شنبه 3 آذر 1403

هشدار قرمز ایران به آمریکا

  تاريخ:ششم اسفند 1401 ساعت 09:06   |     کد : 274093   |     مشاهده: 288
همشهری آنلاین، وزیر امور خارجه از آمادگی تهران برای به اجرا درآوردن پلان ۲ در صورت شکست مذاکرات رفع تحریم‌ها خبر داد.

هشدار قرمز ایران به آمریکا

حسین امیرعبداللهیان این مهم را روز گذشته در جریان نشست خبری مشترک با «فؤاد حسین»، وزیر خارجه عراق در بغداد اعلام کرد.

سفر امیرعبداللهیان به عراق و دیدار با مقام‌های بلندپایه این کشور فرصتی شد تا آخرین مواضع اصولی جمهوری اسلامی پیرامون مذاکرات وین تشریح شود و زنگ هشدار درباره تحرکات جدید کشورهای طرف مذاکره با بهره‌گیری از ابزار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صدا درآید.

وزیر امور خارجه در سخنان روز گذشته خود به ارسال پیام‌های متناقض از طرف امریکایی اشاره کرد و یادآور شد: «در مسیر دیپلماتیک، پیام‌های امریکا به ایران مثبت و تأکید بر اهمیت جمع‌بندی توافق است اما در عرصه رسانه برخی مقامات این کشور سخنان متناقضی را بیان می‌کنند.»

وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی خود با «فؤاد حسین» تأکید کرده است که «ایران اکنون آماده جمع‌بندی در چهارچوب گفته شده در مذاکرات قبلی و با رعایت خطوط قرمز خود می‌باشد.»

امیرعبداللهیان در نهایت هشدار داد: «چنانچه طرف امریکایی مسیر دیگری را انتخاب کند، ما نیز آماده عملیاتی کردن پلان ۲ و مسیر دیگری هستیم و همه گزینه‌ها برای ما در دسترس و روی میز قرار دارد.»

او همچنین از سفر هیأت آژانس به تهران در روزهای آینده خبر داد و افزود: «در چهارچوب جمع‌بندی مذاکرات مقامات آژانس در روزهای آینده به تهران سفر خواهند کرد.»

او در عین حال ابراز امیدواری کرد که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «با دیدگاه فنی و به دور از هیجانات سیاسی نسبت به حل و فصل این موضوع با همکارانم در سازمان انرژی اتمی به جمع‌بندی و توافق برسند.»

مقام‌های ایران در حالی از آلترناتیوهای خود در صورت شکست مذاکرات رفع تحریم‌ها سخن به میان آورده‌اند که این امر واکنشی به رویکرد طرف‌های مقابل به شمار می‌آید که بعد از برگزاری چندین ماه مذاکره نه تنها کمترین گامی در این چهارچوب برنداشته‌اند که با طرح موضوعات ادعایی تازه می‌کوشند مسیر گفت‌وگوها را از روند پیشین منحرف کرده و توپ را به زمین ایران بیندازند.

تمایل اعلامی و مخالفت پنهانی

اشاره وزیر امور خارجه به رفتارهای متناقض امریکا به ابراز تمایل این کشور به مذاکره در مواضع اعلامی و در پیش گرفتن اقدامات تخریبگرانه در مسیر دیپلماسی بازمی‌گردد.

اوایل بهمن ماه گذشته بود که «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، وزیر خارجه قطر با پیامی از سوی ایالات متحده و کشورهای طرف برجام به تهران سفر کرد. پیامی که این معنا را متبادر می‌کرد این کشورها به ضرورت تعیین‌تکلیف مذاکرات وقوف یافته‌اند.

در حالی که تهران از سفر فرستاده دوحه استقبال و آمادگی خود را برای ازسرگیری مذاکرات ذیل تحقق خواسته‌های اصولی خود اعلام کرد اما بار دیگر این غرب به رهبری ایالات متحده بود که در صحنه عملی رویکردی خلاف آنچه ادعا می‌کرد، در پیش گرفت.

طرح موضوعاتی سوای فعالیت‌های هسته‌ای ایران از جمله همکاری نظامی ایران و روسیه از موضوعاتی بود که کشورهای غربی از سرگیری مذاکرات را منوط به مداخله پیرامون آن کردند.

ابهام‌زدایی تهران از یک ادعا

طرف‌های غربی در جدیدترین اقدام سوگیرانه علیه مسیر دیپلماتیک، مانور روی ادعای تکذیب شده رسانه امریکایی «بلومبرگ» مبنی بر کشف آثار اورانیوم غنی‌شده با غلظت ۸۴ درصد در تأسیسات هسته‌ای ایران را آغاز کرده‌اند؛ آن‌هم در شرایطی که تهران در روند همکاری سازنده با مقام‌های آژانس قرار دارد.

در پی طرح این خبر دروغین بود که مقام‌های ایران بلافاصله برای شفاف‌سازی از این ادعا آستین بالا زدند و درها را روی بازرسان آژانس گشودند تا واهی بودن ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی به اثبات برسد.

به این ترتیب محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی اخیراً در حاشیه جلسه هیأت دولت از حضور بازرسان آژانس در تهران خبر داد و گفت: «مسئولان آژانس در تهران حضور دارند و از دیروز در حال بازدید و بررسی هستند.»

رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد ادعای مطرح شده از سوی «بلومبرگ» گفت: «در مورد این موضوع که یکی از بازرسان آژانس مطرح کرده بود، مسئولان آژانس در تهران هستند و از دیروز در حال مذاکره، بازدید و بازرسی هستند تا ابهاماتی که بر اساس برداشت ناصواب یک بازرس ایجاد شده بود برطرف شود. این ابهامات در حال برطرف شدن و در حال رفع و رجوع شدن است.»

تهران در حالی همکاری با آژانس را با هدف ابهام‌زدایی از ادعاهایی که هر روز روی خط رسانه‌های غربی قرار می‌گیرد، در دستور کار قرار داده که قابل انتظار بود از آلترناتیوهای ممکن خود در صورت تداوم وضعیت فعلی روند وین سخن به میان آورد. گزینه‌هایی که می‌تواند طیف گسترده‌ای از اقدامات از تجدیدنظر در استراتژی امنیتی در ورای مرزها گرفته تا اصلاح روند همکاری مسالمت‌جویانه با آژانس و استفاده آفندی و کنشگرانه از مؤلفه‌های قدرتش را شامل شود.

از این رو آنچه مقام‌های تصمیم‌گیرنده در «واشنگتن»، «برلین»، «پاریس» و «لندن» باید از پیام تهران دریابند این واقعیت است که هزینه شکست مذاکرات برای این کشورها چنان گزاف خواهد بود که تداوم وضعیت موجود مساوی با آغاز جنگ در نظر گرفته شود.

http://new.sanatnews.ir/News//274093
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است