شنبه 3 آذر 1403

باران سیل‌آسا به تولید برق آبی چین کمک نکرد

  تاريخ:دوم شهريور 1402 ساعت 09:50   |     کد : 282217   |     مشاهده: 286
طوفان داکسوری باعث بارندگی شدید در شمال چین و سیل شدید در استان هبی و شهرهای کم ارتفاع اطراف پکن در اواخر ژوییه و ابتدای اوت شد اما در وضعیت تولید برق آبی در جنوب این کشور تاثیری نداشت.
به گزارش ایسنا، در جنوب چین که در بخش عمده کل تولید برق آبی این کشور سهم دارد، خشکسالی که از اواسط سال ۲۰۲۲ آغاز شد، همچنان ادامه دارد و تولید برق آبی را محدود کرده و افزایش وابستگی به زغال سنگ را به همراه داشته است.
چین در ژوئیه سال میلادی جاری، ۱۲۱ میلیارد کیلووات ساعت برق از نیروگاه‌های برق آبی تولید کرد که در مقایسه با ۱۴۶ میلیارد کیلووات ساعت در مدت مشابه سال گذشته، کاهش داشت و کمترین میزان از سال ۲۰۱۵ بود.
این شکاف با تولید حرارتی که عمدتا با مصرف زغال سنگ است، پر شد و تولید حرارتی در ژوئیه سال ۲۰۲۳، به رکورد ۶۰۰ میلیارد کیلووات ساعت در مقایسه با ۵۵۶ میلیارد کیلووات ساعت در مدت مشابه سال گذشته رسید.
چین همچنین تولید برق از نیروگاه‌های بادی و خورشیدی را در مقایسه با ژوئیه سال ۲۰۲۲ افزایش داد اما بدون تولید اضافی حرارتی (رشد ۴۴ میلیارد کیلووات ساعت)، نمی‌توانست افت تولید برق آبی (کاهش به میزان ۲۵ میلیارد کیلووات ساعت) را جبران کند و در عین حال رشد بار به میزان ۴۰ میلیارد کیلووات ساعت را تامین کند.
چین حتی اگر تولید برق بادی و خورشیدی را افزایش دهد، در بحبوحه خشکسالی، همچنان به ذخایر عظیم زغال سنگ خود برای امنیت انرژی تکیه می‌کند. برای اطمینان از اینکه نیروگاه‌های زغال‌سنگ سوخت کافی در اختیار دارند، تولید زغال‌سنگ چین در هفت ماه نخست سال ۲۰۲۳، به رکورد ۲.۶۷۲ میلیون تن در مقایسه با ۲.۵۶۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۲، افزایش یافت. واردات زغال سنگ هم در هفت ماه نخست امسال، به رکورد ۲۶۱ میلیون تن در مقایسه با ۱۳۹ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش پیدا کرد.
بر اساس گزارش رویترز، چهار پنجم از کل تولید برق آبی چین از استان‌هایی در امتداد سیستم رودخانه یانگ تسه و جنوب‌ این کشور است. طبق گزارش اداره ملی آمار (NBS) چین، دو استان جنوب غربی سیچوان و یونان به تنهایی تقریبا نیمی (۴۸ درصد) از تولید برق آبی این کشور را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص دادند. اما این منطقه از اواسط سال ۲۰۲۲، بارندگی بسیار کمتر از حد میانگین را تجربه کرده که حجم آب پشت سدها را به شدت کاهش داده است.

http://new.sanatnews.ir/News//282217
Share

برچسب ها :  چین , برق
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است