شنبه 3 آذر 1403

تجویزهای غلط در طب ایرانی فرد را دچار سخت‌ترین مشکلات کبدی می‌کند

  تاريخ:اول مرداد 1402 ساعت 13:10   |     کد : 280662   |     مشاهده: 278
مدیرگروه رشته طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از افراد فاقد صلاحیت در زمینه طب ایرانی به تجویزهای نادرست می پردازند، گفت: کسی که تحصیلات علمی و شناختی نسبت به این موضوع ندارد می تواند با تجویز غلط فرد را دچار سخت‌ترین مشکلات کبدی کند که در مواردی غیرقابل جبران است.
دکتر مهدی بیگلرخانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طب ایرانی یا طب سنتی آکادمیک تلفیقی از اندوخته های هزاران ساله ارزشمند و غنی در رابطه با طب و نکات علمی تأیید شده از سوی علم پزشکی است.
وی با بیان اینکه طب ایرانی نکات علمی تلفیق شده با سنت و اشارات دینی است که منطقی و تأیید شده از سوی وزارت بهداشت دارد، افزود: ارائه خدمات طب ایرانی به شکل علمی و مورد تأیید وزارت بهداشت می تواند زمینه فعالیت افراد فاقد صلاحیت در این حوزه را سلب کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از افراد فاقد صلاحیت در این زمینه به تجویزهای نادرست می پردازند، توضیح داد: افرادی که فاقد پروانه پزشکی هستند و تجویزهای نابه‌جایی برای افراد دارند، در این زمینه بسیار فعالیت می کنند اما باید گفت کسی که تحصیلات علمی و شناختی نسبت به این موضوع ندارد می تواند با تجویز غلط فرد را دچار سخت ترین مشکلات کبدی کند که در مواردی غیرقابل جبران است.
بیگلرخانی با اشاره به اینکه طب سنتی باید آکادمیک و علمی باشد و فرد تجویزکننده در این زمینه در دانشگاه طب ایرانی تحصیلکرده باشد چراکه ترکیب و درصد مواد دارویی نیازمند دانسته های علمی است، خاطرنشان کرد: رشته تحصیلی طب ایرانی نیاز به شناخته شدن دارد چراکه این رشته جدید و حدود ۱۲ ساست ال که به طور رسمی در دانشگاه های طب ایرانی تدریس می شود به طوریکه افراد شناخت کافی نسبت به این رشته ندارند و تبلیغات به اندازه کافی صورت نگرفته و سوداگرانی که از این طریق کسب درآمد دارند، سوءاستفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه آمد و رفت دولت های مختلف اثرات سوء در این رشته داشته است، افزود: آمد و رفت دولت های مختلف با دیدگاه های سیاسی متفاوت این رشته را به شدت تحت تأثیر قرار داده تا جایی که در یک دوره بسیار پراهمیت شده و در دوره بعدی مورد بی مهری قرار گرفته است.
مدیرگروه رشته طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: داروهای گیاهی بدون ضرر نیستند و این باور اشتباه وجود دارد که ترکیب یا زیاده روی در مصرف آسیب رسان نیست اما اگر زیرنظر پزشک تحصیلکرده در این حوزه تجویز شود، می‌تواند کمک کننده و درمان مناسب باشد.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی در زمینه بیمارهای غیر حاد مؤثر هستند، تصریح کرد: افرادی که دچار بیمارهای غیراورژانسی و غیر حاد هستند می توانند از درمان های طب سنتی استفاده کنند چراکه با اصلاح مزاج و سبک زندگی قابل درمان‌اند.
بیگلرخانی یادآور شد: این رشته در دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۸ با هدف تربیت پزشکان حاذق در زمینه گیاهان دارویی راه اندازی شده و در حال حاضر سلامتکده تخصصی آموزشی، درمانی با هدف ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در چهارچوب های علمی و پزشکی در شهر همدان در چهارراه خواجه رشید در حال ارائه خدمت است و در این مرکز خدمات حجامت، زالودرمانی، مشاوره تغذیه و ... انجام می شود.

http://new.sanatnews.ir/News//280662
Share

برچسب ها :  فرهنگیان , مسکن
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است