وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
حذف خاطره بیبرقی با همت صنعت نفت
تاريخ:هفتم مرداد 1402 ساعت 11:42
|
کد : 280862
|
مشاهده: 562
به گزارش صنعت نیوز، صنعت نفت برای تأمین کامل سوخت لازم برای نیروگاهها و ورود مازاد برق خود به چرخه سراسری که سبب پایداری شبکه برق کشور میشود، از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده و همراه با وزارت نیرو در مبارزه با خاموشی میکوشد.
به گزارش صنعت نیوز، صنعت نفت برای تأمین کامل سوخت لازم برای نیروگاهها و ورود مازاد برق خود به چرخه سراسری که سبب پایداری شبکه برق کشور میشود، از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده و همراه با وزارت نیرو در مبارزه با خاموشی میکوشد.
خاموشیهای مکرر آن هم در اوج گرمای تابستان، پدیده ناخوشایندی بود که تا چند سال اخیر دامان سراسر کشور را فراگرفته بود و مردم مستأصل در خبرها بهدنبال برنامههای زمانبندی ساعات و مناطق خاموشی میگشتند؛ موضوعی که نه خُلق خوشی باقی گذاشته بود و نه فرصتی برای چارهاندیشی.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاشهای مستمر و اقدامهای بهموقع در حوزه تولید، عرضه و مصرف برق، خاموشیها به تاریخ پیوست که در این میان صنعت نفت نقش مهمی در حفظ پایداری شبکه برق داشته است تا آنجا که میتوان از صنعت نفت بهعنوان روشنکننده چراغ نیروگاهها یاد کرد.
سهم بالای گاز در سبد سوختی نیروگاهها
در تشریح این موضوع نخست باید اشاره کرد که نیروگاههای حرارتی، تولیدکننده بخش عمدهای از نیاز مصرف برق در کشور هستند؛ اما یکی از مسائل مهم در بهرهبرداری از این نیروگاهها، تأمین سوخت آنهاست که این نیروگاهها از گاز بهعنوان سوخت نخست و از سوخت مایع بهعنوان سوخت جایگزین استفاده میکنند. البته در فصل سرد سال سهم گاز از سبد سوختی نیروگاهها بهدلیل تأمین پایدار گاز بخش خانگی و اولویت این موضع، کمتر میشود، اما در فصل تابستان که گاز در بخش خانگی مصرف کمتری دارد، فرصت برای بهرهبرداری بیشتر نیروگاهها با سوخت گاز مهیاست تا در مجموع سالانه سهم سوخت گاز از سبد سوختی به ۸۰ درصد برسد.
مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در این زمینه از افزایش بیش از ۳ میلیارد مترمکعبی حجم گازرسانی به نیروگاهها در بهار امسال در مقایسه با همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد: حجم گاز ارسالی به نیروگاهها از ابتدای امسال تا پایان بهار، ۲۱ میلیارد و ۸۱۴ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه این شرکت در تعامل حداکثری با وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران با گازرسانی به نیروگاهها نقش بیبدیلی در حفظ جریان پایدار برق کشور دارد، به ثبت رکورد تازه تحویل گاز به نیروگاهها تا بیش از ۳۱۰ میلیون مترمکعب در روز اشاره کرد که رکوردی تازه در این حوزه بهشمار میآید.
به گفته معاون وزیر نفت، شرکت ملی گاز ایران از ابتدای امسال در مقاطع مختلف با وجود افزایش مصرف گاز در دیگر بخشها، فراتر از برنامه تعهد خود به نیروگاهها گازرسانی کرده است.
محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، هم در تازهترین گزارش خود درباره حجم گازرسانی به نیروگاهها، گفته است که این مقدار در روزهای آغازین مردادماه امسال روزانه ۳۱۱ میلیون مترمکعب بوده و نیروگاههای متصل به شبکه گاز کشور همچنان از ذخیره سوخت مایع استفاده نمیکنند.
شایان ذکر است نیروگاههای متصل به شبکه گاز کشور پس از بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده سهم بیش از ۳۰ درصدی از کل مصرف سالانه گاز کشور را به خود اختصاص دادهاند و این در حالی است که با توجه به پراکندگی نیروگاهها در همه استانهای کشور، زیرساختهای لازم در شبکه انتقال و توزیع گاز کشور بهمنظور تأمین گاز این بخش از سوی شرکت ملی گاز ایران اجرایی شده است.
از سویی طبق آمار وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱ هم حجم تولید کل برق در کشور، ۳۷۰ میلیارد کیلووات ساعت بوده که از این مقدار، ۹۳.۸ درصد از طریق نیروگاههای حرارتی تولید شده که این مهم نشاندهنده نقش بارز شرکت ملی گاز ایران بهعنوان اصلیترین و بزرگترین تأمینکننده سوخت لازم برای بخش نیروگاهی در تأمین پایدار انرژی موردنیاز در همه بخشهای کشور است.
سهم ۵۰ درصدی میدان مشترک پارس جنوبی در تولید برق کشور
میدان مشترک پارس جنوبی از جمله میدانهایی است که نقش برجستهای در سوخترسانی به نیروگاهها و تولید برق کشور دارد تا آنجا که بنا به گفته سیدهاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران، ۷۰ درصد گاز و ۵۰ درصد برق کشور از این میدان تأمین میشود و شاهرگ حیاتی انرژی کشور است.
او با اشاره به وابستگی شدید سبد انرژی کشور به گاز گفت: در شرایط عادی ۹۲ درصد برق کشور از گاز تولید میشود و کاهش تولید گاز بر تولید برق نیز اثرگذار است.
توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی باهدف مقابله با خاموشی
نباید فراموش کرد که صنعت نفت از صنایع پرمصرف انرژی بهویژه برق در کشور است، از این رو ساخت نیروگاه تولید برق از الزامهای پروژههای صنعت نفت است. بهدنبال این هدف، وزارت نفت دولت سیزدهم سال ۱۴۰۱ چند واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی را بهمنظور کمک به پایداری برق کشور به بهرهبرداری رساند تا با استفاده از افزایش توان تولید برق از طریق نیروگاههای صنعت نفت، خاموشی در شبکه برق کشور صورت نگیرد.
دو واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی و واحد بخار نیروگاه غرب کارون از جمله واحدهای بخار نیروگاههای صنعت نفت هستند که سال ۱۴۰۱ عملیاتی شدند. واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات و سرمایهگذاری بیش از ۴۵۰ میلیون یورو و ۲۳۴ هزار دلار و مبلغ ۳۶۵ میلیارد ریال در هفتم شهریورماه ۱۴۰۱ با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، و واحد دوم بخار این نیروگاه نیز به ارزش ۱۴۰ میلیون دلار ۱۱ اسفندماه به دستور رئیسجمهوری بهطور رسمی به بهرهبرداری رسید تا با انتقال توان خود به شبکه سراسری برق کشور بخشی از فشار ناشی از مصرف برق را بکاهد.
نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت هم بهمنظور تأمین کمبود تولید انرژی الکتریکی موردنیاز پالایشگاههای مستقر در منطقه کنگان مربوط به فازهای ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۹، ۲۲-۲۴، مجتمع پالایشگاهی سیراف، همچنین افزایش پایداری شبکه برق شرکت نفت و گاز پارس در منطقه عسلویه و کنگان، در مجاورت نیروگاه گازی متمرکز ساخته شده است که بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت در سه بلوک با افزایش ظرفیت تولید برق این نیروگاه، پشتیبانی قابلتوجهی از تولید پایدار گاز در پالایشگاههای پارس جنوبی خواهد داشت.
فاز بخار نیروگاه غرب کارون از دیگر راهکارهای وزارت نفت دولت سیزدهم در کمک به تولید برق کشور است که همزمان با افزایش ظرفیت ۱۶۰ مگاواتی این نیروگاه هشتم اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در سفر سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسید.
نیروگاه سیکل ترکیبی یادشده شامل دو واحد گازی به ظرفیت اسمی ۱۶۶ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت اسمی ۱۶۰ مگاوات در مجموع به ظرفیت اسمی ۴۹۲ مگاوات در شرایط استاندارد ساخته شده است.
برای اجرای این طرح ۳۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده است که بازپرداخت آن با تضمین ۲۰ساله خرید برق از نیروگاه از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام میشود.
http://new.sanatnews.ir/News//280862
برچسب ها :
برق
,
صنعت نفت
,
سوخت
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
بازگشایی کامل جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
صعود پرسپولیس در جام حذفی با طلسمشکنی مهاجم آنگولایی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
علیپور: خوشحالیم پای ژوائو به گلزنی باز شد
گاریدو: بازیهای جام حذفی خطرناک هستند
صالحی امیری با نخستوزیر آذربایجان دیدار کرد
آغاز ریلگذاری راه آهن خاش - چابهار
وزیر راه: کریدور شمال - جنوب راهبردی ترین پروژه ریلی کشور است
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز