شنبه 3 آذر 1403

ضرورت تغییر در مسیر اقدامات پیشگیری از خودکشی

ضرورت تغییر در مسیر اقدامات پیشگیری از خودکشی
  تاريخ:اول آبان 1402 ساعت 13:46   |     کد : 284180   |     مشاهده: 145
ایسنا/ایلام روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور ایلام گفت: برای پیشگیری از خودکشی باید حمایت‌ها از خانواده‌های آسیب پذیر بیشتر شود و نهادهای رسمی و غیررسمی با یک ساختار واحد پیش روند و این کار را به متولیان سلامت روان بسپارند.
دکتر «امیر عبدالحسینی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خودکشی یک آسیب اجتماعی دردناک و به شدت نگران کننده است که سال‌های طولانی مدتی است که بعضی از استان‌ها به خصوص استان‌های غربی مانند ایلام را درگیر کرده و رتبه‌ی این استان را در آمارهای کشوری بالا برده است.
خودکشی‌ تنها یک علت ندارد
عبدالحسینی تصریح کرد: در خصوص دلایل اقدام به خودکشی یا خودکشی موفق، می‌توان به بیماری‌های روانی، مشکلات اقتصادی و خانوادگی، درگیری با والدین، شکست مالی، مسائل جنسی، سخت‌گیری‌های والدین، عوامل فرهنگی و... اشاره کرد و در بعضی از تحقیقات، گاهی بیش از ده‌ مورد علت برای اقدام به خودکشی ذکر شده است.
این روانشناس افزود: وقتی فرد اقدام به خودکشی می‌کند نشان دهنده این است که او به بن‌بست رسیده است، هرچند که این افراد قبل از اقدام به خودکشی، ممکن است فریاد یا فریادهایی زده باشند.
چه بلایی بر سر بودجه‌های پیشگیری از خودکشی می‌آید؟
وی گفت: در خصوص بودجه‌هایی که برای پیشگیری از خودکشی داده می‌شود واقعا جای سوال است که این اعتبارات، کجا و چگونه هزینه می‌شوند؟ آیا بودجه‌ها در سرفصل‌های اعتباری نهادهای رسمی و غیر رسمی کارشناسی شده گنجانده نشده است؟ آمارهای نگران کننده نشان می‌دهند که بودجه‌ها نه در زمینه درمان و نه در پیشگیری کارساز و کارشناسی شده نبوده و یا اینکه در دست افراد کارشناس و متخصص هزینه نشده‌اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام افزود: اعتقاد بنده بر این است که تعداد جلساتی که در خصوص خودکشی در استان ایلام برگزار می‌شود بسیار زیاد است ولی خروجی مناسبی ندارند که یکی از دلایل عدم موفقیت جلسات، تخصصی نبودن آن‌ها است و بسیاری از افراد حاضر در جلسات اطلاعات کافی در خصوص این موضوع را ندارند.
رسانه‌ها مطالب خود را از متخصصان این حوزه دریافت کنند
معاون سازمان نظام روانشناسی ایلام با تاکید بر اینکه انتشار اخبار و تحلیل‌ها درباره خودکشی ظرافت‌های خاص خود را دارد و رسانه‌ها باید به این نکات توجه کنند، تصریح کرد: تاکنون شاهد دو متن در رسانه‌های استان ایلام بوده‌ام که در یکی از آن‌ها از زبان یک روانشناس نوشته شده بود که به مراسم ختم افرادی که خودکشی می‌کنند، نروید. در این متن‌ به نام روانشناس خاصی اشاره نشده بود. این موضوع جای سوال دارد که آیا کار روانشناس نظر دادن در مورد مسائل مذهبی مردم و جامعه است؟
وی افزود: یکی دیگر از رسانه‌های استان ایلام در یک یادداشت، به تحلیل خودکشی در استان ایلام پرداخته بود و در این تحلیل هیج آمار و ارقامی ارائه نشده بود و تنها گوش دادن به بعضی موسیقی‌ها را عامل اقدام به خودکشی ذکر کرده بود که صحیح نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام با تاکید بر اینکه مسئله پیشگیری از خودکشی به متولیان خاص خود سپرده شود، گفت: نتایج بسیاری از تحقیقات برای مسئولان و کارشناسان روشن شده است و باید اکنون به دنبال اجرای راهکارهای ارائه شده از سوی متخصصین در این زمینه باشیم.
این روانشناس در پایان گفت: برای پیشگیری از این آسیب اجتماعی باید حمایت‌ها از خانواده‌های آسیب پذیر بیشتر شود و همچنین نهادهای رسمی و غیر رسمی با یک ساختار واحد پیش روند و این کار را به متولیان سلامت روان بسپارند و بپذیریم مسیری را که تاکنون برای پیشگیری از خودکشی رفته‌ایم، ظاهرا مفید نبوده است و نیاز به تغییر دارد.

http://new.sanatnews.ir/News//284180
Share

برچسب ها :  خودکشی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است