پروژههای عمرانی از دل تحریم و تنگناها سر بلند کردند
|
وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه میخورد
|
شبکههای غیررسمی مالی، صادرات را تا ۱۵ درصد گرانتر کردهاند
|
قرارداد ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای شهرکهای صنعتی منعقد شد
|
نمیتوانیم خود را منفک از زنجیره ارزش جهانی بدانیم
|
انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده
|
آمادگی وزارت صمت برای افتتاح طرحهای فناورانه در کرمانشاه
|
ممنوعیت واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل ادامه دارد
|
امضای چهار سند همکاری مشترک با عراق در حوزه نفت وگاز
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: کارگر رکن تولید و تولید اساس پیشرفت کشور است
|
وزیر صنعت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است
|
لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه
|
دیدار رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان و هیات تجاری با وزیر صمت در تهران
|
يک شنبه 4 خرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
مخالفت ستاد مبارزه با موادمخدر با دستورالعمل جدید درمان اعتیاد
تاريخ:نهم خرداد 1402 ساعت 09:26
|
کد : 277763
|
مشاهده: 334
درحالی چندی پیش وزارت بهداشت از ابلاغ دو دستورالعمل جدید در حوزه درمان اعتیاد و تغییر نام مراکز درمان اعتیاد از (MMT) به مراکز (SUD) خبر داد که اکنون ستاد مبارزه با موادمخدر بهعنوان دستگاه بالادستی در حوزه مبارزه با موادمخدر از بازبینی این دستورالعمل (SUD) خبر میدهد.
به گزارش ایسنا، چندی پیش دکتر سعید کریمی- معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت توزیع داروی متادون در مراکز MMT و همچنین تعیین روشهای جدید درمان و ترک اعتیاد، به ایسنا گفته بود: «در گذشته به مراکز درمان اعتیاد MMT ( MAITANANC THARPY METHADON) میگفتند، نامگذاری این مراکز به نوعی بود که گویا وظیفه این مراکز تنها این است که به صورت مداوم متادون تجویز کنند. این درحالی است که ماموریت این مراکز فراتر از این است و باید به سمتی روند که تعدادی از مبتلایان به اعتیاد را ترک دهند. البته برای تعدادی از معتادین نیز کاهش خطر وجود دارد، اما بسته خدماتیشان متنوع بوده و داروهایی که دارند، فقط متادون نیست، بلکه انواع و اقسام داروست. بنابراین نام این مراکز به SUD که مخفف (Substance Use Disorder) است، تغییر یافت.»
وی همچنین با اشاره به حدود ۸۰۰۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور اظهار کرده بود: ۲۰ سال است که این مراکز کار میکنند و تغییر آنچنانی در آنها نبوده است. بر این اساس طبق تصمیمات ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت وظیفه داشت که تمام دستورالعملهای این مراکز را بازبینی کند که این اقدام انجام شد، طی دو دستورالعمل که یکی برای مراکز و یکی درباره نحوه درمان و روشهای جدید درمان است، ابلاغ و در معاونت درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح و اقدامات مربوط به آن انجام شده است. بعد از بررسی و جمعآوری نظرات همه اعضاء، از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ابلاغ و نهایی میشود.
این درحالیست که مجید قربانی- مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در تایید آیین نامه و دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت اختلافنظر وجود دارد، به ایسنا میگوید: اگر قرار است هر تغییری در زمینه اسناد مربوط به درمان اعتیاد در کشور ایجاد شود، باید توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان دستگاه بالادستی که وظیفه نظارت، هماهنگی و سیاستگذاری را دارد به تصویب برسد. در این تغییر نام مراکز درمان اعتیاد میخواهند بگویند تمرکز ما صرفا بر روی دارو نیست. در حال حاضر هم در مراکز درمان با داروهای آگونیست پزشک، روانشناس بالینی و پرستار و مددکار و خدمات آموزش به خانواده وجود دارد اما آنچه که از سمت وزارت بهداشت ابلاغ شده، تمرکز بیشتری بر خدمات روانشناختی دارد و این اقدام مطلوبی است.
وی ادامه میدهد: هرچند معتقدیم به اقتضای شرایط و روشهای درمانی جدید، هر چند سال یکبار باید آئیننامهها و دستورالعملها بازنگری و بروزرسانی شوند، اما همکاران حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت نه تنها مصوبه کمیته درمان بلکه، مصوبه بالادستی جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر را هم نداشتهاند. کارگروه و مصوبه بالادستی چه در کمیته درمان و چه در جلسات ستاد مبارزه با موادمخدر که بالادستترین دستگاه سیاستگذاری در این حوزه است، وجود نداشته است.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر صراحتا این شیوه ابلاغ آیین نامه اجرایی را مخالف اسناد بالادستی ستاد اعلام میکند و یادآور میشود: هرگونه ابلاغ یا تدوین یا هر برنامهای ابتدا باید در کمیته درمان مطرح و سپس توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب برسد و ستاد طی چند مکاتبه اهمیت این موضوع را اعلام کرده است.
قربانی در پاسخ به این سوال که فارغ از آئیننامههای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، آیا ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامهای برای به روزرسانی آئیننامه و پروتکلهای درمانی دارد؟ اینطور توضیح میدهد: مراکزی که وزارت بهداشت قصد بازنگری آنها را دارد نامشان مراکز درمان با داروهای آگونیست یا (MMT) است و برای تغییر ماهیت و عملکرد آن مراکز باید تا زمان تصویب آیین نامه اختلال مصرف مواد منتظر ماند. هشت تیپ مرکز درمانی در کشور وجود دارد که شاید این مراکز نیازمند بازنگری باشند اما این بازنگری نیازمند اقدامات کارشناسانه با حضور تمامی ذینفعان و تصویب در جلسه ستاد یا ابلاغ توسط دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر است. در واقع، اگرچه این تغییرات میتواند درست باشد و در جای خود تغییرات به روزی ایجاد کند اما نیازمند برگزاری جلسات و کارگروه است که این پروسهها طی نشده و جای بحث دارد.
وی میافزاید: ستاد مبارزه با مواد مخدر سه وظیفه اصلی در زمینه سیاستگذاری، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه مواد مخدر را برعهده دارد. هرساله پروتکلها و دستورالعملها از طریق دستگاههایی همچون سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت که در امر درمان فعال هستند درصورت نیاز به روزرسانی میشود و این اهتمام در ستاد مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که تمامی این اقدامات می بایست منطبق با اسناد بالادستی باشد.
http://new.sanatnews.ir/News//277763
برچسب ها :
مبارزه
,
مواد مخدر
,
اعتیاد
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
آمادهباش کامل هلال احمر برای محرم و اربعین حسینی
بازگشت نقاشیهای توقیفی به صاحب اصلی
ترامپ: به ناتو اجازه سوءاستفاده از آمریکا را نخواهیم داد
اسپانیا: وضعیت نوار غزه غیرقابل قبول است
توافقنامه تولید و عرضه بنزین با پایه سوخت زیستی (بیواتانول) امضا شد
توافق ایدرو و شرکت ملی پالایش و پخش برای عرضه بنزین سبز
پروژههای عمرانی از دل تحریم و تنگناها سر بلند کردند
تعهد دولت چهاردهم ساخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن ملی در کشور است
حمایت معاونت علمی از توسعه بازار جهانی تجهیزات پزشکی ایران
صعود پاکدامن، فتوحی و باهر به جدول ۳۲ نفره جامجهانی اسپانیا
وقتی آقازاده ویتکاف غیرقانونی پول پارو میکند!
حذف هر ۳ شمشیرباز ایران از جامجهانی مادرید
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز