شنبه 3 آذر 1403

تولید غذا با استفاده از هوا و انرژی خورشید

تولید غذا با استفاده از هوا و انرژی خورشید
  تاريخ:چهاردهم دی 1401 ساعت 13:12   |     کد : 272810   |     مشاهده: 619
به گزارش صنعت نیوز، یک شرکت کسب و کار نوپا با استفاده از برق حاصل از انرژی خورشیدی از هوای رقیق پروتئین می‌سازد.
به گزارش صنعت نیوز، یک شرکت کسب و کار نوپا با استفاده از برق حاصل از انرژی خورشیدی از هوای رقیق پروتئین می‌سازد.

یک شرکت فنلاندی در حوزه فناوری مواد غذایی که به رویکرد خود به ساخت پروتئین جایگزین ساخته شده از میکروب‌های کشت شده با برق و هوا معروف، آماده است تا در سال ۲۰۲۳ گام‌های بزرگی در این حوزه بردارد.

این شرکت در حال ساخت اولین کارخانه تجاری خود در نزدیکی هلسینکی فنلاند است و می‌تواند به طور مستقیم از کربن دی اکسید، غذا تولید کند.

مدیر عامل این شرکت گفت: ما کمی از برنامه عقب هستیم، اما تولید ممکن است در سال ۲۰۲۳ آغاز شود.

وی افزود که این کارخانه قادر خواهد بود، ۱۰۰ تن غذا در سال تولید کند که برای چهار یا پنج میلیون وعده غذایی کافی است.

پروتئین جایگزین موسوم به سولین (Solein) و استفاده از آن در غذا‌های مختلف قبلاً به مدت دو سال در یک کارخانه آزمایشی آزمایش شده است.

این شرکت در سپتامبر ۲۰۲۲ نیز به عنوان بخشی از هسته استراتژیک اقتصاد هیدروژنی کمیسیون اروپا انتخاب شد و قصد دارد روشی سازگار با محیط زیست برای تغذیه ایجاد کند.

مدیر عامل این شرکت گفت: ما اینجا هستیم تا جایگزینی برای تغذیه مبتنی بر حیوانات تهیه کنیم. می‌توانم بگویم این برای همه شرکت‌های گیاهی و مشابه آن ماموریت بزرگی است. مشکل در سیستم غذایی به طور کلی، استفاده از حیوانات و نگهداری صنعتی حیوانات است. چه دوست داشته باشید چه نه، این یک واقعیت است. رشد و برداشت این نوع تغذیه با منابع بسیار کمتر و بدون حیوانات، کاری است که ما انجام می‌دهیم.

سولین شبیه پودر زرد رنگی است که می‌توان آن را به غذا اضافه کرد. پروتئین غیر حیوانی را می‌توان ایجاد کرد. زمانی که یک میکروب مناسب شناسایی شود، آن را کشت می‌کنند. سپس آن‌ها را در یک بیورآکتور قرار می‌دهند که در آن تخمیر گاز اتفاق می‌افتد.

این میکروارگانیسم از هیدروژن محلول و کربن دی اکسید حاصل از تجزیه آب توسط الکتریسیته تغذیه می‌کند. سپس مواد مغذی معدنی به آن اجازه می‌دهد تا اسید‌های آمینه، کربوهیدرات‌ها، لیپید‌ها و ویتامین‌ها را بسازد. در نهایت نیز رطوبت اضافی از سولین حذف می‌شود و نتیجه یک پودر خشک غنی شده با پروتئین تولید می‌شود.

اگر این الکتریسیته از انرژی خورشیدی و بادی تامین شود، می‌توان این غذا را به راحتی با انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تقریباً صفر کشت کرد. سولین شبیه مواد غذایی موجود است و طعم آن بسیار آشنا است، اما از یک ترکیب جدید ساخته شده است. در واقع طعمی بسیار ملایم و خنثی دارد.

مدیر عامل این شرکت در مورد این که چگونه سلوین می‌تواند در یک سیستم تولید مواد غذایی تکامل یافته قرار گیرد گفت: غلات، سبزیجات، میوه‌ها و گیاهان قرار نیست از برنامه غذایی ما حذف شوند. اگر به مشکل اصلی برگردیم، می‌بینیم که ۸۰ درصد از همه مشکلات مربوط به غذا، چه از دست دادن زیستگاه طبیعی باشد چه از بین رفتن جنگل‌ها یا هر چیز دیگری، به تولید صنعتی حیوانی مربوط می‌شود؛ بنابراین در واقع سولین می‌تواند این مشکل را حل کند.

http://new.sanatnews.ir/News//272810
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است