وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
کاهش شانس باروری با افزایش سن ازدواج
تاريخ:هفدهم مرداد 1402 ساعت 14:05
|
کد : 281531
|
مشاهده: 328
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا ضمن تاکید بر لزوم اختصاص مناسب اعتبارات مرتبط با هزینههای درمان ناباروری، تاکید کرد و خواستار آن شد که هر زوج نابارور با مراجعه به هر مرکز درمان ناباروری با ثبت اطلاعات بتواند اعتبار درمانی را قبل از شروع درمان به موسسه درمانی پرداخت کند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی صادقیتبار - مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا در نشستی خبری گفت: بیش از ۲۰ درصد زوجین نابارور هستند و ناباروی در همه دنیا در حال افزایش است و در عین حال سن ازدواج هم در همه کشورها افزایش یافته است. بر اساس مقالات میبینیم میانگین سن بچهدار شدن زنان حتی در کشورهای خارجی سن ۳۰ سال شده است و این موارد، موضوع ناباروری را تشدید می کند؛ چون با افزایش سن شانس بارداری هم کاهش مییابد.
وی با اشاره به موضوع سالمندی جمعیت طی سالهای آتی، تصریح کرد: دو دهه دیگر معضل کشور نگهداری از سالمندان و کم بودن جمعیت مولد خواهد بود و باید بدانیم نمیتوان با توصیه و مقاله کسی را به فرزندآوری ترغیب کرد. کشورهای خارجی این معضل را با پذیرش مهاجر رفع میکنند تا هم جمعیت بالا رود و هم افراد نخبه را انتخاب میکنند و ما در کشور خود این ظرفیت را هم نداریم پس باید درمان ناباروری را جدی بگیریم.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا با تاکید بر لزوم حمایت از زوجین نابارور، افزود: سال گذشته بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومان برای جوانی جمعیت در نظر گرفته شد؛ در حالی که سهم درمان ناباروری ۷۰۰ میلیارد تومان بود؛ ولی اگر حمایتها افزایش یابد حداقل قشری که دنبال بچهدار شدن هستند به دنبال درمان میآیند. فاصله معنیداری بین ۳.۵ میلیون زوج نابارور و ۷ میلیون فرد نابارور در کشور با انجام سالانه ۱۳۰ هزار سیکل دوران ناباروری وجود دارد، پس چرا بقیه برای درمان نمیآیند؟ علت این است که نه منابع به خوبی اختصاص یافته است و نه اطلاعرسانی درست انجام شده است. باید این نقد به گوش مجلس شورای اسلامی برسد که این بودجه درمان ناباروری به آسانی به دست مردم نمیرسد.
وی افزود: ذکر این نکته ضروری است که تمام بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومان طرحجوانی جمعیت هم جذب نشد؛ چون کمیسیون اجتماعی مجلس برای جذب بودجه دعوت شدند ولی طرحهای بنیادینی ارائه نشد. اگر بخواهیم کار اساسی انجام دهیم باید بدانیم امروزه یکی از چالشهای اصلی مادران شاغل برای فرزند آوری، نگهداری از کودک است و اگر قصد حمایت داریم باید مهدکودک استاندارد با مربیان خوب و با قیمت ارزان تامین کنیم که بخشی از بودجه جوانی جمعیت هم در این بخش هزینه شود.
صادقیتبار در این باره ادامه داد: حداقل هزینه یک مهدکودک خوب اکنون ۷ میلیون تومان است و مادر شاغل بر سر دوراهی است که فرزندش را نگه دارد یا برود سر کار؟ سال ۱۴۰۰ مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری بودجه اختصاص یافت که ۵۶۰ میلیارد به خزانه برگشت و تنها ۱۴۰ میلیارد تومان برای زوجین نابارور صرف شد؛ چون این بودجه هم دیر تخصیص داده شد و چون به سازمانهای بیمهگر پرداخت کردند آنها هم در این زمینه تجربه زیادی نداشتند و حتی برنامه درمانی درستی هم نوشتند.
صادقیتبار تاکید کرد: سه سال است که میگوییم ما در مرکز خود آماده هستیم بودجهای را که قرار است به هر سیکل درمان ناباروری اختصاص یابد را به صورت ملموس به بیمار بدهیم در صورتی که اکنون این بودجه را به بیمهها میدهند و بیمار پس از طی شدن فرایند درمان میتواند پول را بگیرد که البته این سهم هم ناچیز است. میتوان این طرح را پیاده کرد که هر زوج نابارور با مراجعه به هر مرکز درمان ناباروری با ثبت اطلاعات بتواند اعتبار درمانی را قبل از شروع درمان به موسسه درمانی پرداخت کند. الان به مراکز میگویند شما درمان را انجام دهید و بعد بیمه پول را پرداخت کند، اما مراکز میدانند که به راحتی به این پول دسترسی پیدا نمیکنند. این طرح را به مجلس محترم ارایه دادیم که فقط یکسال آن را پایلوت در مراکز جهاد دانشگاهی اجرا کنند تا نتایج آن را هم مردم و هم دولت ببینند.
وی افزود: مرکز درمان ناباروری ابن سینا با استقرار روشهای نوین و با آمار افتخار آفرین میتواند روشی تولید کند که زوجین بتوانند به راحتی از این قابلیت استفاده کنند. بر اساس آمار وزارت بهداشت ۴۰ درصد سیکلهای درمان ناباروری کشور را ۱۰ مرکز جهاد دانشگاهی انجام میدهند، پس ما اگر پیشنهادی ارائه میدهیم، میتوانیم بر اساس آن عملکرد مفید داشته باشیم.
او تاکید کرد: زوجین نابارور وقتی باردار شوند، بارداری پرخطر را تجربه میکنند. در همه دنیا اگر فرزندان بخشی از این افراد به دنیا بیایند به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نیاز دارند و ما توانستیم این آمار را تنها به ۱۳.۵ درصد و در سال دیگر به ۱۴.۷ درصد تولدهای از طریق IVF کاهش دهیم و این اتفاق ناشی از همکاری خوب متخصصین این مرکز است.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره طراحی سامانه مرتبط با اهدا کنندگان اسپرم و تخمک، توضیح داد: ما یکی از مراکز پیشرو در فرایند استقرار فرایند اهدا در کشور بودهایم. اساسا شکلگیری قانون اهدا به دنبال زحمات متخصصین و همکاران پژوهشگاه ابنسینا بود که به دنبال نشستهایی با متخصصین حقوقی و درمانی دنبال شد و به همین دلیل مرکز ابن سینا کاملترین شکل روشهای درمان جایگزین ناباروری را اجرا میکند.
وی در این باره افزود: مهمترین اصل در فرایند اهدا اصل محرمانگی اهداکننده و گیرنده است و اگر سامانهای هم بخواهد طراحی شود تضادی با این مهم دارد. قانون مجلس شورای اسلامی، اسناد افراد اهدا کننده و گیرنده تخمک و اسپرم را فوق محرمانه قلمداد کرده است یعنی هر فردی اجازه دسترسی به این اسناد ندارد و اگر قرار است اینگونه باشد چگونه میتوان سامانه برای آن طراحی کرد؟ این با محرمانگی منافات دارد و موضوعی پیچیده است.
صادقیتبار ادامه داد: برای طراحی این سامانه باید قانون تغییر کند که ما اصلا به آن اعتقاد نداریم چون هویت فرزند متولد شده به این محرمانگی وابسته است. بهتر است بپذیریم جدا از فرایند سامانه این روند را دنبال کنیم. ما نشستهای زیادی در این زمینه برگزار کردیم که از ابعاد مختلف اخلاقی، قضایی، فقهی، حقوقی و... موضوع بررسی شود و رویههای موجود از آن استخراج شده است. خدمت اهدا کاری ارزشمند بود که امکان فرزندآوری را در افراد افزایش داد.
http://new.sanatnews.ir/News//281531
برچسب ها :
بارداری
,
ازدواج
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
بازگشایی کامل جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
صعود پرسپولیس در جام حذفی با طلسمشکنی مهاجم آنگولایی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
علیپور: خوشحالیم پای ژوائو به گلزنی باز شد
گاریدو: بازیهای جام حذفی خطرناک هستند
صالحی امیری با نخستوزیر آذربایجان دیدار کرد
آغاز ریلگذاری راه آهن خاش - چابهار
وزیر راه: کریدور شمال - جنوب راهبردی ترین پروژه ریلی کشور است
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز