تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت توافق کردند
|
در صنعت و اقتصاد، فرصت سعی و خطا نداریم
|
وجیهالله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت شد
|
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
|
تاکید بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی بین ایران و ارمنستان
|
پیام تسلیت وزیر صمت در پی شهادت سیدحسن نصرالله
|
توسعه همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
|
برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان در آیندهای نزدیک
|
همکاریهای ایران و تاجیکستان در حوزه برق توسعه مییابد
|
يک شنبه 20 آبان 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
قارچ تریکودرما جایگزین سموم و کودهای شیمیایی
تاريخ:سوم مرداد 1402 ساعت 09:38
|
کد : 280768
|
مشاهده: 178
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: با عرضه فرمولاسیونهای جدید و تجاری سازی زیست مهارگرهای گیاهی ابداعی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مزارع سبزتر میشوند.
دکتر غلامرضا صالحی جوزانی در گفت و گو با ایسنا گفت: تلاشهای ۱۵ ساله در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای دستیابی به عوامل مهارگر زیستی بیمارگرهای گیاهی و محرک رشدی با منشاء قارچ تریکودرما، به کسب دانش فنی و فروش آن به بخش خصوصی منجر شد و در حال حاضر در بیش از ۲۰ هزار هکتار مزارع و باغات استفاده میشود.
صالحی جوزانی افزود: با تجاری سازی و عرضه فرمولاسیونهای ابداعی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه فراوردههای زیستی محرک رشد گیاه و مهارگر عوامل بیماریهای گیاهی مبتنی بر سویههای بومی قارچ تریکودرما، ضمن جلوگیری از خسارات سنگین ناشی از عوامل بیمارگر گیاهی به مزارع کشاورزی، از ورود مقادیر انبوهی از بقایای خطرناک سموم و کودهای شیمیایی به محیط زیست جلوگیری میشود.
وی اظهار کرد: برای کنترل عوامل بیمارگر گیاهی که خسارتی حدود ۳۵ تا ۵۰ درصد به تولید کنندگان وارد می کنند، سالانه حدود ۲۵ هزار تن انواع سموم شیمیایی آفتکش و سه میلیون تن کود شیمیایی در مزارع، گلخانهها و باغهای کشور مصرف میشود. با توجه به عوارض و مشکلات مصرف زیاد سموم و کودهای شیمیایی، دانشمندان در تلاش هستند، روشهای کنترل بیولوژیک را جایگزین بخشی از مصرف نهادههای شیمیایی کنند.
دکتر صالحی جوزانی ادامه داد: روشهای کنترل بیولوژیک ضمن اینکه سالمتر و ایمنتر از روشهای شیمیایی است از دوام بیشتری برخوردار بوده و تاثیر بسیار کمی بر تعادل اکولوژیکی محیط دارند.
وی با اشاره به بازار بزرگ و رو به گسترش عوامل کنترل زیستی و محرکهای زیستی اظهار کرد: قارچ تریکودرما از جمله موفق ترین عوامل کنترل زیستی بیماریهای گیاهی است. قارچ تریکودرما با داشتن خاصیت ضد قارچی شدید علیه بسیاری از قارچهای بیماریزای گیاهی از جمله فوزاریومها، رایزوکتونیا، فایتوفترا، آلترناریا و پیتیوم، حدود ۶۰ درصد از بازار جهانی محصولات تجاری قارچی کنترل زیستی را به خود اختصاص داده است. این قارچ با ترشح آنتی بیوتیکها، آنزیمها و همچنین پارازیتیسم باعث متلاشی شدن هیفها و اختلالات فیزیولوژیکی در قارچهای بیماریزای گیاهی میشود.
دکتر صالحی جوزانی تصریح کرد: این قارچ به سهولت روی پس ماندههای گیاهی قابل دسترس و ارزان تکثیر شده و پس از وارد شدن در خاک به خوبی در خاک استقرار پیدا میکند. مناسب بودن برای تولید صنعتی، سازگاری با صنعت تخمیر و امکان کاربرد در کنترل تلفیقی از دیگر برتریهای این قارچ نسبت به سایر آنتاگونیستها است.
وی در خصوص روند دستیابی محققان پژوهشگاه به عوامل بیوکنترلی و محرک رشدی با منشاء قارچ تریکودرما گفت: نخستین گام برای ایجاد تولیدات موفق بر پایه میکروارگانیسمها یافتن و خالص سازی میکروارگانیسم بومی متناسب با شرایط اکولوژیکی آن منطقه است، زیرا میکرو ارگانیسمهای بومی قدرت سازگاری بهتر و بیشتری به منطقه و نیچ طبیعی خود دارند؛ لذا برای دستیابی به فراورده زیستی محرک رشد مبتنی بر تریکودرمای مناسب بومی ، حدود ۶۰۰ جدایه قارچ تریکودرما از مناطق مختلف ایران جمع آوری، خالص سازی و شناسایی شد.
وی افزود: در ادامه جهت بررسی اثرات ضد میکروبی جدایههای تریکودرما بر بیمارگرهای مهم گیاهی، تقابل بین جدایههای تریکودرما و تعدادی از بیمارگرهای مهم گیاهی انجام شد. تستهای گلخانهای و مزرعهای فرمولاسیون به دست آمده حاکی از کارایی ۸۰ تا ۱۰۰ درصدی آن علیه عوامل بیمارگر گیاهی بود. علاوه بر آن با مصرف این محصول عملکرد در سطح گلخانه و مزرعه ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافت که نشان از اثربخشی آن در کاهش میزان کود شیمیایی مصرفی توسط کشاورزان دارد.
به گفته رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از جمله دستاوردها و مزایای تولید محرک رشد مبتنی بر تریکودرما، کاهش میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی، توان محرک رشدی و کنترل بیمارگرهای گیاهی به شکل توامان، امکان استفاده این فرمولاسیون در شرایط آب و هوایی و گیاهان مختلف، کنترل زیستی طیف وسیعی از بیماریهای گیاهی، افزایش توان تحمل تنش خشکی، افزایش فاکتورهای رشدی گیاه و افزایش زنده مانی نهالهای منتقل شده به عرصه، کاهش تولید پسابهای آلوده و کاهش تخریب محیط زیست و استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی است.
گفتنی است این پروژه تحقیقاتی حاصل ۱۷ سال تلاش تیم تحقیقاتی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی است که با مسوولیت دکتر مژگان کوثری عضو هیات علمی این بخش تحقیقاتی به انجام رسیده است.
http://new.sanatnews.ir/News//280768
برچسب ها :
قارچ
,
کود
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
آخرین جزئیات گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
آخرين اخبار
پلیس آگاهی ۱۰۰ درصد قتلها را کشف میکند
سفیر ایران حمله تروریستی به ایستگاه قطار کویته پاکستان را محکوم کرد
سفر بورل به کییف در بحبوحه نگرانی از روی کار آمدن ترامپ
چالش کشورها برای محدود کردن دسترسی کودکان به فضای مجازی
درخواست لغو بازی جام حذفی از سوی استقلال
درمان زخم پای دیابتی و سوختگی با داروی ایرانی فاکتور رشد اپیدرمی
زاکربرگ در شکایتهای شبکه اجتماعی مصونیت گرفت
آغاز مرمت قلعه گِلاشگرد شهرستان فاریاب
بارش باران در برخی جادههای استان تهران
چین، سفیر فیلیپین را احضار کرد
آکسیوس: ترامپ به زلنسکی اطمینان داده از اوکراین حمایت میکند
آغاز ثبت نام آزمون ارشد از فردا
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز