وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
رهاسازی محدود آب کشاورزی از سد شهید رجایی آغاز شد
تاريخ:چهارم تير 1402 ساعت 12:16
|
کد : 279162
|
مشاهده: 273
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: رهاسازی آب سد شهید رجایی به صورت محدود و بر اساس نوبتبندی از روز گذشته آغاز شد تا بخشی از مشکلات مربوط به کمآبی کشتزارهای پاییندست سد کاسته شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، حیدر داوودیان روز یکشنبه ۴ تیرماه اظهار کرد: امسال با توجه به شرایط نامناسب ذخیرهسازی آب در سدهای استان به ویژه سد شهید رجایی، رهاسازی آب برای کشاورزی از این سد در دستور کار قرار نگرفته بود. اما از دیروز ۳ تیرماه دریچه خروجی این سد برای رهاسازی محدود آب به صورت موقت باز شده است.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۹ درصد مخزن سد شهید رجایی پر است و به همین دلیل امکان اینکه مانند سالهای گذشته رهاسازی آب را برای تأمین آب کشتزارهای پاییندست انجام دهیم وجود ندارد و اولویت با تأمین آب آشامیدنی است. اما طبق محاسباتی که انجام شد قرار است به اندازه ۵ میلیون متر مکعب آب از این سد با انجام نوبتبندی رهاسازی شود که این عملیات از دیروز آغاز شد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: متاسفانه استان ما امسال در بین استانهای دچار بحران خشکسالی قرار دارد. مازندران امسال بعد از استان گلستان در رده دوم خشکسالی قرار دارد و با توجه به اینکه اقتصاد مازندران به کشاورزی و آب وابسته است، خشکسالی آسیب جدی به اقتصاد این استان وارد میکند.
وی با اشاره به بارندگیهای مناسب بهار امسال در مازندران و کاهش اثرات خشکسالی خاطرنشان کرد: تا ابتدای بهار امسال شرایط آماری ما در بارندگیها بسیار نامطلوب و نگرانکننده بود. اما خوشبختانه در بهار امسال بارندگی بالاتر از نرمال داشتیم که کمک کرد تا کمی از اثرات بحران خشکسالی کاسته شود. با این حال در حال حاضر نسبت به دوره درازمدت ۲۰ درصد کاهش بارندگی داریم که این کاهش بارندگی سبب کم شدن آورد رودخانهها میشود.
داوودیان افزود: آورد رودخانههای مازندران در سالهای اخیر حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ متر مکعب بود که اکنون به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است. پیامد این کاهش در سازههای ذخیره آب استان به طور مشهودی قابل مشاهده است. به طوری که در سد شهید رجایی ساری اکنون ۴۸ میلیون متر مکعب از حجم ۱۶۲ میلیون متر مکعبی آب وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران اظهار کرد: امسال به دلیل خشکسالی سازههای مهار آبهای سطحی ما پر نشده و وضعیت خوبی ندارند. در گذشته یک سری اقداماتی برای مهار آبهای سطحی انجام شد که همه این اقدامات توانسته حدود ۱۷ درصد آبهای سطحی مازندران را مهار کند. در حالی که این رقم برای میانگین کشوری حدود ۵۰ درصد است.
داوودیان با اشاره با در دست اجرا بودن برخی پروژههای مهار آبهای سطحی در مازندران گفت: ما سد گلورد را داریم که مرحله نهایی را طی میکند و سد هراز را داریم که به ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است. در سال گذشته توانستیم مجوز ساخت سد سجادرود را دریافت کنیم. مجوز سد زارمرود هم در گذشته دریافت شد و جزو سدهایی محسوب میشود که باید سریعتر ساخته شود تا مدیریت درستی در بخش آب این منطقه داشته باشیم. با این پروژهها میتوانیم میانگین مهار آبهای سطحی را در استان به حدود ۳۷ درصد برسانیم.
وی تصریح کرد: برای اینکه کشاورزی پایدار داشته باشیم باید آب را مدیریت کنیم. منظور ما صرفا ساخت سد و سازههای بزرگ نیست. ما سدهای لاستیکی را هم در دستور کار قرار دادیم که در انتهای رودخانه ساخته میشود و بازچرخانی آب را انجام میدهد. یعنی شاید تجن آب نداشته باشد، اما پشت سد لاستیکی فرحآباد پر آب است و آب کشاورزی منطقه تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران درباره برخی اختلافنظرها پیرامون اجرای سازههای مهار آب در مازندران گفت: اینکه بعضی از دوستان شعار میدهند سدسازی منسوخ شده و نباید سد ساخته شود را در عین احترام به همه این عزیزان چندان درست نمیدانیم. ما در کشورمان دچار تغییر اقلیم شدهایم. الگوی بارندگیها تغییر کرده و نیاز داریم که بارندگیهای شدید و ناگهانی را مهار کنیم. ما در ترسالی هم دچار بحران میشویم. سال ۱۳۹۷ با بارشی که اتفاق افتاد بخش زیادی از زمینهای کشاورزی ما دچار خسارت شد. پس نیاز داریم که سازههای مناسبی برای مهار این روانآبها داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران در این گفتوگوی تلویزیونی بخشی از اقدامات انجام شده این دستگاه برای مدیریت خشکسالی در سال آبی جاری را نیز تشریح کرد و خواستار همراهی کشاورزان در رعایت مصرف آب و توجه به توصیههای کارشناسان برای عبور از بحران خشکسالی شد.
http://new.sanatnews.ir/News//279162
برچسب ها :
کم آبی
,
سد
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز