شنبه 3 آذر 1403

مراقب غافلگیری آسمان باشید

  تاريخ:بيست و دوم مهر 1402 ساعت 15:01   |     کد : 283854   |     مشاهده: 186
رئیس اداره هواشناسی کاشمر گفت: با توجه به وقوع پدیده تغییر اقلیم، پدیده‌های حدی و نابسامانی و آشوب‌های جوی، وقوع بارش‌های حدی برف با ارتفاع غیر قابل‌باور در منطقه دور از ذهن نیست.
علی اصغرزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در فصل زراعی گذشته به لحاظ شرایط شاخص دمایی، متوسط دمایی که کاشمر ثبت شد ۱۹.۴ دهم سانتی‌گراد بود که نسبت به آمار پارسال نیم درجه و نسبت به آمار بلندمدت ۱.۳ دهم گرمتر را نشان داد.
وی با بیان اینکه در فصل زراعی گذشته در مجموع حدود ۲ درجه نسبت به میانگین کل استان گرمتر بودیم، افزود: علیرغم وجود چنین شرایط گرمایی اما در دی‌ماه فصل زراعی پارسال دمای منفی ۱۲ درجه را برای کاشمر و منفی ۲۰ درجه را برای کوهسرخ ثبت کردیم.
رئیس اداره هواشناسی کاشمر با اعلام اینکه تغییر اقلیم را با روند افزایش دما، کاهش بارش و افزایش حدی‌ها به‌ شدت احساس می‌کنیم، عنوان کرد: شرایط سازگاری با تغییر اقلیم را نسبت به قبل در خصوص منابع آب و کشاورزی و حتی شهرسازی‌ها نیز باید جدی بگیریم، فصل زراعی گذشته کلکسیونی از مخاطرات هواشناسی را در منطقه تجربه کردیم، منشأ تمامی این اتفاقات به دلیل تغییر اقلیم است.
وی با بیان اینکه روند شرایط آب و هوایی و نظم بارش و دما در کل دنیا از جمله منطقه به‌ هم‌ خورده است، پربارش‌ترین ماه سال در فصل زراعی گذشته را بهمن‌ماه اعلام کرد و گفت: از ۱۰۶ میلیمتر حجم کل بارش ۴۳ میلیمتر مربوط به بهمن‌ماه بوده است، همچنین در دی‌ماه ۲۰ روز دما زیر صفر و دمای منفی ۱۲ درجه را ثبت کردیم.
اصغرزاده افزود: اگرچه بارش‌های مؤثر از نیمه آبان ماه شروع می‌شود، اما در این بین نیز بارش‌های حدی بالای ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر هم اتفاق خواهد افتاد، چون حوزه آبریز وسیعی که در منطقه کوهسرخ داریم در دشت نداریم عملاً موجب بروز سیلاب‌هایی خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه متولیان از هم‌اکنون باید به فکر اخذ تدابیر لازم باشند، عنوان کرد: با توجه به وقوع پدیده تغییر اقلیم، پدیده‌های حدی و نابسامانی و آشوب‌های جوی، وقوع بارش‌های حدی برف با ارتفاع غیرقابل‌باور دور از ذهن نیست.
وی با بیان اینکه چون پدیده‌های حدی هر زمان امکان غافلگیری را دارد، باید خودمان را با دماهای بالا سازگار کنیم، اذعان کرد: بیشترین حجم بارش‌های امسال در فروردین‌ماه حدود ۳۳ میلیمتر و اردیبهشت‌ماه با ۲ میلیمتر بوده است.
با گرم‌تر شدن نیم درجه هوا چه اتفاقی می‌افتد؟
اصغرزاده در پاسخ به این سؤال که بعضاً گفته می‌شود دمای هوا نیم درجه گرمتر شده است این وضعیت چه تأثیری دارد، بیان کرد: گرمتر شدن در واقع فاجعه‌ای است که در حال حاضر اتفاق می‌افتد و نباید به‌ راحتی از کنار آن گذشت.
وی با بیان اینکه اگر دمای کره زمین میانگین ۲ درجه افزایش دما داشته باشد فاجعه اتفاق می‌افتد و لایه جوی آسیب می‌بیند، اظهار کرد: تمامی تغییراتی که در کره زمین اتفاق افتاده به دلیل همین گرمایش زمین است. متأسفانه افزایش دما در منطقه ما روند صعودی دارد.

http://new.sanatnews.ir/News//283854
Share

برچسب ها :  هواشناسی , رعد و برق
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است