وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
اختلالات روانپزشکی دوران بارداری را جدی بگیرید
تاريخ:چهاردهم مرداد 1402 ساعت 10:48
|
کد : 281259
|
مشاهده: 218
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا با اشاره به اینکه یکی از عوارضی که ممکن است در دوران بارداری بروز یابد انواع اختلالات روانپزشکی است، گفت: این اختلالات ممکن است بهطور خفیف از پیش وجود داشته باشد و در دوران بارداری تشدید شود یا در دوران بارداری بروز یابد.
به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد قربانی در این خصوص، گفت: حدود یک هفتم خانمهای باردار، یعنی از هر هفت خانم باردار یک نفر، ممکن است در دوران بارداری دچار نوعی از اختلالات روانپزشکی شوند. نیمی از این افراد ممکن است پیش از بارداری نیز سابقهای از اختلالات روانپزشکی، از خفیف تا شدید را داشته باشند. برخی ممکن است دچار نوعی خفیف از یک اختلال روانپزشکی بوده باشند که نیازی به درمان نیز نداشته اما در دوران بارداری شدت بگیرد. در واقع بارداری با همه ارزش، اهمیت و شیرینی، ممکن است یک استرسور یا تریگر بروز برخی اختلالات روانپزشکی باشد.
وی درباره انواع اختلالات رایج در دوران بارداری، توضیح داد: شایعترین گروه اختلالات در دوران بارداری اختلالات اضطرابی هستند که اضطراب فراگیر، حملات پنیک (هراسی)، اختلال وسواسی _ جبری و فوبیاها شایعترین اختلالات این دستهاند. گروه دوم اختلالات خلقیاند که افسردگی ماژور، افسردگی دو قطبی، دیس تایمیا و سیکلو تایمیا از این گروهاند.
وی افزود: دسته سوم اختلالات سوماتوفرم یا روانتنیاند که این دسته اختلالات باعث میشوند خانم مدام احساس درد یا مشکل کند و به پزشک مراجعه کند و گاه بیمار دچار خودبیمارانگاری میشود. گروه چهارم اختلالات روانپزشکی اختلالات سایکوتیک یا هذیانیاند که اگرچه شیوع بسیار کمتری دارند، اما پرمخاطره و پرهیاهو هستند. توهم، هذیان، سوءظن و افکار غیرواقعی از این دستهاند که نیاز مبرم به درمان دارند.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا در ادامه، گفت: همانطور که گفته شد اختلالات روانپزشکی ممکن است از قبل وجود داشته باشند و به دلیل به هم خوردن تعادل سطوح هورمونی در سه ماهه اول، دوم یا سوم بارداری تشدید شود یا بدون سابقه قبلی، در دوره بارداری آغاز شود. توجه به این نکته ضروری است که گاهی ممکن است این اختلالات پس از بارداری نیز ادامه یابد.
او تاکید کرد: برای نمونه، افسردگی پس از زایمان در واقع از دوره بارداری آغاز میشود و پس از زایمان تشدید میشود. حتی ویار بارداری نیز میتواند منشأ روانی داشته باشد. البته، قطعاً برخی عوارض مثل تهوع و استفراغ، اختلالات خواب، مشکلات پوستی و یبوست، منشأ جسمی دارند، اما برخی علائم و عوارض ممکن است فقط روانی باشند.
این روانپزشک با تأکید بر اهمیت توجه به اختلالات روانپزشکی در دوران بارداری، بیان کرد: برخی حالتها نشاندهنده وجود اختلالات روانپزشکیاند. برای نمونه، اگر خانم باردار دچار ترس و نگرانی است، احساس پشیمانی میکند، بیجهت گریه میکند، افکار پریشان دارد، احساس یأس میکند، احساس عجز و ناتوانی از زایمان و یا پرورش فرزند میکند، افکار عجیب و غریب نسبت به همسر و فرزندش دارد، دچار توهم و هذیان میشود یا نسبت به بدن و سلامت خود احساسات منفی دارد، حتما باید به روانپزشک ارجاع داده شود تا درمان لازم برای او انجام شود.
وی با اشاره به یک باور نادرست در جامعه، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از مردم بویژه خانمهای باردار، فکر میکنند اگر در دوره بارداری دچار اختلالات روانپزشکی شوند چارهای جز تحمل ندارند؛ زیرا داروهای روانپزشکی برای جنین خطرناک است. این باور در دوران شیردهی هم وجود دارد زیرا تصور میکنند که داروها از طریق شیر وارد بدن نوزاد میشود و به او آسیب میرساند. این باور کاملاً نادرست است.
او تاکید کرد: در علم پزشکی، برای تمام بیماریها، چه جسمی چه روانپزشکی، در دوران بارداری و شیردهی داروهایی ایمن وجود دارد که کمترین عوارض را برای مادر، جنین و نوزاد دارند و روانپزشکان در صورت ضرورت، میتوانند این داروها را تجویز کنند. بنابراین، اینکه به یک مادر باردار یا شیرده بگوییم این مشکلات را تحمل کن تا پایان دوره بارداری یا شیردهی، اشتباه است.
بنابر اعلام روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، وی در پایان یادآور شد: اختلالات روانپزشکی شایع در دوران بارداری که حدود یکهفتم خانمهای باردار ممکن است به آنها مبتلا شوند، اغلب پیشآگهی خوبی دارند، یعنی خوشبختانه بهخوبی به درمان پاسخ میدهند و نسبت به دوره غیربارداری، این اختلالات بهتر با دارو کنترل میشوند. اما از سوی دیگر، اگر این اختلالات بهموقع درمان نشوند میتوانند بسیار پرمخاطره و آسیبزا باشند و دوره شیرین و دلپذیر بارداری را تبدیل به دورهای تلخ و دشوار کنند. بنابراین، لازم است این اختلالات جدی گرفته شوند و خانمهای عزیز باردار بدانند که در صورت بروز این اختلالات، باید به روانپزشک مراجعه کنند و مطمئن باشند درمانهای بسیار خوب، ایمن و اثربخشی برای این اختلالات وجود دارد.
http://new.sanatnews.ir/News//281259
برچسب ها :
بارداری
,
روانپزشکی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
بازگشایی کامل جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
صعود پرسپولیس در جام حذفی با طلسمشکنی مهاجم آنگولایی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
علیپور: خوشحالیم پای ژوائو به گلزنی باز شد
گاریدو: بازیهای جام حذفی خطرناک هستند
صالحی امیری با نخستوزیر آذربایجان دیدار کرد
آغاز ریلگذاری راه آهن خاش - چابهار
وزیر راه: کریدور شمال - جنوب راهبردی ترین پروژه ریلی کشور است
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز