شنبه 3 آذر 1403

نشریه دانشجویی «روانشناسی برتر» منتشر شد

  تاريخ:هفدهم ارديبهشت 1402 ساعت 12:23   |     کد : 276334   |     مشاهده: 311
نخستین شماره نشریه دانشجویی «روانشناسی برتر»؛ فصلنامه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد منتشر شد.
به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، «سلامت روان یا بهداشت روان»، «پنج اقدام کلیدی برای بهبود سلامت»، «سلامت روان و معنویت»، «برای من که دیر می‌آیم ثانیه‌ها روی دور تند می‌دوند»، «رفتارشناسی مهندسی اجتماعی»، «حکایت»، «معرفی کتاب»، «تحققات مرتبط با مرگ»، «تست‌های روانشناسی»، «سلامت روان جوان و نوجوان»، «همدلی خبرنگار»، «سلامت روان دانشجویان»، «مصاحبه با دکتر محبوبه حجتی»، «سلامت روان در شاهنامه»، «داستان طنز»، «پادکست سلامت روان» و «کتاب‌های بیشتر در زمینه سلامت روان» از جمله مطالب و مقالاتی است که در این شماره می‌خوانیم.
حوریه ارجمند ـ مدیر مسـئول نشریه «روانشناسی برتر» در بخشی از مطلب سخن مدیر مسئول نوشته است: «در این نشریه سعی بر این داشتیم که عوامل گوناگونی که در سلامت روان هر فرد دخیل است را معرفی کنیم، اینکه چگونه هر رفتار و صحبت هرچند گذرا، می‌تواند تاثیر عمیق و پایداری بر سلامت روان داشته باشد و با معرفی تاثیرات آنها در روند بهبود آنها قدم برداریم. تا همین اواخر بیشتر پژوهش‌های روانشناسی درباره این بود که وقایع ناگوار چطور به ما آسیب می‌زنند و سلامت روان ما را در خطر می‌اندازند. روانشناسان مدتی طولانی درباره این حوزه فکر کردند. وقتی روانشناسی بیشتر از صد سال پیش تأسیس شد اوایل فقط ناامیدترین و پریشان حال‌ترین افراد کمک می‌گرفتند افرادی که مشکلات معمولی داشتند به روانشناس مراجعه نمی‌کردند در نتیجه حدود پنجاه سال اول روانپزشک و روانشناس افسردگی‌های مزمن و بیماری‌های شدید مانند اسکیزوفرنی به آنها مراجعه می‌کردند. این موضوع باعث ایجاد نوعی گرایش گزینشی شد. روانشناسان تنها درباره حادترین مشکلات سلامت روانی مطالعه و پژوهش می‌کردند. تقریبا در بسیاری از این موارد بیمار نوعی ضربه روحی وحشتناک را در نقطه‌ای از زمان تجربه می‌کرد؛ روانشناسان اولیه به این نتیجه منطقی دست پیدا کردند که ضربه روحی به مشکلات سلامت روانی منجر می‌شود.
بعدا مشخص شد که این موضوع اشتباه است و در واقع عکس آن صحت دارد، بعد از متداول‌تر شدن روانشناسی و روانپزشکی بود که متفکران این حوزه کم کم به این بینش رسیدند که ضربه روحی به طرز باورنکردنی شایع است. در حقیقت، ضربه روحی از حقایق زندگی است و نه تنها اکثر ما به اختلالات روانی شدید دچار نمی‌شویم بلکه خیلی از آدم‌ها به خاطر دردهای گذشته‌شان در نهایت رشد می‌کنند و به انسان قوی‌تری تبدیل می‌شوند. حدود ۹۰ درصد از کسانی که دچار ضربه روحی می‌شوند در ماه‌ها و سال‌های پیش رویشان طعم حداقل به رشد شخصی را هم می‌چشند. این افراد در نهایت نسبت به زندگی‌شان قدردان‌تر می‌شوند و اولویت‌هایشان تغییر می‌کند، در روابطشان گرمتر و دلسوزتر می‌شوند و از منبع نیروی شخصی بزرگتری بهره‌مند می‌شوند و احتمالاتی جدید را در زندگیشان می‌بینند که تا آن زمان هرگز به آنها توجهی نداشتند. و...."
نخستین شماره نشریه دانشجویی «روانشناسی برتر» به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی ـ حوریه ارجمند و سردبیری افسانه قاراخانی به‌صورت فصلنامه منتشر شده است.

http://new.sanatnews.ir/News//276334
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است