شنبه 3 آذر 1403

کارت زرد نمایندگان به هجمه‌سازان علیه وزارت نفت

کارت زرد نمایندگان به هجمه‌سازان علیه وزارت نفت
  تاريخ:يازدهم تير 1402 ساعت 14:15   |     کد : 279625   |     مشاهده: 719
به گزارش صنعت نیوز، عملکرد بهینه در توسعه صادرات نفت و تأمین سوخت گاز مایع و بنزین کشور و بسیاری موارد دیگر، باعث شد بار دیگر این وزارتخانه بیانیه تقدیر و تشکر اکثریت قاطع نمایندگان مجلس را دریافت کند.
به گزارش صنعت نیوز، عملکرد بهینه در توسعه صادرات نفت و تأمین سوخت گاز مایع و بنزین کشور و بسیاری موارد دیگر، باعث شد بار دیگر این وزارتخانه بیانیه تقدیر و تشکر اکثریت قاطع نمایندگان مجلس را دریافت کند.
هفته گذشته در نشست علنی مجلس شورای اسلامی بیانیه تقدیر و تشکر ۲۲۰ نفر از نمایندگان مردم خطاب به رئیس‌جمهوری درباره اقدام‌های شایسته وزارت نفت قرائت شد که از عملکرد بهینه وزارت نفت دولت سیزدهم حکایت داشت؛ عملکردی که باعث شد نمایندگان مردم برخلاف همیشه که در راستای انجام‌وظیفه، با مشاهده عملکرد نامناسب وزارت نفت و نارضایتی مردم در دولت‌های قبل بلافاصله دست به کارت می‌شدند، این بار هم دست‌به‌کار شوند، اما از نوع تشویق و تقدیر.
مواردی که این نمایندگان در بیانیه مذکور تکریم کردند از جمله مواردی است که وزارت نفت در سال گذشته به نحو احسن و مطابق با قانون تعریف‌شده به سرانجام رسانده بود، از جمله تحقق صادرات نفت خام و میعانات برابر تکالیف مشخص‌شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و عملکرد بالای درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی.
گام برداشتن وزارت نفت برابر تکالیف مشخص‌شده در قانون بودجه/ تحقق دوبرابری صادرات
مطابق قانون بودجه ۱۴۰۱، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز چهل درصد (۴۰%) تعیین و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شد در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم چهارده‌ونیم درصد (۱۴/۵%) شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت خام و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت) و سهم چهارده‌ونیم درصد (۱۴/۵%) شرکت دولتی ذی‌ربط وزارت نفت از محل خالص صادرات گاز طبیعی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) همچنین سهم سه درصد (۳%) موضوع ردیف درآمدی ۲۱۰۱۰۹ جدول شماره ۵ این قانون اقدام کند.
ضمن اینکه وزارت نفت مکلف شد هر ماه گزارش مقدار صادرات نفت، میعانات گازی و گاز طبیعی و فرآورده‌های اصلی و فرعی نفتی و گازی و ارز حاصل از آن، همچنین وصولی آن و میزان واردات گاز طبیعی و ارز پرداختی بابت آن را به سازمان برنامه‌وبودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه‌داری کل کشور) و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون‌های برنامه‌وبودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه کند.
همچنین وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابع ذی‌ربط موظف شد از محل سهم چهارده‌ونیم درصد (۱۴/۵%) شرکت مذکور تا میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال نسبت به گازرسانی به روستاها و اتمام طرح (پروژه)‌های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها، تداوم گازرسانی با اولویت گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان و استان‌های نفت‌خیز و گاز خیز، با اولویت روستاها و مناطق در حاشیه و محاط در جنگل‌ها و مناطق بحرانی، مناطقی که از لحاظ گازرسانی شهری و روستایی پایین‌تر از متوسط کشور هستند، همچنین روستاهای واقع در مناطق کوهستانی، سردسیر و سخت‌گذر حداقل چهار برابر سرانه اقدام‌های لازم را به عمل آورد. شرکت مذکور موظف به گازرسانی تا درِ مدارس و مساجد روستایی شد.
مواردی که وزارت نفت به همت متخصصان و کارکنان فعال و همیشه در صحنه به‌خوبی به سرانجام رساند تا آنجا که طبق آمار مؤسسات خارجی کپلر و ورتکسا از بلومبرگ، صادرات نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز بود که طبق آخرین گزارش بلومبرگ به اعداد ۱.۳ الی ۱.۴ میلیون بشکه در روز در ماه پایانی ۲۰۲۲ (دی‌ماه) رسید و دوبرابر شد. درآمد حاصله مطابق قانون بودجه ۱۴۰۱ محاسبه و برآورد شد.
افتتاح فاز ۲ پالایشگاه آبادان زیر ذره‌بین نمایندگان/ نمره ۲۰ وزارت نفت از مجلسیان
در کنار تلاش‌ها برای توسعه صادرات با دیپلماسی انرژی، تکمیل و راه‌اندازی فاز دوم پتروپالایشگاه آبادان همسو با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در ۲۹ اسفندماه و هم‌زمان با روز ملی‌ شدن صنعت نفت با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری رقم خورد که مطابق گزارش‌های ارائه‌شده، با افتتاح این طرح که در شرایط سخت تحریمی و با تکیه‌ بر توان داخلی، ظرفیت تولید پالایشگاه آبادان با افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای به روزانه ۶۳۰ هزار بشکه می‌رسد. بر این‌ اساس مقدار تولید بنزین در این پالایشگاه از ۱۰ میلیون لیتر به ۱۴ و تولید گازوئیل از ۱۶ به ۲۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
شایان‌ ذکر است طراحی، ساخت و نصب بزرگ‌ترین واحد تقطیر در اتمسفر به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز و واحد تقطیر در خلأ به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز در منطقه غرب آسیا، طراحی، ساخت و نصب بزرگ‌ترین هیدورکراکر (شکست کاتالیستی هیدروژنی) در منطقه غرب آسیا با ظرفیت بیش از ۴۲ هزار بشکه در روز، طراحی، ساخت، حمل و نصب یکپارچه بزرگ‌ترین کوره هیدروژن در منطقه غرب آسیا به وزن ۱۵۰۰ تن، طراحی، ساخت و نصب بلندترین مشعل‌های پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۰ و ۱۲۵ متر و طراحی، ساخت و نصب بزرگ‌ترین واحد تصفیه هیدروژنی نفتا به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه در روز از جمله ویژگی‌های این طرح هستند.
همچنین ۳۴ میلیون ساعت کار بدون حادثه (ناتوان‌کننده) در ابرپروژه‌های پالایشی در کشور، پیشرفت ۳۲ درصدی در بخش اجرایی در ابرپروژه‌های پالایشی در سال پایانی پروژه و در دولت سیزدهم و اشتغال‌آفرینی مستقیم برای ۷ هزار و ۳۰۰ نفر و ۱۵ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور رکوردهایی هستند که در جریان اجرای این پروژه ثبت شده‌اند.
بر همین اساس، نمایندگان مجلس در بیانیه تقدیر و تشکر خود از وزارت نفت، بر افتتاح فاز دوم پتروپالایشگاه آبادان همسو با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری صحه گذاشته و آن را نمره ۲۰ در کارنامه وزارت نفت قلمداد کردند.
از لوله‌گذاری‌های مناسب و به‌موقع تا تأمین پایدار سوخت گاز مایع کشور در دولت سیزدهم
مورد دیگری که نمایندگان مجلس را وادار به ابراز تقدیر و تشکر از وزارت نفت کرد، تأمین پایدار سوخت گاز مایع کشور در زمستان ۱۴۰۱ و عدم قطعی گاز خانگی و خاموشی نیروگاه‌ها بود که با انجام تدابیر لازم از سوی وزارت نفت و افزایش ظرفیت خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی سوخت مایع موردنیاز نیروگاه‌ها برای سوخت‌رسانی پایدار در زمستان به‌خوبی به سرانجام رسید. در همین راستا، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به نوسازی خطوط لوله افزود: خطوط فعلی که در حال انتقال نفت خام و فراورده‌های نفتی هستند، تا چند دهه نیز به کار خود ادامه می‌دهند، ضمن اینکه اکنون ۱۲۵ کیلومتر خط لوله نظامیه به سبزآب و ۳۰ کیلومتر تغییر مسیر خمینی‌شهر در دست‌ساخت است.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۱۳۱ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده از مسیر خطوط لوله منتقل شد که از این میزان ۶۳ میلیارد لیتر فراورده نفتی و ۶۸ میلیارد لیتر نیز مربوط به نفت خام بوده، ضمن اینکه رقم انتقال در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۸ میلیارد لیتر بود که نشان می‌دهد انتقال از خطوط لوله در سال گذشته بیش از ۲ درصد رشد داشته است.
به گفته مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران، پارسال ۳.۸ میلیارد لیتر فرآورده به نیروگاه‌ها انتقال دادیم.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۳۰ میلیارد لیتر فرآورده در کشور مصرف شده که ۶۰ میلیارد لیتر آن از طریق خط لوله منتقل شده است، گفت: هزینه انتقال فرآورده با نفتکش جاده پیما در هر تن کیلومتر ۷۳۸ تومان است و این رقم برای خطوط لوله ۷۹ تومان برآورد می‌شود و نشان می‌دهد با انتقال خط لوله هزینه انتقال تا ۹۰ درصد کاهش می‌یابد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات افزود: هر لیتر فرآرده ۵۸۵ کیلومتر جابه‌جا می‌شود، بنابراین با استفاده از خطوط لوله، ۱.۷ میلیارد لیتر صرفه‌جویی نفت گاز معادل ۱.۲۶ میلیارد دلار انجام شده است.
خداحافظی با ازدحام جایگاه‌های سوخت با تدبیر وزارت نفت
تأمین و توزیع مناسب بنزین در سال گذشته و ایام پرتردد سال و نبود ازدحام در جایگاه‌های سوخت آن هم در شرایطی که سفرهای نوروزی به‌طور معمول در مدت‌زمان ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین آغاز می‌شود و خاتمه می‌یابد، از دیگر عملکردهای مورد تقدیر وزارت نفت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
این موضوع آنجا حائز اهمیت می شود که پیش‌ از این و با شکسته‌ شدن رکورد مصرف بنزین در روزهای پایانی سال، شاهد کمبود سوخت یا ازدحام در جایگاه سوخت بودیم، اما با تدبیر وزارت نفت دولت سیزدهم این امر از خاطره‌ها پاک شد؛ آن هم در شرایطی که به‌عنوان نمونه در همان زمان علی‌اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، بارها از افزایش رکورد مصرف بنزین برای چندمین بار در روزهای پایانی سال خبر داده و عنوان کرده بود در ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، میزان ۱۴۴ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور مصرف شد، این عدد در مقایسه با روز ۲۹ اسفند ۱۴۰۰، رشد ۲۷.۷ درصدی داشت، اما به همت همکاران ما در ستاد و مناطق این شرکت و کارکنان زنجیره توزیع، سوخت‌رسانی به نحو احسن انجام می‌شود و هیچ کمبودی وجود ندارد.
نژادعلی یادآور شده بود میانگین مصرف ۱۰ روزه منتهی به پایان سال ۱۴۰۱، عدد ۱۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بوده است. این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱۰ روزه پایانی سال ۱۴۰۰) ۱۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.
مهر تأیید نمایندگان بر افتتاح آخرین پالایشگاه بخش خشکی میدان مشترک گازی ۱۴ پارس جنوبی
افتتاح و بهره‌برداری فاز ۱۴ پارس جنوبی و بهره‌برداری از طرح‌های ان‌جی‌ال و کاهش تلفات و هدررفت گاز و خام‌سوزی گاز در مشعل از دیگر عملکردهای وزارت نفت است که مورد تقدیر مجلس شورای اسلامی قرار گرفت؛ پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی این میدان مشترک گازی وظیفه پالایش گاز ترش برداشت‌شده از سکوهای این فاز در دریا را به عهده دارد.
این پالایشگاه که ۱۱ اسفندماه سال گذشته با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، جواد اوجی وزیر نفت و جمعی از مقام‌های کشوری و استان بوشهر، به‌طور رسمی به بهره‌برداری رسید، سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.
سکوهای این فاز پیش‌تر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرین‌سازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ هم‌زمان با آغاز به کار دولت سیزدهم و اعتبار ۵.۲ میلیارد دلار برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تأمین و اجرای خطوط لوله دریایی و تأسیسات دریایی و با استفاده ۷۰ درصدی از تجهیزات ایرانی عملیاتی شد.
با بهره‌برداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری (متان) و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد، همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی تولید می‌شود.
افتتاح و بهره‌برداری فاز ۱۴ پارس جنوبی و بهره‌برداری از طرح‌های ان‌جی‌ال و کاهش تلفات و هدررفت گاز و خام‌سوزی گاز در مشعل از دیگر عملکردهای وزارت نفت است که مورد تقدیر مجلس شورای اسلامی قرار گرفت؛ پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی این میدان مشترک گازی وظیفه پالایش گاز ترش برداشت‌شده از سکوهای این فاز در دریا را به عهده دارد.
این پالایشگاه که ۱۱ اسفندماه سال گذشته با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، جواد اوجی وزیر نفت و جمعی از مقام‌های کشوری و استان بوشهر، به‌طور رسمی به بهره‌برداری رسید، سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.
سکوهای این فاز پیش‌تر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرین‌سازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ هم‌زمان با آغاز به کار دولت سیزدهم و اعتبار ۵.۲ میلیارد دلار برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تأمین و اجرای خطوط لوله دریایی و تأسیسات دریایی و با استفاده ۷۰ درصدی از تجهیزات ایرانی عملیاتی شد.
با بهره‌برداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری (متان) و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد، همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی تولید می‌شود.

http://new.sanatnews.ir/News//279625
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است