پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
شنبه 30 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
هدف اصلی واردات گاز از ترکمنستان، تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه است
تاريخ:بيست و چهارم خرداد 1402 ساعت 09:53
|
کد : 278447
|
مشاهده: 612
به گزارش صنعت نیوز، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه هدف اصلی واردات گاز از ترکمنستان، تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه است، گفت: انعقاد قرارداد با ترکمنستان زمینهساز بازصادرات گاز ایران به اروپا، پاکستان، عمان و دیگر کشورها را فراهم میکند و میتواند به تقویت جایگاه ایران در تجارت گازی منطقه و جهان منجر شود.
به گزارش صنعت نیوز، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه هدف اصلی واردات گاز از ترکمنستان، تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه است، گفت: انعقاد قرارداد با ترکمنستان زمینهساز بازصادرات گاز ایران به اروپا، پاکستان، عمان و دیگر کشورها را فراهم میکند و میتواند به تقویت جایگاه ایران در تجارت گازی منطقه و جهان منجر شود.
ترکمنستان چهارمین کشور دارنده منابع گازی جهان است و ایران هم ظرفیت دریافت روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون مترمکعب گاز را به منظور واردات و انتقال در مرزهای خود دارد. از این رو مقامات کشورمان در تلاش هستند سهمی در خرید و فروش گاز این کشور بر عهده بگیرند و سهم تجارت گازی (سوآپ، ترانزیت، خرید و فروش) کشور را در منطقه افزایش دهند.
انعقاد قرارداد واردات گاز از ترکمنستان در حال پیگیری است. کارشناسان مزیتهای متعددی را برای کشورمان در زمینه این قرارداد مطرح میکنند؛ از جمله اینکه به کاهش هزینههای ترانزیت گاز از جنوب به شمال کشور، رفع مشکل ناترازی گاز در برخی فصول، جلوگیری از قطع گاز صنایع و در نتیجه ایجاد اشتغال و درآمد ملی بیشتر اشاره میکنند. تقویت فشار شبکه گازی در شمال شرق کشور نیز از دیگر مزیتهایی است که واردات گاز از ترکمنستان برایمان خواهد داشت.
از آنجایی که منابع گازی کشورمان در جنوب واقع شده، تأمین گاز مورد نیاز مناطق شمالی کشور از مبادی نزدیکتر همواره مورد توجه دولت قرار دارد. قرارداد گازی میان ایران و ترکمنستان برای واردات روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز از این کشور در همین راستا در حال پیگیری است.
به علت نبود سرمایهگذاری در حوزه ذخیرهسازی در سالهای اخیر به ویژه در مناطق بزرگ مصرفی کشور در فصول سرد سال با مشکل ناترازی گاز روبهرو هستیم. برای حل این مشکل، از آغاز دولت سیزدهم شتاب بخشی به اجرای پروژههای ذخیرهسازی گاز به طور جدی به ویژه در منطقه شمالشرق در دستور کار قرار گرفت.
«حمیدرضا صالحی» عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با ایرنا در خصوص واردات گاز از ترکمنستان و مزیتهای این اقدام، گفت: اگر قرارداد واردات گاز از ترکمنستان با این هدف دنبال شود که کمبود گاز در داخل را موقتاً حل کنیم، گزینه خوبی است.
وی افزود: موضوع مهمتر این است که میتوانیم از گزینه خرید و فروش گاز ترکمنستان در راستای تبدیلشدن به هاب انرژی منطقه بهره ببریم. این روش درستی است که ما تبدیل به خریدار گاز و صادرکنندهی آن شویم. وقتی کشوری مانند ما بین شرق و غرب دنیا قرار گرفته است، میتواند از این موقعیت در راستای منافع خود بهره ببرد.
عضو اتاق بازرگانی اظهار داشت: ایران موقعیت استراتژیکی خوبی دارد و میتوانیم با مدیریت منابع انرژیمان تبدیل به یک واردکننده و صادرکننده انرژی شویم. ترکمنستان در شمال شرق کشور واقع شده است. منابع گازی زیادی در اختیار دارد و اگر بخواهد گازش را به جهان صادر کند، ایران مسیر درست و محکمی برای این منظور است. این موقعیت خوبی است که باید از آن بهره ببریم.
وی ادامه داد: در نشستی که مقامات ایران، آذربایجان و ترکمنستان داشتند، توافقاتی در خصوص سوآپ گاز ترکمنستان از طریق ایران صورت گرفت و هم اکنون بخشی از گاز این کشور توسط ما به فروش میرسد. باید به دنبال این موضوع باشیم که حجم زیادی از گاز ترکمنستان را برای یک مدت نسبتاً طولانی در اختیار بگیریم و خودمان آن را به فروش برسانیم.
صالحی گفت: با توجه به افزایش تولید گازی که در آینده میتوانیم از پارس جنوبی داشته باشیم و واردات گاز از دیگر کشورها مانند ترکمنستان میتوانیم به سمت افزایش صادرات گاز برویم و از مزیتهای این موضوع بهره ببریم.
وی خاطرنشان کرد: واردات گاز از ترکمنستان در حجم بالا میتواند به ما کمک کند که به صادرکننده گاز به اروپا، پاکستان، عمان و دیگر کشورها تبدیل شویم و به تقویت جایگاه خود در تجارت گازی منطقه و جهان بپردازیم. از این طریق درآمد بالایی کسب میکنیم و از مزیتهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی متعددی بهرهمند میشویم.
عضو کمیسیون انرژی اتاق تهران بیان کرد: به طور کلی، افزایش ارتباطات در حوزه انرژی با کشورهایی که دارای منابع عظیمی هستند، کشورمان را در موقعیت خوبی قرار میدهد و به نفع ماست. تبدیلشدن ایران به واسطهای برای فروش نفت دیگران باعث میشود که آنها بدون هماهنگی با ما به صادرات گازشان مبادرت نکنند.
صالحی تاکید کرد: به دنبال انعقاد قرارداد با ترکمنستان باید زمینه بازصادرات گاز نیز فراهم کنیم تا بتوانیم به کشورهای جنوب آسیا، اروپا و جنوب خلیج فارس صادرات داشته باشیم.
وی تاکید کرد: البته باید برنامهریزیهایی در زمینه افزایش تولید گاز خود داشته باشیم و آن را از مرز یک میلیارد متر مکعب در روز برسانیم تا شرایط لازم را برای تبدیلشدن به هاب گازی منطقه برای خودمان ایجاد کنیم.
http://new.sanatnews.ir/News//278447
برچسب ها :
ترکمنستان
,
گاز
,
هاب گازی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
استانداردهای بینالمللی رمز ورود سرمایهگذاران
هوش مصنوعی، یاور جدید چشمپزشکان برای کنترل آبمروارید
آیا سرکه سیب برای کاهش وزش موثر است؟
جزئیاتی از حملات سایبری در کشور طی زمستان سال ۱۴۰۳
سفر معاون وزیر خارجه ایران به عربستان
کره شمالی: به پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز کُره پاسخ میدهیم
روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»
راهاندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
تهران «پاک» شد
پیام تبریک فراجا به مناسبت روز ارتش
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز