ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
پنج شنبه 2 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
بازی عنکبوت کیهانی با رشتههای پلاسما در فضا!
تاريخ:هفتم آبان 1402 ساعت 10:31
|
کد : 284335
|
مشاهده: 272
مشاهدات جدید ستارهشناسان نشان میدهد که سیاهچالههای کلانجرم، طنابهای پلاسما را به چرخش درمیآورند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک سیاهچاله کلانجرم دوردست که مانند یک عنکبوت کیهانی بزرگ است، فوران پلاسما را به صورت یک طناب پیچخورده میچرخاند و آن را با سرعت نزدیک به سرعت نور پرتاب میکند.
ستارهشناسان با شبکهای از تلسکوپهای رادیویی مانند تلسکوپ فضایی «رادیو استرون»(RadioAstron) که با هم ترکیب میشوند و یک آنتن به اندازه زمین را تشکیل میدهند، این منظره شگفتانگیز را مشاهده کردند. این شبکه به طور ویژه برای مشاهده کردن قلب یک «بلیزر»(blazar) دور به نام «۳C ۲۷۹» آموزش دیده است.
این مشاهدات، دقیقترین نگاه دانشمندان را به یک فوران اخترفیزیکی نشان میدهد که از یک سیاهچاله بزرگ بیرون میآید و یک الگوی پیچیده را در نزدیکی منبع فوران نشان میدهد. این مشاهدات جدید میتوانند تئوریهای پذیرفته شده کنونی را که به مدت ۴۰ سال برای توضیح دادن چگونگی ایجاد این فورانها و تکامل آنها در طول زمان مورد استفاده قرار گرفتهاند، به چالش بکشد.
«آنتونیو فوئنتس»(Antonio Fuentes) پژوهشگر «موسسه اخترفیزیک اندلس»(IAA-CSIC) و سرپرست این پژوهش گفت: به لطف رادیو استرون و شبکهای از بیست و سه تلسکوپ رادیویی که در سراسر زمین توزیع شدهاند، ما بالاترین وضوح تصویر را به دست آوردهایم. دیدن فضای داخلی یک بلیزر به ما امکان میدهد تا برای اولین بار ساختار داخلی فوران را با چنین جزئیاتی مشاهده کنیم.
بلیزرهایی مانند ۳C ۲۷۹، قلب درخشان کهکشانهایی هستند که نور قوی را در نتیجه میزبانی از یک سیاهچاله کلانجرم منتشر میکنند. باید دید که در اینجا معنی آن چیست.
سیاهچالههایی که در مرکز کهکشانها تغذیه میشوند، به طور مداوم ماده درونی را که به شکل صفحات صاف گاز و غبار در اطراف حفرهها قرار دارد، به هم میریزند. به آن صفحات، قرص برافزایشی میگویند. چنین سناریوهایی در مجموع به عنوان هستههای فعال کهکشانی شناخته میشوند. هستههای فعال کهکشانی اغلب آن قدر درخشان هستند که از نور ترکیبی هر ستاره در کهکشانهای اطراف درخشش بیشتری دارند.
حدود ۱۰ درصد از هستههای فعال کهکشانی، فورانهای اخترفیزیکی را در طول کل فرآیند تغذیه پرتاب میکنند. آنها به عنوان «اختروش» شناخته میشوند و وقتی اختروشها فورانهایی داشته باشند که مستقیما به سمت زمین نشانه بروند، به آنها بلیزر میگویند.
مشاهدات جدید، جزئیات بیسابقهای را در مورد فوران پلاسما و سیاهچاله بزرگ واقع در قلب بلیزر نشان میدهند. «ادواردو راس»(Eduardo Ros) از پژوهشگران این پروژه گفت: این اولین بار است که چنین رشتههایی را تا این اندازه نزدیک به منشا فوران میبینیم و آنها درباره چگونگی شکل دادن سیاهچاله به پلاسما، اطلاعات بیشتری را به ما میدهند. این ثابت میکند که چگونه تلسکوپهای گوناگون میتوانند ویژگیهای متفاوت یک جرم را نشان دهند.
این گروه به طور ویژه دریافتند که فوران مورد نظر از حداقل دو رشته پیچخورده پلاسما تشکیل شده است که بیش از ۵۷۰ سال نوری از منبع خود امتداد یافتهاند. همچنین، مشاهدات این گروه نشان داد که فورانهای پلاسما مستقیم و یکنواخت نیستند. آنها پیچ و تابهایی را نشان میدهند که در نتیجه نفوذ سیاهچاله مرکزی ایجاد میشود.
پیچشها یا رشتههای مارپیچ، نتیجه ناپایداریهای فوران پلاسما هستند و نشان میدهند که نظریههای پیشین در مورد چگونگی تکامل این فورانها ممکن است نیاز به بازبینی داشته باشند. همچنین، این پژوهش میتواند درک ما را در مورد نقش میدانهای مغناطیسی در شکلگیری اولیه فورانهایی با سرعت نزدیک به سرعت نور از هستههای فعال کهکشانی تغییر دهد.
«گوانگ یائو ژائو»(Guang-Yao Zhao) دانشمند «مؤسسه ستارهشناسی رادیویی ماکس پلانک»(MPIfRA) و از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از جنبههای قابل توجه که از نتایج ما حاصل میشود، این است که آنها وجود یک میدان مغناطیسی مارپیچ را نشان میدهند که فوران را محدود میکند. بنابراین، این میدان مغناطیسی است که در جهت عقربههای ساعت به دور فوران میچرخد و پلاسما را که با سرعت ۰.۹۹۷ برابر سرعت نور در حال حرکت است، هدایت میکند.
این پژوهش نشان میدهد که نکات زیادی برای یادگیری در مورد بلیزارها و فورانهای آنها باقی مانده است و نیاز به مدلهای دقیقتری از این فرآیند پیرامون تغذیه سیاهچالههای کلانجرم وجود دارد. همچنین، این پژوهش بر اهمیت تلسکوپهای رادیویی بهبودیافته و توسعه روشهایی برای تصویربرداری از اجرام کیهانی دور با جزئیات بیشتر تأکید میکند.
«آندری لوبانوف»(Andrei Lobanov) از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در حال ورود به یک حوزه کاملا جدید هستیم که در آن این رشتهها میتوانند به پیچیدهترین فرآیندها در مجاورت سیاهچاله تولیدکننده فوران متصل شوند.
این پژوهش در مجله «Nature Astronomy» به چاپ رسید.
http://new.sanatnews.ir/News//284335
برچسب ها :
ناسا
,
فضا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
«خوشامدگویی» صندوق نوآوری به دانشبنیانهای جدید
آخرين اخبار
وضعیت سدهای استان تهران بحرانی شد
فعالیتهای دریایی در مازندران ممنوع شد
این میوه تابستانی خواص دارویی بینظیری دارد
حمله سایبری به آژانس امنیت هستهای آمریکا
شمار شهدای خبرنگار غزه به ۲۳۱ نفر رسید
توافق ترکیه- بریتانیا برای خرید جنگنده های تایفون
اپوزیسیون هم یارانه میگیرد؟
هشدار درباره جعل لغت!
مثبتشدن تست دوپینگ یکی از شاخصترین رکابزنان ایران
سفر سیدورف به اردوی ترکیه منتفی شد
انتشار لیست کانالهای فروش بلیت پروازهای اربعین از ۸ مرداد
جشنوارۀ ملی شعر کودک فراخوان داد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز