وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
پیشبینی تولید ۲۲۰ تن زعفران در خراسان رضوی
تاريخ:بيستم شهريور 1402 ساعت 13:34
|
کد : 282761
|
مشاهده: 112
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیشبینی میشود سرمای زمستان سال گذشته و عدم بارندگی در سال جاری موجب ریز شدن پیاز زعفران شده و عملکرد این محصول در استان کاهش پیدا کرده و به ۲۰۰ تا ۲۲۰ تن برسد.
غلامحسین ساربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص تولید زعفران در خراسان رضوی طی سال جاری اظهار کرد: استان حدود ۷۶ درصد وسعت مزارع زعفران کشور را به خود اختصاص داده و در تمام شهرستانهای استان زعفران کشت میشود. بیشترین میزان تولید زعفران به ترتیب مربوط به شهرستانهای زاوه و تربت حیدریه بوده و بالغ بر ۱۲ هزار خانوار بهرهبردار در مزارع استان زعفران تولید میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر زعفران در قطعات بزرگتری در خراسان رضوی کشت میشود، افزود: قطعا در زمینهای بزرگ برداشت محصول زعفران با مشکلات اساسی مواجه میشود. هر هکتار زعفران برای ۲۲۰ نفر شغل ایجاد میکند. این محصول از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال در خراسان رضوی جایگاه خاصی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه این گیاه بعد از پسته بیشترین درآمد ناخالص را برای بخش کشاورزی در استان ایجاد میکند، تصریح کرد: زعفران بعد از پسته دومین محصول اقتصادی استان است. درخراسان رضوی در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ که سال بسیار پربارانی بود و خرید گندم و کشت زعفران بیشتر شد، حدود ۳۹۰ تن زعفران تولید شد. در سال ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ که بارندگی به ۱۹۲ میلیمتر رسید، تولید زعفران به ۳۰۹ تن کاهش پیدا کرد.
ساربان ادامه داد: در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ که بارندگی به ۱۱۹ میلیمتر رسید، تولید زعفران به شدت کاهش یافته و به ۱۵۰ تن رسید. در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، بارندگی به ۱۶۲ میلیمتر و تولید زعفران به ۱۸۰ تن رسید. در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در وضعیت خاصی قرار داریم. متاسفانه سرما و یخبندان دی ماه سال گذشته به منفی ۲۸ درجه سانتی گراد و بارندگی به ۱۰۹ میلیمتر رسید، بنابراین پیشبینی میشود تولید زعفران که تحت تاثیر دو پارمتر اقلیمی از جمله دما و بارندگی است، وضعیت مناسبی در سال جاری نداشته باشد.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود سرمای زمستان سال گذشته و عدم بارندگی در سال جاری موجب ریز شدن پیاز زعفران شده و عملکرد تولید این محصول کاهش پیدا کند؛ البته این موضوع در حد پیشبینی بوده و قطعی نیست. در حالت عادی تولید زعفران در استان تا ۳۲۰ تن است و پیشبینی میشود در سال جاری عملکرد حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ تن باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اگرچه طی سه سال گذشته در کشور و استان درگیر پدیده لانینو بودیم، اما بر اساس پیشبینیها امسال وارد پدیده ال نینو خواهیم شد و بارندگیها در استان افزایش خواهد شد و پاییز خوبی شروع خواهد شد. امیدواریم این اتفاق رخ داده و خشکسالی طی سه سال گذشته و کم آبی در مزارع زعفران با بارندگیها جبران شود.
ساربان در رابطه با ظرفیت فرآوری زعفران در خراسان رضوی بیان کرد: در استان بالغ بر ۴۰۵ تن ظرفیت فرآوری زعفران بوده و سالانه ۲۰۰ تا ۲۴۰ تن صادارات زعفران صورت میگیرد. مشکل آب و بارندگی مشکل جدی مزارع استان است و بیش از ۳۰ درصد مزارع زعفران ایجاد شده آب مطمئن و تامینشده ندارند. به دلیل همین موضوع عملکرد متوسط در مزارع ۳.۵ کیلوگرم درهکتار بوده و تولید متوسط ۱۰ کیلوگرم زعفران در مزارع با وضعیت مناسب جزو برنامهها قرار دارد.
وی با بیان اینکه برداشت زعفران در استان معمولا از مناطق سردسیر از جمله جلگه رخ و منطقه زاوه از ۱۵ مهرماه آغاز و تا ۱۵ آذر از مناطق گرمسیر ادامه دارد، عنوان کرد: بزرگترین مشکلات در حوزه زعفران این است که این محصول ثبت ملی ندارد و برند ملی برای کشورمان تعریف نشده است. همچنین این محصول به صورت دستی جمعآوری میشود. در زمان جمعآوری زعفران در برخی از زمانها دچار کمبود نیروی کارگری شده و هزینههای تولید افزایش پیدا میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه توسعه زعفران در استان طی سالهای اخیر زیاد نبوده و برخی از مزارع قدیمی جمع شده و زمین جدید کشت میشود، گفت: در کشتهای جدید، زمین ۶ سال باید محصول بدهد. هدف در تولید نباید توسعه در سطح باشد زیرا خراسان با محدودیت آب رو به رو است. گاهی کشاورزان برای محصولی توسعه کشت دارند و عملکرد به جهت حوادث اقلیمی و کمبود آب کاهش پیدا میکند و درنتیجه اصرار دارند که دولت وارد خرید شود، اما ما اعتقاد داریم راه حل خرید توسط دولت نیست. همچنین تولید محصول ارگانیک میتواند یکی از سیاستها در کشور در تولید زعفران باشد زیرا زعفران ارگانیکی طرفدارن خاصی در دنیا دارد.
ساربان در خصوص قیمت زعفران در سال جاری تصریح کرد: قیمت زعفران را عرضه و تقاضا تعیین میکند. پیشبینی میشود با توجه به شرایط اقلیمی و نبود فرصت برای رشد و افزایش وزن پیازها، تولید زعفران طی سال جاری در استان به روال عادی سال قبل نباشد و قیمت آن را عرضه و تقاضا تغییر خواهد داد.
http://new.sanatnews.ir/News//282761
برچسب ها :
زعفران
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز