تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت توافق کردند
|
در صنعت و اقتصاد، فرصت سعی و خطا نداریم
|
وجیهالله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت شد
|
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
|
تاکید بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی بین ایران و ارمنستان
|
پیام تسلیت وزیر صمت در پی شهادت سیدحسن نصرالله
|
توسعه همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
|
برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان در آیندهای نزدیک
|
همکاریهای ایران و تاجیکستان در حوزه برق توسعه مییابد
|
يک شنبه 20 آبان 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ترغیب کنیا به گسترش تعاملات تجاری با ایران
تاريخ:نوزدهم تير 1402 ساعت 14:48
|
کد : 280121
|
مشاهده: 233
سفیر ایران در کنیا با اشاره به ظرفیتهای موجود در این کشور برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری با ایران اظهار کرد: در حال حاضر کشور کنیا در مرکز آفریقا از نظر اقتصادی بعد از آفریقای جنوبی در رده دوم قرار دارد و نسبت به کشورهای پیرامونی خود در وضعیت بهتری به سر میبرد.
جعفر برمکی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران به کنیا در هفته پیش رو در مورد ابعاد اهمیت سیاسی و اقتصادی این کشور آفریقایی تصریح کرد: این کشور از نظر سوق الجیشی در موقعیت خوبی قرار گرفته است و در واقع به نوعی به همراه تانزانیا دروازه ورودی به شرق آفریقا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه کشورهایی چون اوگاندا، رواندا، بوروندی، سودان جنوبی، کنگو، تانزانیا و کنیا، جامعه اقتصادی شرق آفریقا را تشکیل میدهند که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارند، اظهار کرد: به جز دو کشور تانزانیا و کنیا مابقی این کشورها در خشکی محصور هستند. کشور کنیا به دلیل زیرساختهای خوبی که دارد، محل رجوع و دسترسی کشورهایی است که در این منطقه در خشکی محصور هستند و برای ما نیز تعامل با کنیا فرصت خوبی است که از طریق این کشور به کشورهای دیگر حوزه شرق آسیا دسترسی پیدا کنیم.
وضعیت رشد اقتصادی کنیا در سالهای اخیر
سفیر ایران در نایروبی با بیان اینکه کنیا طی سالهای گذشته از رشد اقتصادی خوبی برخوردار بوده است، گفت: از این زاویه در آفریقای مرکزی این کشور بعد از آفریقای جنوبی در رتبه دوم قرار دارد، البته شاید تا سال گذشته کشور اوگاندا به خاطر موضوع نفت در رتبه دوم بود؛ ولی اکنون کنیا در این رتبه قرار گرفته است.
پیشرفتهای کنیا در حوزه ICT
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کشور کنیا در حوزه ICT پیشرفت خوبی داشته است، تصریح کرد: ستون فقرات این کشور کشاورزی است و در مجموع میتوان گفت از نظر رشد اقتصادی کشور کنیا نسبت به کشورهای اطرافش دارای وضعیت بهتری است.
برمکی همچنین به جایگاه کنیا در حوزه آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاه نایروبی جزء ۱۰ دانشگاه برتر آفریقا است و دانشگاه اول در منطقه شرق آفریقا محسوب میشود.
وی همچنین در ادامه افزود: در جامعه شرق آفریقا، کشورها بین خود تجارت ترجیحی ایجاد کرده اند و کنیا به همراه دیگر کشورها در این حوزه عضو بازار مشترک شرق و جنوب آفریقا (کومسا) است، بازاری که متشکل از ۲۲ عضو است.
سفیر ایران در کنیا با بیان اینکه این کشور با کشورهایی چون آمریکا و انگلیس در برخی از حوزه ها دارای تجارت ترجیحی با تعرفه صفر است، اظهار کرد: موقعیت کنیا این فرصت را برای ما فراهم میکند که از طریق این کشور به بازارهای کشورهای دیگر در این منطقه دسترسی داشته باشیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه از نظر سیاسی نیز، کنیا یکی از کشورهای مهم شرق آفریقا است و در همین چارچوب مورد رجوع برخی از کشورها در این منطقه از نظر دیپلماتیک است، گفت: گسترش روابط ما با این کشور در حوزه های مختلف میتواند باعث افزایش حضور ما در منطقه شرق آفریقا به عنوان نزدیکترین دروازه ورودی به آفریقا شود.
حضور بلوچهای ایران در کنیا از حدود 300 سال پیش
برمکی با اشاره به حضور تاریخی ایرانیها در این منطقه گفت: ایرانی ها از جمله قوم بلوچ با مهاجرت از بلوچستان از حدود ۳۰۰ سال پیش در این منطقه حضور داشتند و شیرازی ها نیز به امر تجارت در این حوزه جغرافیایی مشغول بوده اند و طبیعتا این حضور، زمینههای خوبی را فراهم میکند که ما در منطقه شرق آفریقا حضور گستردهتری را داشته باشیم.
وی همچنینن با بیان اینکه براساس آمار رسمی میزان حجم تبادلات ایران و کنیا حدود ۱۰۰ میلیون دلار است، اظهار کرد: اما آمارهای غیررسمی رقمی بیش از این را نشان می دهد مثلا رقم صادرات "قیر" ایران به این کشور بالای ۵۰ میلیون دلار است و یا ما حجم خوبی از "کود اوره" را به این کشور صادر کرده ایم.
ترغیب کنیاییها برای گسترش تعاملات تجاری با ایران
برمکی با بیان اینکه یکی دیگر از زمینه های صادرات ایران به کنیا، ماشین آلات کشاورزی است، افزود: برای گسترش توسعه تجارت خارجی با این کشور برنامه های مختلفی داریم و ما تلاش داریم که کنیایی ها را برای افزایش تجارت با ایران ترغیب کنیم و در همین چارچوب می بایست برخی از نیازها را از این کشور تامین کنیم.
وی با بیان اینکه چای و قهوه دو کالایی هستند که ایران از کنیا وارد می کند، افزود: ما امکانی را فراهم کرده ایم که آنها در منطقه آزاد چابهار، انباری برای قرار دادن حجم زیادی از چای خود داشته باشند و در همان جا، چایی را که به صورت حجمی وارد کرده اند، بعد از بسته بندی به کشورهای همسایه ما صادر کنند.
تلاش برای واردات گوشت گوسفندی از کنیا
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین اظهار کرد: در تلاش هستیم که بتوانیم گوشت گوسفندی از این کشور وارد کنیم و امیدواریم در سفر پیش روی رئیس جمهور به کنیا در این زمینه به نتیجه خوبی برسیم تا این زمینه فراهم شود که قیمت در بازار ایران در این ارتباط شکسته شود.
وی همچنین با بیان اینکه آخرین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کنیا بیش از هفت سال پیش برگزار شده است، تصریح کرد: قرار بود سال گذشته این نشست بار دیگر برگزار شود ولی به دلایلی به تعویق افتاد و انتظار داریم که در سال جاری بتوانیم این نشست را برگزار کنیم.
تعداد ایرانیان ساکن کنیا
سفیر ایران در کنیا درپاسخ به سوال ایسنا در مورد تعداد ایرانیان ساکن این کشور آفریقایی نیز گفت: حدود ۱۲۰ ایرانی در این کشور آفریقایی زندگی میکنند که تعدادی از آنها فعالان اقتصادی هستند که در حوزه های فنی و مهندسی مشغول به کار میباشند و برخی از آنها نیز در دو نهاد تخصصی سازمان ملل که در کنیا فعالیت دارند، مشغول به فعالیت هستند.
عدم همکاری شرکت ماهان برای برقراری پرواز مستقیم بین ایران و کنیا
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در مورد همکاریهای دو کشور در حوزه گردشگری نیز اظهار کرد: ما سال گذشته موفق شدیم، مجوز پرواز شرکت"ماهان" به کنیا برای سه بار در هفته را دریافت کنیم ولی متاسفانه شرکت ماهان در این زمینه همکاری نکرد و این موضوع پیش نرفت؛ ولی اگر این موضوع به خوبی محقق شده بود کمک شایانی به توسعه گردشگری بین دو کشور می کرد.
برمکی با بیان این که جمعیت مسلمان و همچنین شیعه این کشور، برای سفر به ایران تمایل دارند، ادامه داد : در واقع ظرفیت های زیادی برای ایران در ارتباط با گردشگری زیارتی سیاحتی و سلامت در مورد کنیا وجود دارد و وجود پروازهای مستقیم بین دو کشور با توجه به کوتاه کردن مسیر و کاهش هزینه ها، نقش مهمی را می تواند در این زمینه ایفا کند.
پیگیری لغو روادید برای تسهیل سفر اتباع دو کشور
وی در بخشی دیگری از گفتوگوی خود با ایسنا با بیان این که برای تسهیل سفر اتباع دو کشور به ایران و کنیا موضوع لغو روادید را دنبال میکنیم، افزود: احتمالا این موضوع را در جلسه آتی کمیسیون مشترک دو کشور مورد بررسی قرار می دهیم و اگر به نتیجه برسد تسهیلات خوبی را برای سفر اتباع دو کشور فراهم میکند.
تلاش برای انتقال زندانی ایرانی در کنیا به داخل کشور
سفیر ایران در کنیا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایرانی زندانی در کنیا وجود دارد؟ گفت: یک تبعه ایرانی به جرم حمل مواد مخدر در کنیا در زندان به سر می برد.
وی در این ارتباط ادامه داد: محکومیت صادره برای این شهروند ایرانی سنگین است. ما تلاش داریم که او را به ایران منتقل کنیم که البته احتمال آن ضعیف است.
مشکل مراودات و تبادلات بانکی مهم ترین مانع برای توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو کشور
سفیر ایران در کنیا در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مهم ترین مانع برای توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور چیست، اظهار کرد: مهم ترین مانع موضوع مراودات و تبادلات بانکی است و اگر این مشکل حل شود، یقینا زمینه ساز حل دیگر مشکلات و توسعه حجم تجارت بین دو کشور خواهد شد.
کشت فرا سرزمینی در کنیا
برمکی با بیان این که در جریان سفر رئیسجمهور به کنیا بر اساس برنامه ریزی انجام شده توافق نامه و قراردهای جدیدی برای توسعه همکاری ها بین دو کشور توسط مقامات ایرانی و کنیایی به امضا خواهد رسید در مورد اقدامات ایران جهت انجام کشت فرا سرزمینی در کنیا با توجه به پتانسیلی که در این کشور در این ارتباط وجود دارد، گفت : ما در این زمینه اطلاعات خوبی جمع آوری کرده ایم ولی متاسفانه از طرف ایران اقدامی صورت نگرفته است ومن در همین جا بازهم تاکید می کنم که اگر کسانی در این حوزه بخواهند به صورت جدی فعالیت کنند حتما به آنها در این زمینه کمک و تسهیلاتی را فراهم می کنیم.
http://new.sanatnews.ir/News//280121
برچسب ها :
کنیا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
آخرین جزئیات گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
آخرين اخبار
واکنش سازمان غذا و دارو به عرضه غذاهای حرامگوشت در برخی رستورانها
لزوم برگزاری کلاسهای جبرانی برای کودکان لازمالتوجه از دیماه
بایدن نگفت درباره چه چیزی با ترامپ در کاخ سفید صحبت میکند
حضور وزیر خارجه سوریه در ریاض
حملات هوایی جدید آمریکا و انگلیس به استانهای صنعا و عمران در یمن
قرارداد ۱۵ ساله ادنوک برای فروش گاز به آلمان
پلیس آگاهی ۱۰۰ درصد قتلها را کشف میکند
سفیر ایران حمله تروریستی به ایستگاه قطار کویته پاکستان را محکوم کرد
سفر بورل به کییف در بحبوحه نگرانی از روی کار آمدن ترامپ
چالش کشورها برای محدود کردن دسترسی کودکان به فضای مجازی
درخواست لغو بازی جام حذفی از سوی استقلال
درمان زخم پای دیابتی و سوختگی با داروی ایرانی فاکتور رشد اپیدرمی
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز