تجهیز و تکمیل موزهها نیز ۶ همت نیاز داریم، اما کل اعتبارات ما در این زمینه ۴۰۹ میلیارد تومان است.
او اظهار کرد: کاملا مشخص است که با این بودجهها و با سازوکار دولتی نمیتوان در حوزه میراث فرهنگی کاری انجام داد، اما باید توجه داشت که اگرچه ۲دهم درصد کل بودجه کشور به وزارت میراث فرهنگی اختصاص دارد، اما سهم ما در تولید ناخالص کشور ۵ درصد و همچنین سهم ما در اشتغال کشور ۸.۳، در صادرات ۱۰ درصد و سهم ما در رشد اقتصادی کشور ۲۹ درصد است.
طلوعی افزود: در جمهوری اسلامی ایران هیچ دستگاهی این ضریب تکاثر پولی را ندارد. هیچ دستگاهی را نداریم که بودجه آن اندک باشد، اما در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی تا این حد نقش داشته باشد بنابراین ما میتوانیم با استفاده از ضریب تکاثری نجاتبخش باشیم و این میتواند مزیت اصلی ما باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ما نزدیک ۶ میلیون شیء تاریخی داریم، اما تنها ۱۵۰ جایگاه شغلی امیناموال داریم که البته این در حالی است که امیناموالهای ما مسئولیتهای دیگری نیز دارند. ما برای نگهداری اشیاء تاریخی حداقل ۶۰۰ امیناموال دیگر نیاز داریم.
http://new.sanatnews.ir/News//287629
برچسب ها :
نوروز
,
اماکن تاریخی
,
گردشگری
,
سال نو
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز