وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
از آب معدنی ۳۰ میلیونی تا برنده بدشانسی که ۳۶ میلیون باخت!
تاريخ:اول آذر 1402 ساعت 14:18
|
کد : 285343
|
مشاهده: 383
ایسنا/البرز رئیس پلیس فتا البرز با اشاره به دستگیری ۲۴ باند فعال در فضای سایبری با بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال کلاهبرداری، از شهروندان خواست به هیچ وجه وارد لینکهای ارسالی از شمارههای ناشناس چه به صورت پیامک و چه در پیامرسانهای داخلی و خارجی نشوند و به تماسهای تلفنی مبنی بر برنده شدن در مسابقات هم توجه نکنند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ رسول جلیلیان روز چهارشنبه یکم آذرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات پلیس فتای البرز برای برخورد با باندهای کلاهبرداری در فضای سایبری، اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۲ باند کلاهبرداری به صورت اسکیمر و ۱۲ باند هم در حوزه فیشینگ با بیش از ۵۰ عضو و ۵۰۰ میلیارد ریال کلاهبرداری توسط پلیس فتا البرز شناسایی و دستگیر شدهاند.
ارسال لینک آلوده تحت عنوان سامانه ثنا و سهام عدالت
سرهنگ جلیلیان با بیان اینکه یکی از روشهای اصلی کلاهبرداری در فضای سایبری ارسال لینکهای آلوده به بدافزار به صورت پیامک یا در پیامرسانهای داخلی و خارجی تحت عنوان سامانه ثنا یا سهام عدالت است؛ گفت: در صورت ورود به این لینکهای آلوده یک بدافزار بر روی گوشی قربانی نصب و کلاهبرداران به پیامکهای ارسالی و رمز پویا دسترسی و از این طریق قادر به برداشت از حساب خواهند بود. علاوه بر این کلاهبرداران از گوشی قربانی به عنوان ابزاری برای ارسال بیشتر این لینکهای آلوده استفاده میکنند که در این صورت قربانی گرفتار و ملزم به پاسخگویی به دستگاه قضایی هم خواهد شد.
وی با بیان اینکه شهروندان هرگونه پیامک از شماره ناشناس حاوی لینک را به عنوان کلاهبرداری تلقی کنند؛ گفت: در صورت بی اطلاعی از این موضوع و ورود به لینک آلوده، در اولین اقدام باید اینترنت گوشی را قطع و برنامه نصب شده را از روی تلفن همراه حذف و پس از آن با مراجعه به دستگاه قضایی اقدام به شکایت کرد.
رئیس پلیس فتا البرز ادامه داد: شهروندان در این خصوص برای مشاوره و یا انجام اقدامات اولیه از سوی پلیس فتا، میتوانند با مرکز فوریتهای سایبری به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل کنند.
اسیر فن بیان بالای کلاهبرداران تلفنی نشوید!
وی در خصوص باندهایی که تحت عنوان برنده شدن در مسابقات تلویزیونی یا رادیویی از شهروندان کلاهبرداری میکنند هم گفت: این افراد پس از تماس تلفنی با شهروندان با شگردهای خاص خود و فن بیان بالا، قربانیان را به سمت دستگاه خودپرداز هدایت یا از آنان رمز پویای ارسال شده را اخذ و اقدام به خالی کردن حساب آنان میکنند. شهروندان به این تماسها توجه نکنند تا مورد کلاهبرداری قرار نگیرند.
اسکیمر و روشهای پیشگیری از کپی کارت بانکی
جلیلیان برداشت از حساب شهروندان با کپی کارت بانکی با دستگاه اسکیمر را یکی دیگر از شیوههای رایج کلاهبرداری عنوان و اعلام کرد: دستگاه اسکیمر یا به صورت یک قطعه کوچک مجزا از دستگاه پوز و یا به شکل همان دستگاه پوز قادر به کپی اطلاعات کارت بانکی است و در صورت دادن رمز به شخص کپی کننده کارت، وی قادر به برداشت از حساب قربانی خواهد بود. به همین دلیل شهروندان در وهله اول نباید از فروشندگان دورهگرد خرید کنند یا در صورت خرید حتماً رمز کارت را دور از دید فروشنده شخصاً وارد کنند و رسید خرید را حتماً دریافت کنند. همچنین داشتن کارت بانکی با موجودی کمتر برای انجام خرید و تغییر دورهای رمز کارت هم احتمال کلاهبرداری اسکیمری را کاهش میدهد.
سرهنگ جلیلیان با اشاره به اقدامات اخیر پلیس فتا البرز برای برخود با این نوع کلاهبرداریها در فضای سایبری گفت: در هفته گذشته همکاران پلیس فتا استان البرز توانستند با اقدامات فنی و اطلاعاتی، اعضای چهار باند سازمان یافته با ۱۲ عضو را که به صورت کپی کارت بانکی با دستگاه اسکیمر و ارسال لینکهای آلوده در قالب پیامکهای جعلی سامانه ثنا و سهام عدالت کلاهبرداری میکردند را دستگیر کنند.
وی افزود: در روش اسکیمینگ، کلاهبرداران در تحت عنوان سوپرمارکت، فروشنده دورهگرد و دکه مطبوعاتی، بیش از ۳۵۰۰ کارت بانکی را کپی و مبلغ ۵۰ میلیارد ریال را از ۱۶۰۰ کارت کپی شده برداشت کرده بودند.
سرهنگ جلیلیان افزود: در حوزه فیشینگ هم این افراد با ارسال لینکهای آلوده سامانه ثنا و سهام عدالت اطلاعات حساب دو هزار نفر را سرقت کرده و توانستنه بودند ۵۰۰ حساب را خالی و بیش از ۲۰ میلیارد ریال برداشت کنند.
از داخل زندان هم ممکن است سرتان کلاه بگذارند!
وی ادامه داد: باند پنج نفره دیگری هم به صورت تلفنی از داخل زندان و تحت عنوان برنده شدن در مسابقات کلاهبرداری میکرد. این افراد مبلغ ۵۰ میلیارد ریال از حساب دو هزار شهروندی که فریب شیوه آنان را خورده بودند برداشت کردهاند.
در ادامه چند نفر از مالباختگانی که با این شیوهها دچار کلاهبرداری شده بودند در جمع خبرنگاران حاضر شده و در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند.
مالباخته تماس تلفنی: اجازه فکر کردن نمیداد!
یکی از این شهروندان که زنی سالخورده بود در این خصوص گفت: پس از تماس با وی گفتهاند که در مسابقه تلفنی برنده شده و کد ملی او را گرفتهاند تا مبلغ جایزه را برای او واریز کنند. پس از آن پیامکهایی برای وی ارسال شده و کدهای ارسالی(همان رمز پویا) را برای شخصی که با فن بیان بالا به وی اجازه فکر کردن هم نداده است خوانده و پس از آن از سه حساب وی ۳۶ میلیون تومان برداشت شده است.
مالباخته اسکیمری: یک آب معدنی برایم ۳۰ میلیون تومان تمام شد!
مرد جوان دیگری هم به خبرنگاران گفت که در خانه بوده اما پیامک برداشت مبلغ ۳۰ میلیون تومان از حساب وی برایش ارسال شده است. بعد از مراجعه به پلیس فتا متوجه شده که خرید آب معدنی از یک سوپرمارکت در گوهردشت کرج منجر به کپی کارت بانکی وی شده و همین قلم جنس برای او ۳۰ میلیون تومان آب خورده است.
مالباخته پیامک فیشینگ: برای سهام عدالت ۶۰ میلیون تومان از حسابم کسر شد!
مرد میانسال دیگری هم که برای او پیامک جعلی سهام عدالت ارسال شده بود به این لینک جعلی وارد و اطلاعات حساب خود را وارد کرده و بعد از آن گوشیاش هک و از حسابش ۶۰ میلیون تومان برداشت شده بود.
http://new.sanatnews.ir/News//285343
برچسب ها :
پلیس فتا
,
کلاهبرداری
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز