وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
آلودگی شیمیایی ایستگاه فضایی بینالمللی از زمین بیشتر است
تاريخ:هجدهم مرداد 1402 ساعت 14:05
|
کد : 281596
|
مشاهده: 325
به نظر میرسد گرد و غبار ایستگاه فضایی بینالمللی نسبت به گرد و غبار سطوح در ایالات متحده و اروپای غربی، مقدار بیشتری از مواد شیمیایی مضر را در خود دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، غلظت آلایندههای شیمیایی بالقوه مضر در ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) میتواند از غلظت گرد و غبار کف خانهها در سراسر ایالات متحده و اروپای غربی بیشتر باشد.
این نتیجهگیری از اولین مطالعه این چنینی در نوع خود نشات گرفت که در آن گرد و غبار جمعآوری شده توسط سیستم فیلتر هوا در ایستگاه فضایی بررسی شد. یک روز نتایج این تحقیق میتواند به مهندسان کمک کند تا فضاپیماهایی را برای سفرهای طولانی مدت انسان به فضا طراحی کرده و بسازند.
استوارت هاراد(Stuart Harrad)، استاد دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا و از دانشمندان این مطالعه میگوید: یافتههای ما پیامدهایی برای ایستگاهها و زیستگاههای فضایی آینده دارد که ممکن است بتوان در آنها بسیاری از منابع آلاینده را با انتخاب دقیق مواد در مراحل اولیه طراحی و ساخت حذف کرد.
گروهی که در پس این تحقیق حضور داشتند شامل چندین دانشمند دیگر از دانشگاه بیرمنگام و همچنین برخی از افراد وابسته به مرکز تحقیقات گلن ناسا بودند.
آنها با هم شناسایی کردند که سطوح آلایندههای آلی در غبار ایستگاه فضایی بینالمللی به طور قابلتوجهی بالاتر از میانگین سطوح متوسط چنین آلایندههایی در گرد و غبار خانهها در سراسر ایالات متحده و اروپای غربی است.
طیف بسیار گستردهای از آلایندهها وجود داشت. برای مثال، گروه دی فنیل اترهای پلی برومینه(PBDE) را شناسایی کردند که معمولا به عنوان یک ضدحریق در تجهیزات الکتریکی استفاده میشود. محققان بر این باورند که حضور این ماده شیمیایی میتواند نتیجهی استفاده از مواد غیرآلی ضدحریق در ایستگاه فضایی، مانند آمونیوم دی هیدروژن فسفات، برای ساخت پارچهها و تارهای ضدحریق باشد.
با این حال، هاراد اشاره کرد که غلظت دی فنیل اترهای پلی برومینه در نمونههای غبار ایستگاه فضایی بینالمللی از نظر فنی در محدودهی غلظتهای گرد و غبار خانهها در ایالات متحده قرار دارد.
او افزود: در حالی که غلظت آلایندههای آلی کشف شده در گرد و غبار از ایستگاه فضایی بینالمللی اغلب از مقادیر متوسط موجود در خانهها و سایر محیطهای سرپوشیده در سراسر ایالات متحده و اروپای غربی فراتر میرود، سطوح این ترکیبات به طور کلی در محدوده موجود در زمین قرار دارند.
سایر بازدارندههای شعله به نام برم ضدحریق(BFRs) و استرهای ارگانوفسفات(OPEs) نیز در نمونههای غبار ایستگاه فضایی بینالمللی وجود داشتند. اینها در تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، عایق ساختمان، پارچه مبلمان و فوم استفاده میشوند. برخی از استرهای ارگانوفسفات در حال حاضر توسط آژانس مواد شیمیایی اروپا در نظر گرفته شدهاند تا محدود شوند زیرا ممکن است در سطوح بالا برای سلامت انسان سمی باشند.
این تیم همچنین هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای(PAHs) را که در سوختهای هیدروکربنی وجود دارند و با سوزاندن این سوختها آزاد میشوند، بیفنیلهای پلیکلرینه(PCB) که در درزگیر ساختمانها و پنجرهها استفاده میشوند، و مواد پرفلوئوروآلکیل(PFAS) که برای لکهگیری در پارچهها استفاده میشوند را شناسایی کردند. پرفلوئوروآلکیلها در برخی مناطق به دلیل اثرات منفی بالقوه آنها بر سلامت انسان محدود و حتی ممنوع شدهاند. برخی از پرفلوئوروآلکیلها در واقع سرطانزا برای انسان در نظر گرفته میشوند.
علاوه بر این، برخی از آلایندههای موجود در ایستگاه فضایی به عنوان آلایندههای آلی پایدار(POPs) در گروهی قرار دارند که میتوانند در بافتهای زنده تجمع کنند و همچنین به عنوان خطری برای سلامتی انسان شناخته شوند.
این گروه پیشنهاد کرد که بسیاری از این مواد شیمیایی شناسایی شده ممکن است از اقلام تجاری موجود از جمله پخش کنندههای موسیقی، رایانههای لوحی، دستگاههای پزشکی و لباسهایی که خدمه ایستگاه فضای از زمین آوردهاند، نشات بگیرند.
هوای در حال گردش در ایستگاه فضایی بین هشت تا ۱۰ بار در ساعت توسط سیستم فیلتراسیون ایستگاه فضایی تغییر میکند. اما در حالی که دانشمندان میدانند این فرآیند دیاکسید کربن و آلایندههای گازی را حذف میکند، مشخص نیست که چقدر در از بین بردن سایر مواد شیمیایی کارآمد است.
دانشمندان همچنین مطمئن نیستند که سطوح بالای تشعشعات یونیزه شده در فضا، که باعث زوال سریع مواد و تجزیه پلاستیکها به میکروپلاستیکهای موجود در هوا میشود، چگونه میتواند بر فراوانی این مواد در فضا تاثیر بگذارد.
در محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی بینالمللی، جریان ذرات آلاینده عمدتا توسط سیستمهای تهویه هدایت میشود. در نهایت، این ذرات یا راه خود را به سطوحی که در آن رسوب میکنند، پیدا میکنند یا به ورودیهای هوا میرسند و در آنجا به عنوان زباله روی فیلترها جمع میشوند. این زبالهها باید با جاروبرقی تمیز شوند تا اطمینان حاصل شود که فیلترها با حداکثر کارایی فعالیت میکنند. سایر زبالههایی که به فیلترها راه پیدا میکنند از کابین فضاپیماها میآیند.
اما نکته مهم این است که کیسههای خلاء استفاده شده در ایستگاه فضایی بینالمللی با ذرات آلاینده پیشین در هوا در کنار سایر مواد مانند مو و پرز پر شدهاند و این کیسههای خلاء بودند که تیم نمونههای گرد و غبار خود را برای تجزیه و تحلیل پیدا کرد که در نهایت به ما درک جدیدی از آلودگیهای شیمیایی در ایستگاه فضایی بینالمللی ارائه داد.
http://new.sanatnews.ir/News//281596
برچسب ها :
فضا
,
ناسا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز