عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
تسریع در ترخیص کالاها و تأمین ارز واردات با هماهنگی دستگاهها
|
وزیر نفت: سوخترسانی پایدار است؛ جای نگرانی برای مردم وجود ندارد
|
اتابک: مشارکت اعضا در تدوین چشمانداز ۱۰ ساله اکو الزامی است
|
اتابک: بازارهای از دست رفته فرش را بازپس میگیریم
|
توسعه صنایع معدنی از ارکان اصلی پیشرفت اقتصاد ملی است
|
صنعت فولاد به اهداف افق ۱۴۰۴ دست یافته است
|
بخش اعظم مینروبی مسیر راهآهن شلمچه - بصره انجام شده است
|
وزیر صمت: سهام خودروسازان واگذار میشود
|
يک شنبه 8 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
چرا عربستان از افزایش ظرفیت تولید نفت منصرف شد؟
تاريخ:پانزدهم بهمن 1402 ساعت 10:54
|
کد : 287125
|
مشاهده: 490
به گزارش صنعت نیوز، از زمان اعلام تصمیم عربستان سعودی برای لغو برنامه افزایش ظرفیت تولید نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز، گمانهزنیها درباره دلایل این تصمیم بالا گرفته است.
به گزارش صنعت نیوز، از زمان اعلام تصمیم عربستان سعودی برای لغو برنامه افزایش ظرفیت تولید نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز، گمانهزنیها درباره دلایل این تصمیم بالا گرفته است.
نخست آن که، تحلیلگران گمان میکنند چشم انداز تقاضای بلندمدت نفت زیر سوال رفته است. در وهله بعدی، بانکهای سرمایه گذاری میگویند رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج از توافق اوپک پلاس، بازار را در دو سال گذشته شگفت زده کرده و عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، ممکن است متوجه شده باشد با مشکل مواجه شده و باید سهم بازار خود، سختتر مبارزه کند.
سپس این باور وجود دارد که اعلام این خبر غافلگیرکننده از سوی شرکت آرامکو سعودی، میتواند از قیمت نفت برای مدت طولانیتری حمایت کند.
در نهایت، انتظار میرود آرامکو با توقف توسعه ظرفیت تولید، میلیاردها دلار آمریکا در مخارج سرمایهای در پروژههای عظیم جدید، صرفهجویی کند و فشار بر ترازنامه را کاهش دهد و پول نقد بیشتری را برای خزانه کشور باقی بگذارد که سرگرم برنامهریزی برای هزینههای عظیم مانند هزینههای پروژههای آیندهنگر مانند پروژه نئوم است که یکی از ستونهای کلیدی برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی برای تقویت اقتصاد و تنوع بخشیدن به آن دور از نفت است.
آرامکو هفته گذشته اعلام کرد دولت عربستان سعودی از این شرکت نفتی خواست افزایش ظرفیت تولید نفت خود به ۱۳ میلیون بشکه در روز را متوقف کرده و به جای آن، ظرفیت تولید ۱۲ میلیون بشکه در روز را حفظ کند.
آرامکو در بیانیهای اعلام کرد دستورالعمل هزینه سرمایه خود را در زمان انتشار نتایج مالی سالانهاش در مارس، بهروزرسانی خواهد کرد. رویترز چهارشنبه گذشته به نقل از یک منبع صنعتی گزارش کرد ممکن است عربستان سعودی با این اعلام، بازارها را غافلگیر کرده باشد، اما این تصمیم به دلیل این نگرانیها که بزرگترین صادرکننده نفت جهان به طور کامل از ظرفیت مازاد خود درآمدزایی نمیکند، حداقل به مدت شش ماه تحت بررسی بود.
نگرانی از تقاضا برای نفت؟
نه آرامکو و نه عربستان سعودی، دلایلی برای تصمیم خود مبنی بر کنار گذاشتن برنامههای توسعه ظرفیت ارائه نکردند. واکنش اولیه تحلیلگران و فعالان بازار این بود که بزرگترین صادرکننده نفت جهان ممکن است انتظارات خود را از تقاضا برای نفت در بلندمدت، پایین آورده باشد.
به صورت علنی، عربستان سعودی و اوپک همچنان میگویند که تقاضا برای نفت، به رشد خود ادامه خواهد داد و جهان به نفت و گاز بیشتری برای جبران کاهش تولید از میادین فرسوده، نیاز خواهد داشت.
اوپک حتی چشم انداز بلندمدت تقاضا برای نفت را به میزان قابل توجهی افزایش داده است و اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۴۵، حدود ۱۱۶ میلیون بشکه در روز باشد که در مقایسه با ارزیابی قبلی این گروه در سال میلادی گذشته، ۶ میلیون بشکه در روز بالاتر است زیرا مصرف انرژی همچنان در مسیر رشد است و به همه اشکال انرژی، نیاز خواهد داشت. با این حال، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) میگوید اوج تقاضا برای نفت تا پایان دهه جاری، دیده میشود.
از آنجا که عربستان سعودی تلاشها برای مدیریت عرضه نفت از اوپک پلاس را رهبری میکند، با توجه به این که هم اکنون، سه میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید مازاد دارد، ممکن است تصمیم گرفته باشد که حداکثر ظرفیت پایدار کنونی ۱۲ میلیون بشکه در روز کافی است.
این کشور به ندرت بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز به بازار عرضه کرده است و نمونه آن در ماههای ابتدایی سال ۲۰۲۰ در بحبوحه جنگ قیمت با روسیه که قیمت در ابتدای شیوع همه گیری کرونا و ریزش تقاضاها کاهش مییافت، مشاهده شد.
در حال حاضر، عربستان سعودی در راستای مدیریت تلاشهای اوپک پلاس برای تثبیت بازار، ۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند.
رقابت غیراوپک در عرضه نفت
به گفته بسیاری از تحلیلگران، علاوه بر نگرانی نسبت به تقاضا در بلندمدت، دلیل دیگری که برای چرخش ۱۸۰ درجهای عربستان سعودی از توسعه ظرفیت تولید، بیشتر مورد بحث است، رشد قویتر عرضه از سوی تولیدکنندگان غیراوپک پلاس در سالهای اخیر و بیش از همه، آمریکا است.
باب مک نالی، رئیس شرکت مشاوره راپیدان انرژی و یکی از مقامات سابق کاخ سفید، به بلومبرگ گفت: ریاض در چند سال آینده، توازنهای ملایمتری را میبیند که عمدتا به دلیل عرضه خارج از اوپک پلاس است.
به گفته مارتین راتس، استراتژیست جهانی نفت در بانک مورگان استنلی، با عرضه قویتر از حد انتظار از سوی آمریکا و سایر تولیدکنندگان غیراوپک پلاس، فضا در بازار نفت برای نفت اوپک، تحت فشار قرار گرفته است.
بانک بارکلیز، به نوبه خود، بر این باور است که توقف توسعه ظرفیت تولید عربستان سعودی بیشتر ناشی از واکنش شگفتانگیز قوی عرضه در خارج از گروه اوپک پلاس است، نه پیشبینی کاهش تقاضا.
بر اساس گزارش اویل پرایس، بانک سیتی میگوید تصمیم عربستان میتواند به این معنا باشد که اوپک پلاس اذعان کرده است که مشکلی دارد.
http://new.sanatnews.ir/News//287125
برچسب ها :
نفت
,
عربستان
,
افزایش
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
آغاز پیش فروش بلیت های اتوبوس اربعین از ۲۵ تیر
اقبالی مدیر فنی آکادمی استقلال شد
قیمت ارز مرکز مبادله امروز ۷ تیر؛ هر اسکناس دلار ۷۱ هزار و ۲۱۹ تومان
سه سناریو برای بازگشایی بازار سرمایه بررسی شد
بازگشت موشکهای یمنی به آسمان سرزمینهای اشغالی
سردار قاآنی: تاکنون موفق بودیم و از این پس نیز چنین خواهد بود
شهادت یک شهروند لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی
واکنشی به خبرهای اخیر درباره مهاجران افغانستانی
بازگشت موشکهای یمنی به آسمان سرزمینهای اشغالی
بازگشت مهاجم ۳۵ ساله به سریآ
شهادت زنان و کودکان ایرانی؛ اوج جنایت رژیم صهیونیستی
روایت فتح
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز