چهارشنبه 7 آذر 1403

اثرات مخرب امواج رادیویی بر زنبورستانها

  تاريخ:هفدهم دی 1402 ساعت 14:22   |     کد : 286438   |     مشاهده: 232
ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار به اثرات مخرب امواج رادیویی بر زنبورستانها که از طریق آنتن‌های موبایل‌ها ساطع می‌شوند اشاره کرد و افزود: امواج الکترو مغناطیس مخابراتی و استفاده گسترده از سموم شیمیایی از جمله عواملی هستند که بر جمعیت زنبورستان‌ها تأثیر منفی دارد.
برات الله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا، از فعالیت ۸۶ واحد زنبورعسل در قالب ۱۵۵ نفر در این شهرستان با ۵۶۷۱ کلنی خبر داد و افزود: بیشتر عسل تولیدی این شهرستان مربوط به مناطق کوهپایه‌ای و مراتع دارای گیاهان دارویی است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ کدام از زنبورداران اعلام خسارت نکرده‌اند، تربیت دامپزشک تخصصی زنبورعسل را در این شهرستان ضروری دانست و اظهار کرد: بسیاری از مشکلات صنعت زنبورداری ریشه در فقدان آموزش تخصصی دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار با اشاره به اینکه با آموزش درست زنبورداران و متولیان شاغل در این عرصه بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد، تقویت بیشتر شرکت‌های تعاونی زنبورداران و همچنین ارتباط بیشتر برای همکاری با دامپزشکی شهرستان را ضروری دانست.
استفاده از داروهای غیر مجاز موجب بروز مسمومیت در زنبوران عسل
وی در خصوص استفاده زنبورداران از داروها گفت: زنبورداران شهرستان سبزوار باید صرفاً از داروهای مجاز مورد تائید سازمان دامپزشکی استفاده کرده و در زمان استفاده از هرگونه مکمل غذایی ویتامین به توصیه‌های دامپزشکان توجه جدی داشته باشند.
زیدآبادی با اعلام اینکه انتقال داروها یا سموم زیان‌بخش به عسل به ‌راحتی می‌تواند صورت بپذیرد، افزود: به زنبورداران توصیه می‌شود از داروهایی که توسط افراد سودجو و خارج از شبکه مجاز توزیع دارو که ماهیت واقعی آن‌ها مورد تردید است به فروش می‌رسند به جد خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از داروهای غیر مجاز موجب بروز مسمومیت در زنبوران عسل و تلفات بسیار بالا، ایجاد تغییرات ژنتیکی نامطلوب در زنبور عسل و ایجاد صدمات جدی و جبران ناپذیر، ترک کندو، کاهش کیفیت و کمیت عسل تولیدی می‌شود.
زمستان گذرانی یکی از بزرگترین چالش‌های صنعت زنبورداری
زیدآبادی همچنین با بیان اینکه استفاده سالانه میلیون‌ها تن سموم شیمیایی برای مبارزه با حشرات و علف‌های هرز موجب وارد شدن آسیب‌های جدی به زنبورستان‌ها می‌شود، به اثرات مخرب امواج رادیویی بر زنبورستانها که از طریق آنتن‌های موبایل‌ها ساطع می‌شوند اشاره کرد و افزود: امواج الکترو مغناطیس مخابراتی و استفاده گسترده از سموم شیمیایی از جمله عواملی هستند که بر جمعیت زنبورستان‌ها تأثیر منفی دارند.
وی در ادامه با اشاره به برودت هوا و کاهش محسوس دما بر ضرورت اقدامات بهداشتی و مراقبتی برای حفظ جمعیت و سلامت زنبورهای عسل در زمستان هشدار داد و گفت: زمستان گذرانی زنبورعسل یکی از بزرگترین چالش‌های صنعت زنبورداری است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار با بیان اینکه بسیاری از زنبورداران، سالانه تعداد بسیار زیادی از کندوهای خود را در زمستان از دست می‌دهند، اظهار کرد: سرنوشت کندو در زمستان به جمعیت کندو، ذخیره غذایی و عوامل دیگری مثل مدیریت زنبوردار بستگی دارد.
وی خاطرنشان کرد: زنبورهای عسل برای زنده و گرم ماندن نیاز به جمعیت قوی، ذخایر فراوان عسل و کندوی سالم دارند، لذا برای پشت سر گذاشتن فصل سرما و رسیدن به بهار و تولید مثل زنبور به زنبورداران تأکید می‌شود برای حفظ جمعیت و سلامت زنبورها به توصیه‌های کارشناسان دامپزشکی توجه کنند.
زنبورهایی که زمستان گذرانی سخت‌تری دارند
زیدآبادی ادغام کلنی‌های ضعیف، کنترل کنه در زمستان گذرانی، اطمینان از وجود ملکه در کندو، عایق‌بندی کندوها، جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل کندوها، وجود ذخیره غذایی کافی (گرده و عسل) در داخل کندو، عدم قرار گرفتن سوراخ پرواز در مسیر و برای ورزش باد، جلوگیری از بازو بسته کردن درب کندو در زمستان را ضروری دانست.
وی با بیان اینکه کنه از بافت‌هایی به نام «فت بادی» و اجسام چرب زنبورها که عملکردی شبیه کبد انسان دارد، تغذیه می‌کند و مشاهده‌ شده که زنبورهایی که بدنشان چربی کمتری داشته، زمستان گذرانی سخت‌تری داشته‌اند، افزود: زنبورداران به دلیل کاهش تخم‌ریزی در زمستان از وجود ملکه در کندو مطمئن باشند.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار با اشاره به اینکه به دلیل وجود غذا در کندو احتمال حضور خزندگان و جوندگان در اطراف کندو وجود دارد، خزندگان و جوندگان را حتماً باید از کندو دور کرد، افزود: باید فضای داخل کندو را با موادی از قبیل روزنامه، برگ خشک درختان و گونی‌های پلاستیکی پر نمود تا فضای داخل کندو کاملاً تنگ و متراکم شود.
وی با اشاره به اینکه اگر فضای بسته‌ای برای زمستان گذرانی کندوها در نظر گرفته شده، حتماً به گردش جریان هوا و تهویه آن محیط باید توجه داشت، تصریح کرد: دمای محیط بسته و مسقف نباید از (۸) درجه سانتی‌گراد بالاتر رود. همچنین باید زنبورستان در طول زمستان گذرانی آفتاب‌گیر باشد.

http://new.sanatnews.ir/News//286438
Share

برچسب ها :  زنبور , رادیو
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است